Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur man dricker som en bulgarsk

Hur man dricker som en bulgarsk

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-11      Ursprung:Webbplats

Att dricka som en bulgarsk är ingen enkel prestation, oavsett om du är inbjuden som gäst på någons hem eller du är på väg att träffa bulgariska vänner i en bar. Här är några av de väsentliga sakerna du behöver veta.


Vad ska du ta med om du är inbjuden till en bulgarins hem

Om du är inbjuden som gäst är det en bra idé att ta med choklad eller en flaska vin till värdarna. Om du emellertid är inbjuden till bulgarians hem från den äldre generationen (55+), kan du hoppa över vinet, för nästan alla dricker bara hemlagat vin. Det finns inget behov av att ta något annat för att, som du snart kommer att inse, betyder bulgarisk gästfrihet mycket mat och ett oändligt flöde av alkohol.


Hur man säger \"Skål \" i bulgariska

Nazdrave (Naz-Drah-Veh) är det bulgariska ordet för \"Skål. \" Det är ibland åtföljd av goda välsignelser som \"Kan vi alla vara friska och glada. \" En lokal tro, ofta förbryllande för utlänningar, är det Du kan inte höja ditt glas för en skål om det inte är fullt av alkohol. Icke-drinkare är således \"diskriminerade \" mot partier, och värdar kan fortsätta försöka hälla alkohol i sina glasögon för att göra sitt deltagande i toasts \"berättigade. \"

288


Vilka är de viktigaste bulgariska alkoholhaltiga dryckerna du borde försöka

Den mest emblematiska av alla bulgariska alkoholhaltiga drycker är Rakia, den starka plommon, druvan eller annan fruktbrandy. Många bulgarer destillerar sin egen Rakia och är verkligen stolta över att betjäna dig sin egen produkt. Den hemlagade Rakia är vanligtvis mycket starkare än den som köpts i butikerna.

Många skapar också sitt eget vin, även om det bästa sättet att dyka in i bulgariska viner är att besöka en vingård för en vintur och en provsmakning. Några av de viktigaste lokala druvsvarianterna som du kan försöka är Mavrud, Broad-Leaf Melnik, Dimyat, Miskket och Gamza.

Ibland läggs en blandning av örter till vinet för att göra det till en explosion av aromer som kallas pelin.

Om du är en ölälskare, prova vad bulgariska bryggerier skapar. Den vanliga öl som säljs i stormarknader är Lager och alla smakar ganska lika, medan de bulgariska hantverks öl varumärkena lägger till olika smak och stil.

289289


Vad är några goda tillfällen för att dricka

En bulgarsk kommer att svara att du inte behöver ett speciellt tillfälle att dricka. Bortsett från födelsedagar och nationella helgdagar har bulgarer något som kallas namndagar när patronens heliga dag firas av den ortodoxa kristna kyrkan. Om du bor ett tag i Bulgarien, kommer du att märka att nästan varje vecka, det finns en namndag och minst tre personer från din cirkel kastar stora partier. Bröllop, begravningar, döpande ceremonier, barnfödsel, vänner som återvänder ett tag från utlandet - det här är alla alkoholvärdiga evenemang.


Hur man klarar en bulgarsk

Du kan inte, om du inte är rysk. Liksom alla Balkan människor är bulgarer tunga drinkare. Både män och kvinnor konsumerar öl, vin och stark alkohol med betydande mängder, många av dem dagligen. Detta betyder inte nödvändigtvis att de är alla alkoholister - de blir helt enkelt vana vid det och även efter en hel flaska vin, kan en bulgarsk ser ut som om han eller hon bara har haft en flaska vatten. Så med det i åtanke är det en meningslös strävan att försöka redkera dina bulgariska vänner.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867