Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Hur ölbryggning utvecklas

Hur ölbryggning utvecklas

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-06      Ursprung:Webbplats

Idag är fokus för ölbryggindustrin slät rostfritt stål, bekväm automationsutrustning och minimal manuell arbetskraft för bryggerier. Eftersom den första satsen av öldrycker kom ut har bryggningsprocessen genomgått enorma förändringar, och bryggföretagets mål är att innovera och effektivisera mer i framtiden.

Enligt Statistas statistik kommer den globala ölmarknadsintäkterna 2020 att nå en förvånande US $ 52,229 miljoner, vilket förväntas växa med 9,4% årligen. Ölkonsumtion per capita 2020 är 22,6 liter (5,9 gallon), och Förenta staterna är för närvarande den största bidragsgivaren till globala ölintäkter. Det är ingen tvekan om att det här är en stor marknad som fortfarande expanderar snabbt.

Men dessa siffror borde inte vara för överraskande. Öl utvecklas med mänsklig civilisation och har större inverkan på det än någon annan alkoholhaltig dryck. Det är inte bara en bra drink för att få dig att känna dig glad i det förflutna, öl var en kraftfull drivkraft som påverkade våra förfäder på sätt som du inte kunde tänka dig. Om vi ​​ser tillbaka på hur allt började och hur öl har utvecklats under århundradena, är den fantastiska skalaen av den globala ölmarknaden faktiskt den logiska slutsatsen av ölhistoria.


Uråldrig civilisation

Öl är en av de äldsta dryckerna som någonsin producerats av människor. Ölhistoria registreras först på lerkrukan som innehåller öl, och dess historia kan spåras tillbaka till moderna Iran i 3.500 f.Kr. Det är drink av val för kinesiska bybor och invånare i antika Egypten och Mesopotamien. Det är också en av de tidigast kända bioenginegerade produkterna - den biologiska processen är användningen av vild jäst till fermentsocker.

Antropologer tror att växande korn för bröd och öl är en av de främsta anledningarna till att människor har utvecklats från jägare-samlare till jordbrukssamhället.

I mesopotamien var ölbryggare främst kvinnor, och detta yrke var mycket respekterat vid den tiden. Det är nära besläktat med andlighet och religion; Inte mindre än tre gudar är ansvariga för att skydda och övervaka ölproduktionen av dessa gamla civilisationer. Egyptiska faraon drack också öl gjord av rostat kornbröd.

Öl var den största drycken av afrikanska och sumeriska stammar och gamla romare, och deras legionärer var mycket glada att delta i att dricka.


Medeltiden

Som vi vet idag uppträdde öl först i medeltida Europa, särskilt i Nordeuropa (i dagens Tyskland och Belgien) och Östeuropa. Vändpunkten inträffade runt 1200-talet, då bryggerier började använda humle som konserveringsmedel för att förhindra ölförstöring. Vilda humle tar också den bittera, trevliga smaken av öl som vi alla älskar.

Det var rikligt öltillverkning (och öldrinkare) i medeltiden, för nästan alla kloster hade egna ölrecept och bryggeri på plats. Munkarna av dessa kloster är ansvariga för de många innovationer som förändrade ölbryggningsprocessen. Dessa innovationer inkluderade införandet av humle och lager, vilket förbättrade smaken och förde Lager. Blek öl är en av de mest populära ölstilarna.

De brittiska öarna var också ett viktigt ölproduktionscenter vid den tiden. De är berömda för att uppfinna många olika stilstilar, som Light Ale, Dark Beer, Irish Red Ale och Porter. Indian Pale Ayre är en av de mest populära ölstilarna idag, och det produceras som ett sätt för brittiska soldater att njuta av öl i avlägsna områden i världen.


Amerikansk öl

Den första permanenta byggnaden byggd av pilgrimerna i den nya världen var bryggeriet. Amerikansk öl är först liknar brittisk öl-mörk, stark al. Men med tillströmningen av fler och fler invandrare från Tyskland och Tjeckien, lättfärgade, ren-provsmakande öl med en unik hopsmak sakta, ockuperade marknaden.

Ölverksamheten var på uppgången i USA på 1800-talet, med mer än 2000 bryggerier som arbetar över hela landet.

Tyvärr, när förbudets era kom 1920, tvingades bryggerier stora och små att antingen omvandla eller stänga. De flesta stängde sina företag, medan vissa lyckades göra ändar mötas genom att producera spannmålsmalt, glass och läsk.

Den amerikanska ölbryggindustrin återhämtade sig inte från förbud till början av 1980-talet. Den medföljande huslagen som förbjuder bryggerier från att sälja drycker på plats gör det svårt för dagens små bryggerier och ölstänger att blomstra. Denna lag upphävdes i slutet av 1970-talet, och bara då kan små bryggerier dyka upp och erbjuda något annat än den vanliga kommersiella bryggda öl av stora ölgrupper.

