Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Gin produktion

Gin produktion

Visningar:4     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-15      Ursprung:Webbplats

Den viktigaste ingrediensen för gin? Om du är bekant med det franska språket kan du känna igen det av ordet: som \"Gin\" härrör från den franska termen \"Genévrier\", vilket betyder \"Juniper\" på engelska. I definition är Gin en neutral alkohol av jordbruks ursprung (som kornanda eller vodka), till vilken enbär och andra kryddor tillsätts. Det finns också de så kallade botaniska ämnena, vilket betyder växtextrakt som läggs till för att smaka ginet. Dessa planer kan exempelvis vara citrusfrukter som citroner, limes och bergammotor; örter, som Medelhavet örter som Rosemary och Thyme; Blommor som elderflower och lavendel eller kryddor som peppar, kardemumma och koriander. Med alla dessa ytterligare smaker kräver lagen att enbär att dominera doften i de flesta gin sorter - oavsett om det extraheras från torkade eller färska bär är irrelevant.


Gin kan skapas på olika sätt, eftersom neutral alkohol kan smakas av ett antal tekniker. Omvänt passerar emellertid varje gin genom följande produktionssteg.


345

Juniper i gin fortfarande


Alkoholbas

I motsats till ett destillat som whisky har komponenterna i gin inte en tillräckligt hög sockerhalt för att producera alkohol. Under den alkoholhaltiga fermenteringen av whisky, omvandlar jäststammarna sockret i spannmålet i alkohol och koldioxid (CO2), en luktfri och färglös gas. Eftersom det här höga sockerhalten inte kommer med juniperbär och andra botaniska ämnen i gin, används neutralalkohol som basis här. Vanligtvis är basalkoholen gjord av korn eller potatis. EU-förordningen kräver emellertid bara en \"alkohol av jordbruks ursprung\", varför Brandy gjordes av vin är också en möjlighet.


Neutral alkohol av jordbruks ursprung

Gin tillverkare är fria att välja vilken alkoholbas de använder för att producera sina produkter. Många destillerar inte ens andan själva, utan köper istället det från andra destillerier. Varhelst alkoholen kommer från, måste det vara \"etylalkohol av jordbruks ursprung\". Omkring två tredjedelar av ginproducenter använder vete. Whisky destillerier använder naturligt maltad korn som råmaterialet för deras alkohol. Många unga nya destillerier producerar gin såväl som whisky för att överbrygga väntetiden tills den första whiskyen har mognat i minst tre år. På så sätt kan försäljningen göras med andra produkter innan deras whisky är redo för försäljning. Fem procent av tillverkarna anger att de använder potatis, ris eller majs som råmaterial för sin grundläggande alkohol. Dessa är också stärkelseprodukter som kan fermenteras och sedan bearbetas till gin. Tio procent av ginproducenter använder andra råvaror av jordbruks ursprung: druvor fermenterade för att göra vin och sedan destilleras för att göra brandy; sockerrör eller melass; eller äpplen, fermenterad till cider och sedan destilleras till gin istället för calvados.


Vissa producenter använder också juniperbären själva som råmaterial: Juniper Brandy destilleras från fermenterade enbärbär och blandas med spannmålsdel som är smaksatt av maceration. Båda destilleras sedan igen i en annan fortfarande, vilket resulterar i torr gin.


Urlakning

Termen härrör från latinska macerare, vilket betyder att \"upplösas\" eller \"för att mjuka\". I definition är maceration mjukningen av växtvävnader i långvarig kontakt med vätskor. Olika kryddor eller frukter placeras i alkohol (eller en alkoholvattenblandning), som extraherar färger och speciellt aromer från botanikerna. Om, som med Gin, flera olika botaniska ämnen används, är det råmaterial som tar den längsta tiden att släppa sina aromer den första som går in i \"badet\".


134

DEGONG GIN DISTILLATION UTRUSTNING


Destillation eller perkolering

Efter det \"aromatiska badet\" av gin, destilleras det. Gin stillbilder är vanligtvis avfyrade med gas eller el. Blandningen av alkohol och kryddor upphettas i det stilla under destillationen, vilket medför att alkoholens smaksatta ångor stiger. Alkoholdampen matas in i en kyld spiral på toppen av still. Ångan kondenserar, blir flytande och samlas in. Resultatet är en högsäker gin med ca 96%.


Men inte varje Gin producent är en Gin destillatören! Inte alla Gins destilleras. Vissa tillverkare bara köpa alkohol för maceration. De inte destillera igen, men blanda en förening Gin. Andra tillverkare är dock också destillatörer, eftersom de destillera basen alkohol igen. Överföring av aromer till Gin i fortfarande är också möjligt utan föregående maceration: en långsam destillation kan också extrahera aromerna från de beståndsdelar, som sedan överförs till destillatet via alkoholånga. Vissa brännerier fungerar även med en arom korg som är fast i den stilla. Denna korg innehåller respektive växter. Under destillation ångor alkohol stiger genom korgen och samtidigt absorbera dofter av växter. Denna process kallas infiltration.


Gin producenten har därför två möjligheter: Antingen destillatet destilleras igen i fortfarande efter maceration med växter. Eller Gin destilleras utan maceration med växter i en arom korg i still.


Lagring

Gin inte nödvändigtvis måste lagras efter destillation. Men de flesta destillerier fortfarande föredrar att låta sin Gin vila en stund innan buteljering. På detta sätt, de olika aromer blandas harmoniskt till en enhet. Under en period på mellan två och sex veckor, destillatet vanligtvis fylld i tankar stål, glas ballonger eller stengods behållare som inte släpper några dofter i Gin. Det finns också fat mognat Gin, den så kallade Reserve Gin \". Detta är ett destillat som är tänkt att ta på ek dofter och även den bruna färgen från respektive fat. Trä-syre kontakt leder till bildandet av nya aromer. Numera är också vanligt i produktionen av Gin mognaden i andra fyllningen fat, precis som i whisky. Så det finns till exempel Bourbon Whiskey fat mognat, Cask Vermouth mognat, obstler fat mognat och även Sherry fat mognat Gin. Dessa Gin absorberar även dofter från vin eller konjak som tidigare förvarades i fatet.


tappning

Efter destillering och lagring, har Gin fortfarande en mycket hög halt av ca 96% alkohol. Genom utspädning med vatten den reduceras till att dricka styrka. Gin späds med vatten som innehåller så lite kalk som möjligt, så att Gin inte blir 'knaster'. Mängden vatten beror inte bara på alkoholhalten utan även på smaken av Gin: beroende på innehållet i en Gin alkohol varierar smaken betydligt. Dock är en halt av 37,5% minimum alkohol krävs enligt lag. Gin har vanligtvis mellan 42% och 47%. Om en Gin har mer än 57%, anses det 'Overproof Gin'.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867