Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Produkter » Bryggsystem & tankar » Alkoholdestillationssystem » Hot Sale 1000L Whisky Gin Koppar Alkohol Destillationsutrustning Alkohol Column Distiller

loading

Dela till:

Hot Sale 1000L Whisky Gin Koppar Alkohol Destillationsutrustning Alkohol Column Distiller

Destillationsutrustning Vi kan anpassa utrustning enligt dina krav, oavsett storlek, höjd och material. Vi erbjuder också ölbryggningsutrustning och andra tillbehör. DEGONG är din tillförlitliga utrustning och tillverkare.
Tillgänglighetsstatus:
Kvantitet:
 • DEGONG-1000L
 • DEGONG
Produktbeskrivning

1000L alkohol kolumn destiller


Trippel destillerad whisky teknik
När vi pratar om destillation, refererar vi mer exakt till fasförändring eller fasbytescykel. Enkelt uttryckt är en fasförändring en förändring från ett tillstånd (fast, flytande eller gas) till ett annat tillstånd. Till exempel är fruset vatten ett exempel på fasbyte, och flytande vatten blir fast när det fryser. Eller när det kokar, blir flytande vatten till gas eller ånga. På samma sätt, en gång vattenånga (gas) kondenserar, blir den vätska. Därför är destillationen inget annat än en fasändring. Enkelt uttryckt är destillationen avdunstning av en vätska, och sedan kondenseras ångan.

219


Triple Destillation = Tre fasbytescykel

Triple destillerad whisky genomgår tre sådana fasbytecykler. I många fall kan whisky konsumenter tro att triple-destillerad whisky är lättare och mjukare än dubbeldestillerad whisky. Vid första anblicken verkar denna tänkande process vara meningsfull, eftersom destillationsprocessen är en form av flytande rening.

Det verkar väldigt enkelt. Vattenkokaren värms upp till ångformar och stiger upp till toppen av utrustningen. Ångan går sedan in i produktkondensorn och ändras tillbaka till flytande form. Därigenom kommer den lättare, stigande ångan att lämna en viss mängd homologer med högre temperaturkokpunkter. Därför antar vi varje gång vi destillerar det resulterande destillatet att vi är kvar med en annan homolog som tidigare var bunden till vår etanolmolekyl.

Men det är också sant att vissa congeners inte kommer att lämnas efter fasförändringen. Inte alla kongener är lika. Inte alla kokpunkter är desamma. Inte alla polariteter är desamma. Inte alla är 100% oändligt blandbara med sina närliggande ingredienser. Därför, även om vi kan lämna olika smaker genom destillation, kan vi också intensifiera (bra och dåliga) smaker genom destillation.

Så hur kan vi förbättra den önskade smakprofilen utan att presentera en intetsägande och smaklös färdig produkt? Låt oss först förstå att destillatet genomgår vissa förändringar under åldringsprocessen.

185


 • Strippkörning

Distillerens avskrivningshastighet kan vara annorlunda. Brewer har också åsikter om huruvida de kan göra några nedskärningar under avyttringen. Vissa bryggerier är så rädda för vad de tycker är huvuden i sina färdiga produkter, så att de för säkerhetsåtgärder insisterar på att skära minst ett litet huvud. Vissa skars även av svansen. Varje skärning under strippkörningen kommer absolut att eliminera potentialen (god eller dålig) lukt i efterföljande körningar. Faktum är att vissa bryggerier kan återuppta huvuden och svansarna från tidigare körningar för att öka beviset och fortsätta den extra komplexiteten.

Ett av de viktigaste målen för peeling är helt enkelt att minska volymen av vatten medan du drar så mycket alkohol (och smak) som möjligt för nästa körning. Vissa destillatorer föredrar att mikro-hantera värmeingången till vattenkokaren för att uppnå den bästa separationen i det första steget i processen. Andra är mer villiga att tillämpa så mycket värme som möjligt till vattenkokaren för bearbetningshastighet och låg separationseffektivitet. Det jag menar är att under strippningsprocessen kommer den snabbare samlingshastigheten att tillåta mer av kornsmaken att komma in i de låga destillerade andarna jämfört med den långsammare körhastigheten.

Strippning för optimal separation betyder vanligtvis att de behöver utspäda sitt låghållfasta vin för att erhålla den önskade alkoholnivån under den andra körningen. Winemakers använder ofta vatten för att späda med låg alkoholvin.

193


 • Andra destillation

Den andra körningen kan vara grundläggande, eller det kan vara så komplicerat som destilleriet anser nödvändiga. Trots alla potentiella variabler var syftet med den andra loppet att städa upp lågkoncentrationsvin och för att fullt ut öka provkraften för att få mycket bra statiskt beteende i den tredje och sista spritkörningen. Det jag menar är att under tredje loppet letar destillern efter det mest konsekventa körhastigheten och det bevisförhållandet från början till slut.


 • Tredje destillation

Helst vill vinmakaren presentera det färdiga vinet med en viss fatstyrka utan att späda den färdiga produkten med vatten.

Om en strikt huvudreduktion utförs under den andra destillationen, kan en liten huvudreduktion utföras under den tredje och slutliga körningen. Detta är verkligen Distillerens samtal. Vid denna tidpunkt kan destillatorn applicera tillräckligt med värme till vattenkokaren för att justera alkoholkinsamlingshastigheten enligt de obligatoriska bevisen.


Är trippel destillerad whisky bättre än dubbel destillerad whisky? Kommer trippel destillation producera en lättare, mjukare färdig produkt? Lägg trippeldestillation ytterligare komplexitet? Det är värt att utforska.

181


Kontakta oss

Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.

Degong downroadTidigare: 
Nästa: 

Kundkommentar

 0 / 5

 0  Kommentar

Ingen kvalificerad postdisplay

Bryggeriutrustning

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867