246


Modern ölbryggning

Bryggningsutrustning

Microbrewery eller Craft Brewery kom fram i Förenta staterna 1980 med Sierra Nevada-bryggeriet. Dess medgrundare var tvungna att svetsa sin utrustning eller orderdelar från Tyskland, när den tyska bryggtekniken var mycket avancerad.

Liknande berättelser följde en efter en. Grundarna av American Craft Breweries gjorde sitt bästa för att använda Frankensteins system för att förverkliga sin dröm om att äga en ölverksamhet. Att göra öl är svårt och arbetsintensivt arbete och inte lämpligt för alla.

Med tillkomsten av automation har allt detta förändrats. Precis som någon annan bransch före och efter ölbryggning är automatisering ett frisk luft som omdefinierar öl och bryggning eftersom det var välkänt vid den tiden. Craft Brewers behöver inte längre oroa sig för att brygga teknikfrågor, eftersom deras väldesignade automationssystem gör det hårda arbetet för dem.

I moderna tider kan graden av krossning av korn ändras på distans under fräsningen. Sackarifiering är mer exakt, och dess temperatur kan enkelt ändras vid varje steg i processen. Laboratorievetenskap ger nya metoder för att lägga till humle och förpackningsteknik, som kan spara tid och pengar för bryggerier av vilken storlek som helst.

Den verkliga spelväxlaren i ölindustrin är transportbandssystemet. Automatiserade system för rörliga korn och andra bryggmaterial ökar produktiviteten och vinsten, samtidigt som det ger säkerhet på arbetsplatsen. Transportören minskar den manuella arbetskraften och tunga maskiner som arbetstagare måste utföra varje dag. Samtidigt kommer arbetstagarnas moral och övergripande lycka inte att påverkas.

Degongs transportsystem är mycket lämpligt för alla typer av bryggerier, oavsett storlek. Om du känner att det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera ett bra korntransportsystem, vänligen vänd dig till Degongs anpassade lösningar. Till skillnad från andra transporttyper som kräver mycket operationsutrymme är Degongs rörledningar mycket lämpliga för tätt rengöring. Allt är anpassat för att möta behoven hos ditt bryggeri och hur långt, högt eller snabbt du vill att materialet ska röra sig. Tillförlitligheten i Degong-systemet är också oöverträffat, eftersom ditt bryggeri kommer att kunna fungera nästan oavbrutet under transport utan problem.

Denna processautomatisering tillåter bryggare att fokusera på att utveckla sin verksamhet och förbättra ölrecept, medan maskiner och robotar hanterar allt arbete. Den ödmjuka vinmakaren av det förflutna kommer att bli överraskad av allt idag.

154

Koppar ölbryggningsutrustning


Ölrecept

År 1516 antog Tyskland \"ölrenhetslag \" - lagen som föreskrivs att öl endast kan göras från fyra ingredienser: maltad korn, maltat vete, humle och vatten. Jäst är inte på den här listan, men anses vara en viktig ingrediens för att brygga öl. Lagen säkerställer att all tysk öl är av hög kvalitet och innehåller inte \"mindre ingredienser \" som majs, socker, ris och andra korn.

Självklart är situationen idag helt annorlunda. När vanliga ölkonsumenter gradvis flyttar sig från standard och mycket kommersialiserade ölmor, vänder de sig till hantverks öl och dess unika smak. Varje ölföretag har sin egen ikoniska öl - eller flera typer - och de fortsätter att introducera nya öl.

Modern öl kan innehålla en mängd olika korn, kryddor, vanilj, ingefära, kaffe, fruktsmakning och till och med sötningsmedel. Det grundläggande ölreceptet är fortfarande detsamma som det var tusentals år sedan; Det är bara att utrustningen och tekniken äntligen har nått den punkt där bryggeriet kan leka med den extra aromen som han behagar.


Sammanfattningsvis

Öl är nästan lika gammal som mänsklig civilisation. Tillsammans med bröd är det en av de mest ikoniska livsmedel i historien. Utan öl kan det ta längre tid för människor att anpassa sig till jordbruket, och även upptäckterna på den amerikanska kontinenten kan vara helt annorlunda. Öl är en oersättlig del av den mänskliga resan, utan det är det svårt att föreställa sig historia.

Även om dagens ölrecept och ölbryggningsutrustning ser helt annorlunda ut än sina föregångare är det uppenbart att denna framsteg gagnar alla bryggeriägare, arbetare och ölkonsumenter. Ölindustrin fortsätter bara att expandera de närmaste åren, och det finns inget tecken på att stoppa.

Framtiden för ölbryggning ligger i mer automatiserade och avancerade verktyg som gör det möjligt för bryggerier att finjustera sin bryggningsprocess till perfektion, och hoppas att göra fler experiment och djärvhet att föreslå en hantverk öl som kommer att överraska alla.

30


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867