Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur andar är gjorda

Hur andar är gjorda

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-10      Ursprung:Webbplats

Destillation har funnits i århundraden, med slipsar till alkemi. De första stillerna - den alembiska, föregångaren till dagens pott fortfarande uppfanns sannolikt ca 200-300 e.Kr.


Dagens destilleries sträcker sig från hantverksproducenter med en enda krukbellied fortfarande cobbled tillsammans från reservdelar, att sprawling, glänsande Wonderlands med silver-kolumn stillbilder sträcker historier högt. Ändå gör var och en andar i huvudsak på samma sätt.


Det som följer är en förenklad översikt över hur andar görs. Eftersom traditioner och regler sträcker sig i stor utsträckning beroende på andelstypen och där det är gjort, överväga detta en mycket generell guide. Borrning för att lära sig mer om nyanser av rom, whisky och andra spritkategorier uppmuntras.


Som sagt går de flesta andar igenom följande steg.


317

DEGONG Koppar Spirits Destillationsutrustning


Råvaror odlas, skördas och bearbetas

Oavsett om det är druvor, korn, agave eller något annat, börjar de flesta destillat som jordbruksprodukter. De råa ingredienserna odlas och skördas, vissa för hand och andra med mekaniska medel, levereras sedan till destilleriet.


Därifrån är vissa ingredienser strimlad eller maled (agave, sockerrör); pressade (druvor, äpplen eller annan frukt); malts (korn, under vilken den uppmuntras att groa) eller röka med torv (korn, främst korn).


Jäst läggs till för att hoppa-start fermentering

Medan vissa råvaror (frukt, sockerrör, agave) har socker närvarande, andra, andra, som korn, måste först konvertera stärkelse till fermenterbara sockerarter. Detta åstadkommes genom att laga kornen i varmt vatten med enzymer närvarande. I whisky- och öltillverkning kallas denna process mashing, och den resulterande vätskan heter Wort.


Vid denna tidpunkt överförs juice, wort etc. till fermentationstankar och jäst introduceras. Vissa producenter köper kommersiella jästvarianter, andra har odlade proprietära jäststammar, och vissa är beroende av vild jäst, vilket förekommer naturligt. Fermentation varar vanligtvis var som helst från tre till fem dagar, även om vissa destillatorer går så länge som sju till nio dagar.


Fermentation anses vara en kritisk process för att producera aromer och smaker. Rum-makers, till exempel, säger att jäsning kan ta hänsyn till minst 50% av en roms smak.


Destillation förvandlar vätskan till en ande

Destillationsprocessen värmer den fermenterade vätskan till en kokpunkt, fångar de ångor som kommer från kokvätskan, sedan återkallar den tillbaka i vätska när den svalnar.


Detta koncentrerar alkoholnivåerna, men kräver också separation av önskvärda och oönskade element.


De första och mest flyktiga föreningarna, som kallas \"huvuden, \", förångas först. Dessa oönskade föreningar jämförs ofta med nagellackborttagare. Det som följer är de önskvärda smakföreningarna, som kallas \"hjärtat. \" Sist av de fortfarande är \"svansar, \" med lukt som vissa liknar gummi, eller vegetabiliska anteckningar som liknar överkokt broccoli. Svansarna är separerade och kasseras eller destilleras. Det anses vara en del av destilleringens konst att bestämma när man ska göra den första \"klippa, \" för att fånga så mycket av hjärtat som möjligt, medan du skär av svansarna.


Ofta destilleras andar flera gånger. Till exempel, i Scotch och Irish Whisky, är det vanligt att destillera två eller tre gånger, för att skapa en lättare, mjukare karaktär. Under tiden är vodka känt för många multiplar av destillation, i strävan efter att skapa den mest neutrala andan.


