Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur Single Malt Whisky är Made

Hur Single Malt Whisky är Made

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-16      Ursprung:Webbplats

En detaljerad beskrivning av Single Malt Whisky Production

Hur är Single Malt Whisky Made? I mer än 500 år korn och vatten har varit de grundläggande ingredienser för Single Malt Scotch Whisky. Förutom sin karga skönhet, de skotska högländerna kännetecknas av stora åkerfält, speciellt under skördesäsongen. Skottland har en unik vatten. Eftersom det inte finns någon kalksten, vattnet är mycket mjukt. Regnvattnet rinner över sluttningar bevuxen med hed och genom torv ängar och därmed tar upp den unika smaken typiska för varje destilleri. Små, väl skyddade brunnar ger vattnet för single malt whisky. Men också behövs de stora floderna för att producera whisky. De ger kylvatten för pot stills.

 • Odling av Barley

 • Mältning Korn

 • alkoholjäsning

 • Scotch Whisky Destillation

 • Fylla Fat

 • Mognad i Cask

 • Buteljering av Whiskey


Odling av Barley

Single Malt Whisky tillverkas uteslutande av mältat korn. De flesta av de korn som används i Skottland odlas på de skotska och engelska ostkusten. Låglandet, med sina bördiga åkrar och milt klimat, erbjuder idealiska förhållanden för att odla korn. Här, nederbörd de lätta sandjordar och låg säkerställa god avkastning. Vissa producenter är stolta över att bara använda skotsk korn, men korn odlas i Skottland är inte tillräckligt för att möta behoven hos landets whiskyindustrin. Så brukar korn importeras från England eller andra delar av Europa (eller ens Canada). En grundläggande skillnad görs mellan höstkorn (sås på hösten) och sommaren korn (sås på våren). Den senare har en högre halt av stärkelse, medan den förra har mer protein, vilket är anledningen till sommar korn är mer allmänt användas för vidare bearbetning i whisky. En låg halt av kväve (under 1,6%) är viktigt för ytterligare behandling, eftersom detta indikerar proteiner som gör whisky mer bitter. En hög halt av stärkelse, å andra sidan (över 60%), är önskvärd eftersom detta omvandlas till socker, som sedan jäser.

349

Malt till mjöl


Mältning Korn

Alkohol är producerad genom jäsning av socker. Den korn spannmål ingår huvudsakligen stärkelse. I kemiska termer är stärkelse en multipel socker (enstaka sockermolekyler som bildar kedjor). I syfte att frigöra socker, måste stärkelsen vara delad i mindre sockerarter (maltos - malt socker). Traditionellt är kornet genomsyrad av vatten och vänster för groning på mältning golv.


 • Torkningen av mältat korn

Efter att kornkornet har öppnats och bakteri har nått ungefär 2/3 av kornets längd, har stärkelsen förvandlats till socker. Nu avbryts spiringprocessen genom att sprida den fortfarande våta korn på galler i ugnen och torka den med varmluft underifrån. Torkning stoppas vid 4% fuktighet. Detta steg bidrar avsevärt till whiskyens karaktär. Om du lägger till torv till elden, får malten en rökig torv not. Ångan släpps ut genom distilleriets pagodertak.


Alkoholhaltig jäsning

Hur producerar den maltade kornen alkohol? Genom den alkoholhaltiga fermenteringen i tvättbackarna. För att få den önskade ölen, även kallad tvätt, måste malt ta några steg.


 • Mashing av malten

Den färdiga malten är malet till mjöl. Detta grova mjöl kallas grist och blandas med varmt vatten i mashnappen. Om gristen är för grovt kan sockret inte extraheras. Om gristen är för fina pinnar det ihop, och sockret kan inte heller extraheras helt. Malten är mashed tre gånger innan sockerlösningen kyles i en kylare. I den första loppet har vattnet en temperatur av ca 65 ° C; Under den andra loppet ökas temperaturen hos det färskt vatten till 80 ° C. För slutkörningen upphettas vattnet nästan till kokpunkten (95 ° C). Under denna tredje lopp extraheras endast så lite socker att denna svaga sockerlösning kyls ner och används för första gången av nästa sats. Det återstående mosen bringas till specialiserade växter där den är dehydratiserad och återstoden bearbetas i djurfoder. Avgasluften i dessa växter kan luktas i miles. Sockerlösningen måste kylas ner till 20 ° C eftersom jäst inte skulle överleva högre temperaturer. Lägg till en viss mängd jäst till sockerlösningen.


