Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » En snabbguide till rostfritt stål finish för processbehållare och utrustning

En snabbguide till rostfritt stål finish för processbehållare och utrustning

Visningar:17     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-04      Ursprung:Webbplats

Rostfria ytbehandlingar är mer än bara hur glänsande eller tråkigt rostfritt stål ser ut. Korrekt ytberedning för din ansökan kommer att minska eller eliminera batch-till-satsföroreningar och hjälper till att rengöra tankar mer effektivt. I slutändan kommer att förstå dina processbehov att bestämma den rostfria finishen du väljer för din tank. Det är också viktigt att överväga dina behov inom och utanför tankar. I många tillämpningar krävs endast en grundläggande finish på utsidan, medan den fuktade (där din processvätska kommer i kontakt med ytorna i rostfritt stål kräver en högpolerad finish. Du kommer att se referensen \"RA (grovhetsmedel) \" för att mäta ytans mikroskopiska toppar och dalar. Ju högre numret desto större är de tillåtna defekterna.


Millfinish

En kvarn är hur mest rostfritt stål kommer från fabriken till tillverkningsgolvet. Millskala kvarstår på ytan från rullande processen, vilket ger en liten missfärgning till rostfritt stål. Svetspärlor är buffrade för att avlägsna missfärgning, men inte jämn eller polerad. Denna finish används vanligen i industriella applikationer där utseende eller tvättförmåga är mindre kritiska. Ett 250RA maximalt tolereras.


2b finish

Den 2B-rostfria finishen är en av de mest använda ytorna över hela linjen. Dess matt finish är tråkig i utseende men det är fräsat att vara smidigt och många av de större groparna är polerade. 2B-finishen är billig och multifunktionell. Alla skarpa kanter är malda och färdiga rent, men svetsarna är fortfarande utsatta och grova.


2bg finish

En 2BG-finish är en något mer raffinerad finish än 2b. 2BG-finishen innehåller alla särdrag hos 2B med tillägg av mark och polerade svetsar. Denna finish används i applikationer som kräver rengöring mellan satser, eftersom föroreningar kan lämnas bakom i stötarna av en utsöndrad svetsning.


# 4 Avsluta

A # 4 finish är en mycket polerad finish med mark och blandade svetsar. Det är den finish du ser vanligtvis på hushållsapparater och används i stor utsträckning i livsmedelsservice och produktion. Hela ytan av produkten är polerad med korn av rostfritt stål, vanligtvis med 180 grit sandpapper. Denna finish mäts med RA och kommer inte att överstiga 32RA. Gjutningspärren måste vara mindre än 0,016 tum. Dyrare än 2b & 2bg, kommer # 4-finishen med många fördelar som gör investeringen värt det. Det ger rostfritt stål en attraktiv och enhetlig satinfinish och kommer renare snabbare och lättare än lägre kvalitetsfinish, vilket gör det mycket populärt i sanitetsapplikationer.


# 4p finish

En # 4P-finish har samma standarder som en # 4-finish, men har en lägre tolerans för gjutningsstorlek. Den tillåtna maximala gropstorleken är 0,002 tum. Denna finish skulle oftast användas för mat- och dryckesproduktion och farmaceutiska tillämpningar, eftersom bakterier och föroreningar kan komma kvar i de mikroskopiska groparna.


# 6 Avsluta

Den # 6-finishen börjar med en # 4p-finish men är polerad igen med minst 240 grit sandpapper, vilket ger det ett jämnare och mindre texturerat utseende än en # 4p-finish. Det maximala tillåtna RA för denna finish är 18RA. Medan rostfritt stålkorn fortfarande är synligt är det kortare och tunnare och börjar blanda sig strängare i hela ytan. Denna finish är mindre vanlig och dyrare, men resulterar i en attraktiv Satin Sheen och en ännu enklare yta för att grundligt rengöra.


# 7 Avsluta

Den # 7-finishen är en reflekterande yta som skapas genom att böja en yta efter fin slipning och polering med 320 grit. Kornlinjerna är fortfarande synliga med den här finishen, men den maximala RA accepterade är 12RA och lämnar en jämn och glänsande finish.


# 8 Spegel finish

A # 8 finish är den högsta kvalitetsfinishen vi erbjuder, och anses vara en spegelfinish. Rostfria tankar med en # 8 finish är polerad med fin 400 grit sandpapper och buffrad med en poleringsförening för att skapa en strålande hög glansyta. Kornlinjerna är knappt synliga och kan ytterligare buffras för att skapa en \"super-spegel finish \" med 500 + grit sandpapper. RA-toleransen blir mycket liten i dessa finish, och brukar sträcka sig 3-8ra beroende på hur starkt en spegelfinish du behöver. Medan mindre vanligt än andra finish som anges nedan, kan spegelfinishes vara en värdig investering på framsidan. För de som behöver ett estetiskt alternativ ger denna finish till en attraktiv och hållbar finish.


58


42


44

Om du är intresserad av rostfria tankar, var god kontakta oss.
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867