I allmänhet görs andar med två typer av stillbilder. Pot stills har en rundad kropp som liknar en vattenkokare, är vanligtvis gjorda av koppar, och generellt producerar mer robusta, smakfulla andar. Under tiden kan kolumn stillbilder, som har långa, tunna kamrar som liknar kolonner, tillverkas av koppar eller rostfritt stål och noteras för att producera en lättare destillatstil.


Destillatet mognas i träfat eller andra kärl

Efter destillation överförs sprit som whisky, brandy och andra \"bruna sprit \" till ekfat för att mogna. Detta steg skapar den välbekanta gula nyansen av många sprit, liksom förslag på vanilj, torkad frukt eller krydda på näsan och gommen.


Bourbonproducenterna är skyldiga att använda ny, Charred American Oak, medan de flesta andra producenter har mer latitud om kooperageval. Vissa använder Oak som kommer från andra länder, medan Cognac producenter till exempel använder Frankrikes limousin ek; Och japanska whisky-makers kan välja Japans Mizunara, när det är tillgängligt. Mognadsperioden kan vara i dagar, månader eller år.


Efter den första åldrandet överför vissa producenter destillatet till ett annat fat för \"efterbehandling. \" Dessa fat kan ha tidigare haft andra vätskor, såsom ex-bourbon eller ex-sherry-korgar och kan ge spår av frukt eller krydda.


Of notera säger Bourbon Producers att fatet kan bidra med 60-70% av en Bourbons smak och 100% av sin färg.


Vissa sprit är vilade i glas eller lerfartyg, istället för trä, som ett sätt att mildra andan utan att lägga färg, smak eller arom. Och många klara sprit (vodka, gin) släpper ut mognadsprocessen helt och hållet.


Blandning och provning Förfina Anden

Med undantag för single-cask-produkter destillerar de flesta producenterna tillsammans för konsistensens skull. Processen lägger också till smak och komplexitet. Whiskyproducenter kan till exempel blanda olika vätska från olika fat för att skapa en whisky som är markant spicier eller sötare. Det är också vanligt för rum och konjakproducenter att blanda destillat av varierande åldrar.


Medan vissa sprit är flaskor vid cask styrka, späds de flesta till en välsmakande alkoholnivå med användning av vatten, i en process som kallas provning. En handfull producenter experimenterar också med provning med vätskor bortom vanligt H2O.


Filtrering lägger till polska

Före tappning filtreras andar för att skärpa stora och små partiklar, liksom att \"polska \" vätskan. Detta kan innefatta enkla metallskärmar som används för att avlägsna flingor av tecken som bourbon dumpas ut ur fat eller kol (träkol) filtrering, som kan ta bort färg såväl som smak och föroreningar, en teknik som används med ett brett spektrum av sprit.


Vodka, i synnerhet noteras för att använda utarbetade, ofta fantasifulla material för flera filtrationer: Quartz, Lava Rocks, Diamond Dust, Coconut Husks, du heter det.


Dessutom slår många tillverkare filter sprit, särskilt pot-destillerade whisky, genom att sänka andens temperatur till flera grader under frysning och sedan passera vätskan genom en serie filter. Poängen av denna övning för att avlägsna kemiska föreningar som skapar en grumlighet eller dimma när andan kyls under 45 grader Fahrenheit. Detta görs för estetiska skäl, även om det nyligen växande antalet destillerier väljer att hoppa över detta steg för att bevara önskvärda smaker och textur, märkning av de sprit som \"non-chill filtrerad. \"


320


Några efterbehandlingar

Vid denna tidpunkt är vissa andar redo att flaska och skickas ut genom dörren. Men för andra är basen bara utgångspunkten. För att göra gin är till exempel enbär och andra botaniska ämnen brant eller omdirigilled med en neutral ande. Kryddade rum, smaksatta whisky och andra sprit, och likörer och andra sötade andar börjar också med en ande, som sedan infunderas eller kombineras med andra ingredienser. Oavsett tekniken är målet fortfarande detsamma: att skapa en trevlig häll.Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867