Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man förbättrar ölbryggningsprocessen

Hur man förbättrar ölbryggningsprocessen

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-06      Ursprung:Webbplats

Ölindustrin har länge dominerats av stora spelare. I årtionden har kommersiell öl varit normen, med liten innovation i bryggningsprocessen och ölmak. Små hantverk bryggerier har ännu inte fått fotfäste i en trångt värld av industriföretag och deras stora bryggsystem.

Lyckligtvis är dagens ölindustrins mönster inte så här. Craft Breweries dyker upp från tunnelbana i varje hörn. Affärspartners, familjer och vanliga människor kan nu öppna sitt eget mikrobryggeri och börja producera en ikonisk öl som kommer att överraska det lokala samhället (och till och med den bredare publiken). Det finns många öl att försöka, men det är väldigt lite tid.

Å ena sidan är denna fantastiska utveckling av hantverk öl extraordinär för konsumenter och aspirerande bryggerier. Å andra sidan kan detta också vara en utmaning för bryggerier. Om deras bryggningsprocess inte är tillräckligt effektiv, eller deras recept är inte attraktiva för allmänheten, kanske de kanske inte kan bryta kaoset hos Craft Beer.

Namnet på spelet i ölbryggning är effektivitet och originalitet. Förenkla dina processer, följ de senaste utrustningsinnovationerna och formuleringstrenderna och spela din roll i dem. Här är några allmänna riktlinjer för hur man förbättrar ölbryggningsprocessen.


 • Minska fysiskt arbete

Om ditt bryggeri ännu inte är helt automatiserat, ska du leta efter sätt att automatisera det. Automatisering är nyckeln till en (relativt) snabb och tillförlitlig process som kan producera konsekvent bryggning. Det eliminerar den mänskliga faktorn från ekvationen, vilket minskar fel i bryggningsprocessen och reducerar arbetsskador.

Upprepade fysiska stammar har försämrat arbetstagarnas hälsa, och det är en olycka som väntar på att hända. Minska dessa risker genom att införa automatiserad bryggningsutrustning, såsom transport av korn genom ett transportbandssystem.

Transportörer transporterar speciella korn från kvarnen till mosen och resten av processen utan manuell ingrepp. Speciellt Degong-systemet, som utför den här operationen på ett mildt och långsamt sätt för att förhindra korrigering, allt du får är högkvalitativ malt, som kan användas för att göra högkvalitativa blekta ales och andra typer av öl.

Du kanske oroa dig för att ditt bryggeri inte har tillräckligt med utrymme för att installera transportsystemet. Även om detta kan hända med andra transportsystem, är det inte ett problem för Deegong. Degongs ingenjörsavdelning är specialiserat på att utforma skräddarsydda lösningar för stora och små utrymmen enligt kundens behov. Det stora systemkomponentbiblioteket med olika storlekar, diametrar och material säkerställer att någon typ av bryggeri kan ha sitt eget pålitliga DEGONG-transportband, optimerad för att uppfylla sina bryggbehov.

Förutom att skydda arbetstagarnas hälsa och reducera fysiskt arbete kan transportbandet också säkerställa ett smidigt flöde av korn. Bryggerier av alla storlekar använder transportbandssystem i nästan alla steg i ölproduktionsprocessen, vanligtvis 24 timmar om dygnet. Detta flöde ökar produktionen och effektiviteten, vilket i sin tur ökar lönsamheten. I en komplex process som bryggning av öl är automatiserade system Frälsaren.

146

Koppar ölbryggningsutrustning


 • Introduktion till brygganalys

Ett av de största problemen med hantverksindustrin idag är oförmågan att noggrant förstå vad som händer i varje steg i bryggningsprocessen. Användningen av bryggningsutrustning som huvudsakligen tillverkas av rostfritt stål eliminerar den visuella faktorn, du måste lita på läsningar och meter för att berätta för den nuvarande satsen öl.

Men du kommer att stöta på situationer där det inte finns några läsningar att kontrollera. Till exempel, när det gäller karboneringsnivån på din vattentank-hur kan du veta exakt hur mycket koldioxid kvar i vattentanken innan du måste byta ut den med en ny? Vet du hur många ingredienser du förlorar varje dag? Vet du vilka processer som tar för långa och kan förbättras?


Specifikt kan Brewing Software-hjälpa dig att svara på alla dessa frågor.

