Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Grappa i Italien-en av världens stora Pomace-brandies

Grappa i Italien-en av världens stora Pomace-brandies

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-28      Ursprung:Webbplats

Grappa är en italiensk Pomace Brandy-A-brandy som gjordes av destillering av kvarvarande skinn, stammar, frön och massa av druvor (Pomace) efter druvorna har tryckts för vinframställning eller något annat syfte.


Såsom är fallet med viner beror smaken av en grappa på typerna och kvaliteten på druvor som används, liksom de uppgifter om destillationsprocessen. Traditionellt är de flesta grappas inte åldrade och därför klara eller med mycket lätta färgspår från det ursprungliga Pomace. Men nyligen är grappas barrelåldern och som sådan tar vanligtvis färger som sträcker sig från blekgul till en rödbrun. Grappa är traditionellt åtnjutna som en eftermiddagsdrink eller som digestif. Men det är också vanligt att \"spik \" kaffe. När det används för att smaka espresso, till exempel kallas resultatet \"Caffè corringo \" (\"korrigerat kaffe \").


\"Grappa \" är nu ett skyddat namn i Europeiska unionen. Och för att en produkt ska vara lagligt märkt \"Grappa, \" måste den uppfylla följande kriterier: det måste produceras i Italien (eller San Marino eller den italienska delen av Schweiz). Det måste göras från Pomace; och jäsningen och destillationen måste ske på pomace-utan tillsatt vatten. Och det är det tredje kriteriet som gör grappa produktion unik. Eftersom grappdestillation måste ske på fast substans används en ångprocess eftersom direkt värme skulle leda till att pomace brinner. Och eftersom de träiga elementen i pomace-stammarna och fröarna - måste kofermenteras med sockerrika kvarlevande juice i skinn, en liten mängd metanol, som är mycket giftigare än etanol, framställs i processen. (Pomace-härledd \"Moonshine, \" då skulle vara särskilt farligt). Den toxiska metanolen måste avlägsnas under destillationsprocessen. Följaktligen kräver italiensk lag att vinmakare säljer sina Pomace till Grappa-beslutsfattare som sedan producerar en säker, smaklig produkt.


433

DEGONG Brandy Destillationsutrustning till salu


Destillation som en process är gammal; Det kan spåras tillbaka till det 1: a århundradet C.E. Men destillation för att producera alkoholhaltiga drycker datum till 8: e centrala levanta och persiska kulturer, den teknik som sannolikt gör sin väg till Europa under korstågen. Vid 1200-talet var Salerno-skolan (västra världens första läkarskola, som ligger på Tyrrenska havet i Syd-Italienska staden Salerno) tillförlitligt ledande destillation. CIRCA 1300 - 1400 introducerades vatten som ett kylmedel i destillationsprocessen. Och omkring år 1600 studerade och kodade jesuiterna i Spanien, Italien och Tyskland teknikerna för att göra brandy / grappa, deras tekniker är anställda fram till långt in i 20-talet. Moderniseringen av Grappa Destillation inträffade inte fram till slutet av 1970-talet, när ångdestillation (Bain-Marie) förbättrades på den äldre och ofta problematiska direktvärmemetoden för destillering av fast pomace.


Men förutom framsteg i destillation har modern Grappa-produktion också gjort betydande framsteg för att förbättra smaken.


Idag finns det många \"boutique \" grappas. Och den snygga grappa, den snygga glaset från vilket det är fullt: Traditionellt var Grappa druckit i ett skottglas; Men alltmer är det full av ett litet, stammat, tulpaninspirerat glas.


Pomace Brandy är inte unik för Italien. Andra länder har liknande sprit, om än med olika namn: \"aragh \" i Persien (Iran); \"Orujo \" i Spanien; \"Marc \" i Frankrike; \"Chacha \" i Georgien; \"Rakia \" eller \"Rakija \" i Albanien; \"Loza \" eller \"Rakija \" i Bosnien, Kroatien, Montenegro och Serbien; \"Bagraceira \" i Portugal; \"Tsipouro \" i Grekland, etc.Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867