Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur Distilling Works: Making Whisky och Bourbon

Hur Distilling Works: Making Whisky och Bourbon

Visningar:16     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-20      Ursprung:Webbplats

Det finns inget bättre än att återvända hem för att njuta av ett glas whisky efter en lång dag på jobbet. När whisky borstar dina läppar glider tungan, värmer halsen och når din själ, det kommer att känna stickningar i whisky. Men exakt hur är whisky görs? Jämfört med andra viner, varför whisky känsla så unik? Vi har brutit ned destillationsprocessen och tillverkning av whisky så att du kan uppskatta nästa glas vin ännu mer.


Vad som finns i whisky?

Whisky är en destillerad alkoholhaltig dryck gjord av jästa korn. Olika kärnor används, inklusive korn, majs, råg och vete, som alla ger olika smaker eller typer av whisky. Whisky är också lagras i trätunnor, som ibland nya och ibland i andra fat.

Historien om whisky spänner alla delar av världen, och varje land har sin egen ikoniska säd och sitt eget hantverk. De flesta whisky följer en liknande process.

malt tillverkning

försockring

Jäsa

Destillering

Mognad

tappning


malt tillverkning

Whisky börjar med rå korn eller en kombination av rå korn. Maltwhisky kräver behandling av korn (vanligen korn) för erhållande socker. Mältning innefattar fukta säden att gro, därefter uppvärmning av spannmål för att stoppa groningsprocessen och torkning av spannmål.

Många olika whisky använder malt tillverkningsprocessen, i synnerhet de som gjorts i Irland och Skottland. Amerikansk whisky använder oftast mer råg och majs, men malt är fortfarande en vanlig ingrediens i amerikansk whiskyproduktion.

66


försockring

Oavsett vilken typ av korn eller malt som används i whisky måste sockret i kornet extraheras. Detta görs genom en process som kallas mashing, där korn är malda och blandade med varmt vatten. Detta ger en grötliknande substans som heter Mash. När allt socker har extraherats kan mosen fortsätta att jäsas.


Vad är fermentering?

Fermentering är där alkoholen börjar. Mashen är blandad med jäst, och jästen kommer att äta allt socker i mosen och konvertera sockret till alkohol. Denna process tar vanligtvis flera dagar, beroende på jäststammen. Fermentationsprocessen introducerar också olika smaker i mosen, som bildar en ölliknande vätska med en alkoholhalt av ca 10%.

16


Vad är destillation?

Destillation lägger till mer alkohol till fermentationsvätskan genom att värma vätskan i ånga och kondensera den i vätska. Destillationen sker i still. Det finns två huvudtyper av destillerare: Tankdestiller och kolumndestillerare. Kolumnstills används vanligen för bourbon, råg och andra amerikanska whisky.

En kolonndestiller är i grunden en lång kolonn med skiljeväggar eller plattor, som bildar ett hålrum i destillatorn. När destillatorn är uppvärmd från botten, går det fermenterade mashen från toppen av destillatorn, vilket gör toppen av kolonnen den kallaste delen. När den fermenterade mashen går in, sänker den till botten och interagerar med den heta ångan för att avdunsta mosen och tvinga alkoholen att återgå till destillatorn, medan vattnet och kornfastämnena faller tillbaka till destilleringens botten.

Varje gång ångan träffar plattan i destillatorn, kommer de att kondensera igen, och som de kondenserar och lämnar bakom tunga föremål (inte alkohol) och behåller mer alkohol. Detta resulterade i en högre certifieringsprodukt. Kolumndistiller kan destillera upp till 190-talets alkoholhalt, eller 95% alkohol i volym, men bourbon och andra whisky är vanligtvis inte destillerade i en sådan hög grad.

232

1500L kopparalkohol destiller


Aged whisky

Nästan alla whisky är åldrade i ekfat - vanligtvis ekfat. Bourbon, Rye och några andra amerikanska whisky måste åldras i nybyggda ekfat, men andra typer av whisky kan åldras i olika typer av ekfat. För att markeras som ren whisky måste den åldras i fat i minst två år.

Amerikanska whisky och bourbon har ytterligare åldrande krav, inklusive specifika alkoholnivåer i volym.


Tappning

När det är klart, flaskas whisky med ett alkoholinnehåll på minst 40%. Whisky kan också filtreras på något sätt för att förhindra att det blir grumligt när vatten eller is läggs till.

181


Berätta vad du vill se i framtida artiklar. Du kan skicka din feedback till Kate viakate@degonget.com.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867