 • Den alkoholhaltiga fermenteringen i tvättbackarna

Den resulterande vätskan heter Wort. Den är lagrad i två till fyra dagar i tvättbackarna tills jäsningen är klar. Under alkoholhaltig jäsning omvandlar jäststammarna sockret till alkohol och koldioxid (CO2), en luktfri och färglös gas. Ölbryggerier och stora korndestillerier samlar CO2 för industriellt bruk. Malt whisky destillerier är vanligtvis för små för att göra det, förutom tomatin, som brukade samla CO2 från sina mer än 20 pottstillstånd. Tvättbackarna är täckta med lock så att inga ättika bakterier kan komma in och tvätten inte koka över. Dessutom har tvättbackarna ett horisontellt roterande blad som ständigt skär skummet. Tvättbackarna är vanligtvis gjorda av Oregon Pine eller Cypress Wood, som är speciellt resistent mot svampar. Nyligen har också rostfritt stål använts eftersom det inte behöver impregneras med kemikalier eller rengöras så mycket.

Fermentation är färdig efter ca 48 till 96 timmar. Den \"öl \" - Skotten kallar det tvättar - då har en alkoholhalt på 8 till 9% och är klart att fyllas i stillbilderna.


Scotch Whisky Destillation

Efter mäsken har jäst och alkohol skapades är mäsken fylls i potten stillbilder för destillering. I denna process, är alkoholen i mäsken extraheras ytterligare.


165

DEGONG pot stills


 • Destillation i Pot Stills

Tvätt fylls in i den första koppar kruka fortfarande, kallad wash stilla, och upphettas underifrån och från insidan resp. Idag huvudsakligen het ånga används för uppvärmning. Med hjälp av en extern gaslåga har blivit sällsynta. I det första fallet, är het ånga leds genom speciellt formade värmerör inuti krukan fortfarande, vari uppvärmning av tvätten. Vid 78 ° C, börjar alkoholen att avdunsta innan vattnet gör. Alkoholen ånga stiger i det avsmalnande röret.


Över halsen och lyne arm ångan leds in i en kondensor där alkoholen ånga kondenseras på nytt. Vattnet är fortfarande mestadels i potten fortfarande. All Single Malt Whisky destillerier arbete med minst två seriekopplade pot stills. Den första, den tvätt fortfarande, destillerar tvätten till 20% till 25% av alkohol. Den resulterande vätskan kallas \"låga viner \". Svagvins överförs sedan in i den andra potten fortfarande, kallas svagvinsstill eller ande stillbild, där de destillerade till en alkoholhalt på 65% till 70%. I den skotska Lowlands, en hel del destillerier brukade använda en tredje fortfarande. Denna tredje kruka produceras fortfarande ännu renare alkohol vid mer än 75%.


 • Förhållandet mellan Smak och destillation

Viktig! Tänk på att ren alkohol smakar bara som alkohol. En Single Malt Whisky får sin smak från de tyngre oljor och fetter och de lättare estrar och andra smakbärare från tvätten. Ju längre du destillera en whisky, desto mer kommer att förlora sin särprägel.


Under destillation är den unika formen av potten stills den främsta bidragande faktorn till smaken av en whisky. En lång och smal form producerar mjuk, ren alkohol, medan en kort, squat form producerar starka, intensiva smaker. Intensiteten på uppvärmningen är också viktigt för smaken. Om du värmer alltför starkt, kommer många medföljande ämnen och finkeloljor komma in i whisky, vilket inte säkert att så smidig som om det hade destillerats långsamt. Typiskt destillationsprocessen i anden tar fortfarande upp mellan 4 och 8 timmar.


Fylla Fat

I små destillerier, är det destillerade ande fylls direkt från ande mottagaren i faten. Större destilleri använda en mellanliggande ande mottagaren från vilken whisky pumpas sedan in i en stor uppsamlingstank, andan karet, i vilken de individuella satserna redan Vatted. På så sätt individuell smak skillnader mellan olika partier kan jämnas ut. Fylla faten oftast görs för hand. Anden fylls in genom sprundet på sidan av skärmkärlet, som sedan försluts med en kork.


Mognad i Cask

Genom lag måste Scotch Whisky, inklusive blandad whisky, mogna i en cask i minst 3 år och en dag. Singel malt whisky är vanligtvis mognad i 10 eller flera år. Du hittar sällan yngre singlarmalter. Utmärkt Single Malt Whisky är mogna i 12 till 21 år. Endast ekfat används eftersom ekträ är andningsbart och hållbart. Softwood innehåller harts, som agglutinerar porerna.


Tappning av whisky

Fyller whisky med en spritfyllmaskin.


350Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867