Fördelarna med att använda programvara för att spåra din bryggning är

Realtidsdata Verifiering-När du tittar på data efter att bryggningssteget är klart är det för sent att vidta några åtgärder. Du måste vänta på nästa sats tills du kan förbättra din bryggteknik. Programvaran låter dig dock verifiera informationen i realtid, vilket ger dig möjlighet att reagera snabbare, och det är möjligt att föreslå lösningar på plats, vilket därigenom sparar tid, pengar och problem i framtiden.

Bättre konsistens-kanske märker du att din ölstil har inkonsekventa smaker från sats till sats, och du är inte säker på vad som orsakade detta. Genom en långsiktig visuell datatrepresentation kan du enkelt spåra förändringar i faktorer som pH, tyngdkraft, alkoholhalt och fermentationsprocessindikatorer mellan satser. (En av de viktigaste är fermentationstemperaturkontroll.) Det här gör att du kan göra konsekvent bryggning i framtiden.

Effektivitetsanalys - För att spåra din bryggningseffektivitet måste du utvärdera enhetens vinst, batchkostnad, antal bortkastade produkter eller ingredienser etc. gör det manuellt är svårt; Programvaran hjälper dig att samla all relevant information på ett ställe. I stället för att använda genomsnittliga nummer använder du aktuella värden, vilket gör beräkningar mer exakta och låter dig bibehålla kostnader, pris nya produkter och jämföra med andra märken.

Viktiga prestationsindikatorer - Om du vill se om de ändringar du gör har någon inverkan, bör du fokusera på nyckelpensionsindikatorer som exakt återspeglar dessa ändringar. Brewing Software kommer att göra det för dig, se till att dina arbetare möter ölproduktionsmål, kommer inte att gå tom för färska ingredienser eller avfall för mycket tid på förpackningar etc.


 • Vända sig till livsmedelsvetenskap

Tanken att brygga öl i ett laboratorium kan vara stötande för dig. Trots allt är öl en varm och uppfriskande upplevelse, inte en klinisk upplevelse. Men sanningen är att även om öl är en social dryck, är ölbryggning en matvetenskap. Du gör i princip alkohol från kolhydrater genom en serie komplexa processer. Dessa processer förekommer i naturen, men de har en irreversibel förbindelse med vetenskapen.

Du brygger inte i spelaren. Du är seriös om ditt företag och är alltid engagerade i att brygga bättre öl. En titt på vilka livsmedelsforskare gör och de nya kemiska innovationerna i ölbryggning gör att du kan perfekta ditt ölrecept, oavsett vilken ölstil du producerar.


Hoppinnehåll

En vanlig tro är att ju mer humle du lägger till din öl, desto starkare arom och smak av humle. Men de senaste upptäckterna berättar att detta inte är fallet. Olika hopplantor producerar olika typer av hoppolja, och deras effektivitet kan variera kraftigt. Du kan lägga till samma mängd hopolja från två olika växtstammar och få helt olika smaker.

Genom ytterligare forskning om detta bör ölbrygare äntligen kunna välja den exakta typen av humle och lägga till rätt mängd humle för att alltid uppnå de exakta smakegenskaperna som de söker.

107


Jäststartare och stammar

Nästan varje litet bryggeri har sin egen jäststam eller jäststartare för sin ikoniska öl. Den genomsnittliga bryggeraren kan inte bestämma källan till jäststammen eller vad dess genetik och fysiologi är som. Det kan vara lämpligt för deras specifika syfte, men det kan inte vara den bästa jästkulturen för övergripande användning.

Forskare har börjat katalog jäststammar som används vid bakning och bryggning. De analyserar cirka 157 jäststammar, kända som Saccharomyces cerevisiae, och hoppas att bestämma den exakta potentialen för varje belastning i livsmedelsproduktion.


Sammanfattningsvis

Mängden innovation du kommer att introducera i bryggeriet beror på flera faktorer, nämligen ditt budgetområde och mål. Att expandera bryggeriet är viktigare än att bara minska mängden råmaterial som slösas bort, och du bör planera i enlighet därmed.

För att förbättra din bryggningsprocess, se vilken utrustning du kan lägga till (eller ta bort) för att förenkla ditt arbetsflöde. De speciella maltfiltret, transportsystem och bryggverktyg som hjälper jäsningsprocessen är bara toppen av isberget. Överväg att investera i programvara för att förenkla din datainsamling och analys före, under, och efter att ha bryggat en sats öl.

Slutligen, inte blyg bort från matvetenskap. Vid första anblicken kan det verka skrämmande och alltför komplicerat, men tillägget av modern teknik till den gamla tekniken kommer inte bara att minska dina kostnader och öka produktiviteten, men det hjälper dig också att brygga den bästa ölstilen någon någonsin har ätit.

30Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867