Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Guide till öljäsningsprocessen

Guide till öljäsningsprocessen

Visningar:7     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-22      Ursprung:Webbplats

Fermentering är processen genom vilken jäst omvandlar glukosen i öronet i etanol och koldioxidgas (CO 2) för att ge ölalkoholhalt och karbonering. När den kylda Wort överförs till fermentationskärlet och jäst tillsättes, börjar fermentationsprocessen.


Hur länge gör min öl jäsning?

Många nya bryggerier vill veta den bästa tidsramen för jäsning av öl. Faktum är att vi inte har någon kontroll över fermentationstiden. När vi kastade jäst, kommer de att göra allt arbete!

Vi kan emellertid ändra vissa villkor för att förkorta eller förlänga den här tidsramen, såsom styrning av fermentationstemperaturen. Detta beror på jäststammen du använder och de ingredienser du letar efter i öl.


Styr fermentationstemperaturen

Temperaturreglering är en mycket viktig del av jäsningen och kan enkelt göra några av de mest signifikanta förändringarna under fermentationsprocessen - om det är kvaliteten på den färdiga produkten eller fermentationstiden.

Varje jäststam har ett temperaturintervall som de är mest lämpade för. Olika temperaturer inom detta område kommer att påverka fermentationskapaciteten hos olika jäst. I allmänhet desto lägre temperatur, den långsammare effekten av jäst och ju högre temperaturen desto snabbare jäsningshastigheten.

Den allmänna regeln är att den hetare fermenteringen - särskilt utanför det temperaturintervall som anges av jäst - desto mer sannolikt är du att utveckla avsmak och oönskade egenskaper i öl. Om lägre temperaturer används - särskilt utanför det angivna temperaturområdet för jäst-ibland möter de utmaningen av stagnation, lång tid, eller når normala jäsningsnivåer.


Den grundläggande tumregeln för fermentationstemperatur

Syfte med låg- och medelstemperaturen för jästjäsningsområdet. Till exempel, om intervallet är 18-22 ° C, är det bättre att rikta sig till 19-20 ° C.

Som nämnts ovan kan denna regel vara olika för stilar som vete öl. Dessa kräver vanligtvis mer komplicerade fermentationsförfaranden.

159

10BBL koppar ölbryggningsutrustning


Hur vet jag när min öl har slutat jäsning?

Ett vanligt misstag Nya bryggerier gör är att använda luftluckan på jäsningstanken för att mäta framsteg. Luftlåset är precis vad det beskriver-det är en enhet som säkerställer att ingenting kommer in i den fermenterade ölen och tillåter den ackumulerade CO 2 att fly.

Även om många av oss fascineras av \"gloop \" airlock som låter några sekunder, berättar allt detta att CO 2 släpper ut från jäsningstanken. Om fermentationstanken inte är ordentligt förseglad, kan CO 2 fly och luftlåset slutar bubbla.

När allt kommer omkring är det bara ett sätt att veta om din öl har slutat jäsning-med en hydrometer eller refraktometer. Dessa enheter tillåter dig att kontrollera sockerhalten i Wort / Beer.

Den allmänna rekommendationen att veta när öl är färdig och redo för förpackning är att få en stabil specifik gravitation (SG) läsning inom 2-3 dagar. Detta är för att säkerställa att jäsningen faktiskt har slutförts.


Vad ska jag göra när min öl är fermenterad?

Det rekommenderas att låta ölstödet i några dagar efter jäsning. Detta gör det möjligt för öl att bosätta sig och klargöra, och jästen kommer att flockas längst ner på fermentorn. Om du kan sänka temperaturen något, rekommenderar vi dig att göra det, eftersom det kan hjälpa till att rensa öl.

Efter att jäsningen är klar kan du välja att packa omedelbart, förlänga åldringstiden eller lägga till andra saker, som frukt, ek eller i fallet med lite öl. Det beror allt på den öl du brygger.

Under lång tid bör du \"sätta \" den primära fermentationsölen i den sekundära jäsningstanken för att ta bort den från jästkakan och lägga den i ett bättre förpackningsförhållande. Idag uppväger riskerna med potentiell oxidation och förorening sällan fördelarna med sekundär jäsning. Sekundär jäsning rekommenderas vanligtvis endast när det faktiskt uppstår - det vill säga flaska eller fatkarbonering.

52

Kopparjäsningstank


Vad ska min öl se ut när den är fermenterad?

Det är lite som Schrodinger katt ... Du kan öppna toppen och titta på vad som händer inom fermentorn, men det kan ändra resultatet, och i många fall blir det värre. Om du vill kontrollera fermentationens framsteg utan att öppna jäsningstanken och exponera öl till luften, är den transparenta / transparenta fermentationstanken perfekt.

Vilken öl ser ut under fermentationsprocessen beror på vår lilla partner-jäst. Här är en sammanfattning av vad de gör efter att ha lagt till wort:


LAG-fas (0-15 timmar) | Vem är det? Vem är där?

I detta skede vaknar jästcellerna och försöker ta reda på vad som händer.

När de vaknar och förbereder sig för att starta en ny dag, kommer de att leta efter morgonstimulanser som syre, mineraler och aminosyror. När de gjorde det började de förverkliga all mat runt dem. Vi gillar att föreställa oss att de tänker \"Hur äter jag allt detta själv? \"

I detta skede, det finns ingen luftslussen aktivitet, och på grund av eventuellt kvarvarande temperaturskiktning, det finns bara en liten mängd av vört naturligt konvektion i fermentorn.


Tillväxtperioden (4 timmar - 4 dagar) | Att vänner och utfodring

\"Ja, jag behöver några partners att äta dessa livsmedel! \" Jäst började att replikera och började bearbeta sockret i vörten.

Skumchefer jäst protein och socker börjar bildas och växa. En stor mängd CO2 började tillverkas och luftslussen började gå galet. Eftersom alkoholproducerande jäst genererar värme, termisk konvektion i vörten börjar öka, och du börjar försiktigt rulla vörten i fermentorn.

De flesta alkohol, smak- och aromföreningar produceras vid denna punkt.


Tyst period (3-10 dagar) | Låt oss städa upp den här röran

Nu när alla de enkla sockerarterna äts, jäst börjar ändras från mjölkvit till gult (från utfälld malt och humlekomponenter) och brunt (från oxiderad hop harts).

Jäst börjar absorbera många föreningar som vi anser vara bismaker, såsom högre alkoholer, diacetyl, svavelföreningar och estrar, och omvandla dem till mer alkohol och andra \"bättre \" estrar.

Vid denna tidpunkt är den jästa vörten kallas \"gröna \" öl och når inte den rätta smaken balans. När jästen in en lång sträcka och går in i viloläge, luftslussen och konvektion börjar sakta ner, försvinner från lösningen som den återstående liten mängd mat försvinner.


Death skede (flera veckor) | Jag är klar med mitt arbete här

Luftsluss aktivitet kan stoppa (eller emellanåt bubblor visas) och konvektion upphör. Vid denna tid, är de flesta av jästen i ett vilande tillstånd, och det hänger på botten av jäsningstanken. Ölet börjar att förtydliga och smaken i öl mognar.

3

Rostfritt stål fermenteringstank


Om du inte är bekant med bryggning och vill öka dina kunskaper, kontrollera resten av vår artikel. Om du har några frågor, kontakta oss påkate@degonget.com. Vi hjälper gärna till!


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867