Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Färgen på öl avgör alkoholhalten, egentligen?

Färgen på öl avgör alkoholhalten, egentligen?

Visningar:0     Författare:Kate     Publicera Tid: 2020-12-30      Ursprung:Webbplats

När det gäller öl, vanligtvis, tänker vi på det som gyllene. Men i själva verket, beroende på de olika råvarorna som används i bryggning, är ölens färg varierad och annorlunda. Det finns både ljus öl och svart öl. Vad varierar med ölfärg är inte graden, men dess smak. Så, idag, ölutrustningstillverkare kommer att prata om vad som bestämmer ölens färg. Vad blir det?


750 文章 1-min


Det första elementet som bestämmer ölens färg är \"malt \"

\"Malt \" avser maltad korn och är ett av de viktigaste råvarorna som används i vinframställning. Färgen på öl, enligt torrheten hos malt, längden på rosttid och temperaturen, och kommer att visa olika färger.

I synnerhet kan rostningsprocessen av rostad kornmalt sägas spela en viktig roll i färg och smak av öl. Om det är bakat till mörkbrunt, kommer det att avge en doftande arom och färgen blir väldigt mörk. Tvärtom, om graden av rostning är lätt, kommer det att avge en svag arom och ölen kommer att bli lättare i färg.


750 文章 4-min


Det andra elementet som bestämmer ölens färg är \"vatten \"

95% av öl är vatten. Därför, vilken typ av vatten används när bryggning av öl naturligt påverkar ölens färg. Typ av vatten kan delas in i \"mjukt vatten \" och \"hårt vatten \" enligt mängden kalcium och magnesium innehålla. Mjukt vatten avser vatten som innehåller mindre än 120 mg kalcium och magnesium i en liter vatten. Om du använder mjukt vatten när du brygger öl, kommer den bryggda öl att ha en lättare färg och en lättare smak.

Tvärtom, till skillnad från mjukt vatten, avser hårt vatten till vatten innehållande mer än 120 mg kalcium och magnesium. Om hårt vatten används vid bryggning av öl, kommer den bryggda öl att ha en mörkare färg och en långvarig smak.


750 文章 2-min


Finns det en korrelation mellan graden av öl och dess färg?

Om ölens färg bestämmer smaken och doften av öl, vad bestämmer exakt graden av öl? För att förstå detta måste vi först förstå bryggningsprocessen av öl.

För att brygga öl måste den grodda kornen först torkas och rostad, krossas sedan och läggs sedan till vatten. Vattnet och malt blandas ihop. I denna process omvandlas stärkelse till socker.

Efter det, filtrera det med ett filter, lägg sedan till humle och tillsätt jäst för jäsning. Efter fermentering läggs den i en behållare och öl bryggs. Graden av öl bestäms under fermentering genom att lägga jäst. För att förklara kemiskt kommer socker och jäst att reagera när de möts för att producera alkohol. Dessutom kommer smaken av öl också att förändras under processen.


文章 1-min


Ur denna synvinkel kan vi tro att färg och grad av öl inte har någon speciell korrelation.


750 文章 3-min


Om du är intresserad avölbryggning, du är välkommen att kontakta mig.

Tillhandahålls av GD Kate

E-post: michelle@degonget.com

Whatsapp: +86 178 6052 5597

Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867