Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Humle och öl

Humle och öl

Visningar:3     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-24      Ursprung:Webbplats

Att klassificera öl som öl, måste den innehålla humle.

Humle är blommorna eller kottar, av Humulus lupulus anläggning som är full av oljor och hartser. Dessa blekgröna koner hjälper till att hålla öl fräschare längre och bidra med smaken, bitterhet och arom. I den här artikeln tittar vi på de olika klasserna humle, typer och former, och hur man använder humle i öl bryggprocessen.

168


hop klasser

Med humle är en växt, den plats den odlas har en stor inverkan på smak och arom bidrar. De största länderna humle producerar är USA och Tyskland, med Storbritannien, Tjeckien, Australien och Nya Zeeland även lägga till de sorter.

Dessa dagar, humle vanligtvis delas upp i två klasser.

Gamla världen humle

Dessa är de traditionella humle som används i de äldre brygg stilar från Europa. De tenderar att fokusera på naturläkemedel, jordnära och blommiga aromer / smakämnen och har en mjuk bitterhet med lägre alfasyror.

Nya världens humle

Dessa är de humle sorter som utvecklats från den senare hälften av 20-talet. De tenderar att vara djärv med mestadels citrus och fruktiga smaker och dofter med höga alfasyror.


Typer av humle och hur man använder dem

Det finns två olika typer av öl humle läggs i olika skeden i bryggningsprocessen för olika effekter.

bitter humle

Bitter humle tillsätts under kokningssteget. De är främst där för att producera bittra toner, för att balansera ut maltig och alkohol sötma och bidra till att bevara öl.

Smak och arom humle

Smak- och arom humle tillsätts under eller efter jäsningen. Detta steg, känt som ’torr-hopping’, producerar fler aromater och smaker. Det gör också de ljusare toner av humle, som annars skulle gå förlorad i koka, att komma igenom.

För att bättre förstå humleerna i din brygga, kan IBU ge en bra indikation på hur mycket som har använts i koka. IBU eller internationella bitterhetsenheter är måttenheten för bitterhet och är baserad på nivån av iso-alfa-syror upplösta i öl. IBU kan användas för att formulera ett recept på ölens sista bitterhet.

Obs! Alfa-syror är det huvudsakliga bitterande agenten i humle och uttrycks som en procentandel av HOP: s totala vikt.

246


Formen av humle

Ölhoppar kommer i flera former som passar ett visst syfte.

Färsk humle

Det här är humle som kommer rakt från hoppbuseet utan att behandla. Färska humle är inte lättillgängliga året runt, så de används huvudsakligen under hop skörden säsongen som något annorlunda och som en fest av öl. De används vanligtvis under koka när de innehåller många mikroorganismer som kan skämma bort en öl.

Helkottar

Dessa är den torkade och blandade versionen av färska humle och är den traditionella formen av humle som bryggerier använder. Det finns emellertid mer variation i alfa-syrorna i denna form och de tenderar att absorbera mer wort än andra former av humle, vilket resulterar i mer ölförlust.

Pelletshopp

Pellets humle är en malad version av de hela konerna som pressas till pellets vid låga temperaturer så att oljorna inte oxiderar. Detta är den vanligaste formen av humle som används av bryggerier, eftersom de är lättillgängliga och har en konsekvent alfa-syrakoncentration, smak och arom.

Pellets kommer i flera \"styrkor \" i förhållande till alfasyror. Det lägsta av dessa är den amerikanska ädla humleen, sedan t90 humle, t45 och sedan cryo / lupulin pellets / pulver.

Humleextrakt

HOP-extrakt är som det låter - extraherade hopoljor. Det används inte vanligt av homebrewers och används mestadels för att styra smaken och / eller aromen i öl. Hop Extract kan också styra Ibu av den sista öl. Det kan läggas till efter jäsning för att göra flera kommersiella satser smaka på samma sätt.

114

Koppar ölbryggningsutrustning


Vilken form av humle brukar du använda?

Kontakta oss påkate@degonget.comom du har några frågor. Vi hjälper gärna till!Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867