Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Har du ingen favorit öl? Gör din egen !! - Craft Home Brewing Equipment

Har du ingen favorit öl? Gör din egen !! - Craft Home Brewing Equipment

Visningar:250     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2020-12-01      Ursprung:Webbplats


Har inte en favoritöl? Okej! Gör din egen!!

1.malt krosssystem

Det största syftet med krossningssystemet är att bryta lösningarna ut ur skalarna och öka ytan för att göra lösningarna enklare för att fälla ut och öka effektiviteten hos sackarifiering. Fuktning av malten före krossning kan förbättra huskens seghet och hålla skinken intakt.

Malt krosssystem och maltöverföringssystem

Malt krosssystem och maltöverföringssystem

2.Mashing

Mashing är att konvertera stärkelsen i malt till socker under den kombinerade verkan av en viss temperatur och tid, som äntligen jäst i alkohol och koldioxid med jäst. Mashprocessen kräver en mängd enzymer i malt att arbeta tillsammans, de två viktigaste enzymerna är a-amylas och p-amylas. a-amylas grova processer långkedjiga stärkelser och skär dem i kortkedjiga stärkelser. Den mest lämpliga temperaturen för a-amylaset är 70-75 ^, och inaktiveringstemperaturen är 80 ℃. β-amylas upprepar kortkedjestärkelsen i en sockermolekyl med en mindre molekylstruktur. Den mest lämpliga temperaturen för β-amylas är 60-65 ℃, och inaktiveringstemperaturen är 70 ℃.

Sackarifieringsprocessen bör vara uppmärksam på värmekontroll och temperaturkontroll, och tiden är i allmänhet inte mindre än 60 minuter. Det antas generellt att den optimala temperaturen för den enstegs sockerproduktionsmetod som används i hembryggning bör vara mellan 65-68 ° C. Om du behöver en tung kropp, bör du låta α-amylas spela mer roll, kan göra sackarifieringstemperaturen högre, till exempel 68 ℃. Dessa öl åtföljs ofta av högre resterande sockerarter. De flesta av dessa sockerarter är icke-fermenterbara sockerarter, så öl med tjockare kroppar tenderar att vara sötare. Om du behöver en tunnare kropp, bör du tillåta β-amylas att spela mer roll, vilket kan sänka sackarifieringstemperaturen, såsom 65 ° C.

未 标题 -1

a-amylas & p-amylasfunktion


3. Lauter och samla wort

Den sackarifierade veckan är faktiskt sirap, som innehåller en mängd sockerarter, såsom monosackarider, disackarider, maltotriös, icke-fermenterbar dextrin och så vidare. Den uppsamlade worten är bäst att vara tydlig, utan föroreningar som vete skalar blandas i, annars kommer dåliga smaker (som tanniner, astringens etc.) att visas under senare bryggning.

Lauter: Hushållsbrewing är i allmänhet en filterväska plus ett kylrör


unnamed4. Koka worten

Huvudsyftet med detta steg är: Att helt sterilisera och desinficera veckan. att fälla ut de bittera substanserna i humlen; För att påskynda det termiska koagulationsprocessen av proteiner och andra ämnen för att undvika att påverka ölens smak och kropp. Ju längre humleerna kokas, de mer bittera ämnena kommer att släppas och den bittera ölen blir. Med långsiktig kokning kommer den essentiella oljan att vakna mer, det vill säga desto mindre arom. Därför lägger vi vanligtvis till humle två gånger under kokprocessen, tillsätter humle vid de första fem minuterna av kokningen för att öka den bitterhet i öl; Lägga till humle vid de senaste fem minuterna av kokning för att öka ölens doft.

Inkokande

Kokkokande


5. Whirlpool

Worten omröres för att bilda ett virvel, och negativt tryck kommer att genereras i mitten av tanken. Föroreningarna i öret kommer gradvis att koncentrera sig i mitten av cylindern, och slutligen avlägsnas föroreningarna för att erhålla en klarört.


6. Wort Cooling

I det här steget måste vi snabbt minska Wort-temperaturen under 25 ° C. Det finns fyra skäl för att kyla varmvridning: en är att hög temperaturvist är lätt att oxidera, vilket påverkar smaken; För det andra är den heta worten inom ett visst temperaturintervall lätt att smittas med bakterier; För det tredje, när jäst läggs till med hög temperatur, kommer jästen att vara direkt skållad; För det fjärde kommer de kondenserade fasta ämnena att fälla ut efter att öronet kyls för att ytterligare klargöra öl och avlägsna avsmak.

chiller

chiller


7. Jästinokulation och syrgas

Jästjäsning behöver gå igenom en process av första aeroba och sedan anaerob. Det aeroba skedet tillåter jästen att odla tillräckligt för jäsning, och reproduktionen av jästen kräver att en stor mängd syre deltar, och syftet med syrgas är att underlätta den snabba förökningen av jäst; Det anaeroba skedet är det stadium där jäst verkligen spelar jäsningsrollen, i en anaerob miljö (anaerob är på grund av att syret har blivit uttömt i det tidiga reproduktionssteget) behöver överlevnaden av jäst för att konsumera socker och utsläpps alkohol och koldioxid. Dessa två metaboliter av jäst är de huvudsakliga komponenterna i öl.

8. Fermentationssteg

Detta är scenen av den verkliga \"ölproduktionen \". På en mening är jäst den verkliga bryggaren. Om du inte tjänar jästen väl, kommer din öl inte att smaka bra. Detta stadium är faktiskt väldigt komplicerat. Förändringar i några faktorer som tid, temperatur, etc., kommer att påverka fermentationsresultaten. Om du vill prata om det i detalj, skulle det ha tagit flera böcker till detaljer. Om du vill förstå de detaljerade principerna i detta skede, se relaterade professionella böcker.


Beroende på ölstilen varierar jäsningstiden. I allmänhet, i en hembryggad miljö, kan den huvudsakliga fermentationstiden för vete, IPA och andra stilar vara 1-2 veckor; För tunga smakstilar som porter, stout och kornspirit tar det längre, eventuellt ca 1 månad. Förfallstiden blir längre.


Fermentationssteget är ungefär uppdelat i höghastighetsjästförökningsperioden, den kraftfulla fermentationsperioden, den stabila fermentationsperioden, den mogna perioden och så vidare. Under denna period bör åtminstone skyddas mot ljus och syre, och om möjligt är det bäst att uppnå konstant temperaturjäsning.

Hem Brewing Fermentor

Hem Brewing Beer Fermentor


Om du vill starta din egen ölbränning, kontakta mig fritt, Degong kan ge någon typÖlbryggningsutrustning.

Kontaktperson: Auril

TEL / WHATSAPP: + 86 18363007358

Postadress: market@degonget.com

Skype: auril3

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867