Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Fördelar med kontinuerlig destillation

Fördelar med kontinuerlig destillation

Visningar:26     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-16      Ursprung:Webbplats

Destillation, även känd som klassisk destillation, är processen för selektiv kokning och kondensation till separata komponenter eller ämnen från en flytande blandning. Torr destillation är processen att värma fast material för att producera gasformiga produkter. DEGONG är en leverantör av destillationsutrustning, ölbryggningsutrustning och annan bearbetningsutrustning.

Destillation kan producera nästan fullständig separation eller partiell separation, varigenom koncentrationen av specifika komponenter ökar i blandningen. I båda fallen utnyttjar denna metod för förändringar i den relativa volatiliteten hos blandningen av blandningen. Destillation är en enhetsoperation av nästan universell betydelse i industriella tillämpningar, men det är en fysisk separationsprocess snarare än en kemisk reaktion.

Men det verkar finnas många missförstånd och osäkerheter om fördelarna med kontinuerlig destillation, hur det fungerar, och dess pris, men det är mycket enklare än människor tror. Den konstanta etiketten indikerar att enheten aldrig kommer att stängas av. Detta kräver också ett andra eller tredje skift för att hålla maskinen. Detta kan dock förväntas när vingården ökar produktionen.

Det är mycket viktigt att välja en lämplig destillationsmetod. Om du inte är bekant med dessa två destillationsprocedurer, kan detta beslut utan tillräcklig information vara utmanande. I allmänhet finns det två typer av destillationsutrustning att välja mellan, nämligen batchdestillationsteknik och kontinuerlig destillationsteknik. Eftersom båda metoderna har sina egna fördelar och nackdelar är det viktigt att förstå varje metod i detalj innan du bestämmer vilken metod som är bäst för dig.

I grund och botten är batchdestillation och kontinuerlig destillation olika, eftersom satsdestillation utförs i satser, och kontinuerlig destillation utförs kontinuerligt.

206


Vad är batchdestillation?

Batchdestillation är en teknik för att separera komponenter från en blandning i små satser. Destillationsförfarandet upprepas i denna metod. Att utföra batchdestillation är enkel. På grund av denna metod är de separerade kemikalierna mycket rena och processen är mycket flexibel.

En enda destillationskolonn kan hantera satsdestillation. I denna position kan flera komponenter delas upp i separata mottagningstankar. När en sats av destillation är klar kan tornet snabbt och effektivt användas för en helt ny blandning av komponenter. Detta kan också vara en helt automatiserad process.

Batchdestillation är extremt mottaglig för kontaminering. Detta beror på att efter en destillation kan spår av den tidigare satsen vara kvar i systemet och förorena nästa sats.


Vad är kontinuerlig destillation?

Kontinuerlig destillation är en kontinuerlig teknik som används för att separera komponenter i en blandning. Denna process kommer inte att avbrytas tills destillationen är klar. För separation är denna metod lika effektiv som satsdestillation, och volymen av blandningen som används för separation är inte begränsad.

Jämfört med batchdestillation är kontinuerlig destillation dyrare. Kontinuerlig destillation kräver mer destillationstorn än satsdestillation; Antalet torn som krävs för kontinuerlig destillation är N-1, där n är antalet komponenter som avlägsnats från destillationen.

185

Röd koppar kontinuerligt destillationstorn


Fördelar med kontinuerlig destillation

Effektivitet och kvantitet är två viktiga fördelar med kontinuerliga destillationsprocesser. Batchstorleken bestäms av storleken på destillationspotten när batchdestillation används. Detta är inte en begränsning av en kontinuerlig process. Endast uppströms matning lagring begränsar bearbetningskapaciteten.

När det gäller destillation har det alltid varit relaterat till stordriftsfördelar. Sluta slänger din potentiella inkomst och börja leva ett bättre liv: Fördelarna och fördelarna med kontinuerlig destillation är väl värda investeringen.

Den kontinuerliga kan fortfarande skalas upp eller ner enligt dina nuvarande behov, och när din vingård växer och populariserar ger det dig större flexibilitet. Varför ska jag begränsa mig till att använda intermittenta vattenkokare som kräver mer man timmar för att uppnå samma utgång?


Sats och kontinuerlig destillation

Användning av destillerkonfigurationen kan förbättra alkoholkvaliteten. På grund av det större ytan för ångbildning ökar fraktioneringstornet på toppen av destillationskolven avsevärt alkoholhalten. De små delsystemen i viss destillationsutrustning innehåller den kokande vätskeblandningen i en separat platta.

Ångdestillationsprocessen används för att göra värmekänsliga kemikalier. Tack vare ångkontrollventilen möjliggör temperaturen på ångan snabb värmeöverföring utan hög värmeöverföring. Vissa målföreningar kommer att indunstas, och den resulterande ångan kommer att kylas och kondenseras. För personer som vill göra egna eteriska oljor är ångdestillation en vanlig metod, eftersom ånga brukar innehåller ett lager av vatten och olja.

DEGONG har många års erfarenhet av att tillhandahålla matkvalitet och sanitetsgrader för kristallisatorer, förångare, destillatorer, spruttorkar och lösningsmedelsåtervinningssystem i miljö, mat, kemikalie, dryck, mat och läkemedelsindustri. Kontakta oss nu för att lära dig mer om dessa bearbetningsutrustning!

226


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867