Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » En kort historia av Rumäniens Moonshine: ţuică

En kort historia av Rumäniens Moonshine: ţuică

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-10      Ursprung:Webbplats

När du besöker en rumänsk hemma är chansen att du kommer att hälsas med ett glas avţuică, välkomstdrinken Par Excellence. En stark färglös ande av plommon, på sistone ţuică njuter av en högre profil och har gjort sig i barer och lämnar bakom de ödmjuka, landsbygdstraditionerna som drycken är vanligtvis förknippad med.


Under lång tid, ţuică, som kan innehålla mellan 20-60 procent alkoholwas, som vanligtvis är hemma. Eftersom framställning och försäljning av denna hemlagad sprit inte reglerades under lång tid, och för närvarande är tillverkare bara beskattade, förutsatt att de frivilligt förklarar deras avkastning, det är säkert att säga att det är det närmaste Rumänien måste moonshine.


Hur är det gjort?

Processen börjar i plommontröjden, där den bästa frukten plockas på hösten. Omkring tre fjärdedelar av alla plommon som plockas i rumänska fruktträdgårdar kommer att förbrukas i flytande form. Resten kommer förmodligen att omvandlas till sylt. Efter att ha plockat startar det första steget att göra ţuică runt oktober. Plommon lämnas till ferment i träbadkar eller behållare av rostfritt stål för allt mellan sex och åtta veckor. Inget socker tillsättes, och plommon blandas inte med annan frukt för att säkerställa att den färdiga produkten är så raffinerad som möjligt. Även om många andra frukter, som päron och aprikoser kan användas för att göra en liknande typ av sprit, kan bara plommonbaserade brandy kallas ţuică. Resten kallas \"Rachiu\".

3

Fermenteringstanken i rostfritt stål


Den andra etappen av processen är destillationen, och är vanligtvis färdigställd av jul. Det traditionella kit innehåller en mässing, som är uppvärmd under med en brandkälla, traditionellt trä eller kol. Temperaturen regleras genom att noggrant lyssna på det rumlande ljudet som gjordes medan blandningen kokar. Under destillationen fångas alkoholångorna och ţuică samlas in. Den första typen av ţuică att komma ut, som destilleras två gånger, kallas Frunte, vilket betyder panna. Detta är den starkaste, cirka 55-60 procent alkohol, och representerar ungefär en fjärdedel av produktionen. Så snart det kommer ut, tas några glasögon och de som deltar, traditionellt män, kommer att njuta av det fräscha, på ett nästan ceremoniellt sätt. Resten bevaras och brukar serveras till gästerna. Resten av bryggan, med cirka 20-30 procent alkohol, är de saker som vanligtvis är fulla hemma. Vätskan kan också åldras i ekfat i upp till 10 år, vilket ger den en gul färg och en söt, fruktig arom.

197

Koppar Alkohol destillationsutrustning


När ska du dricka det?

Traditionellt dricker romerska ţuică före varje måltid, för att öka aptiten, ibland även före frukost! När berusad till frukost, standardkombinationen och en häftklammer av rumänska köket, består av en ny, crusty bröd, ost, rödlök och salong (härdad grisfett), slănină i rumänska.

Standardmängden är ett skott, som är full i små sippor. Tuică är också den medföljande drycken till alla rumänska firandet, som bröllop, dop, skördefestivaler och till och med vaknar.


Ţuică förändrar sitt rykte

För det mesta, ţuică hålls i flaskor och kommer mirakulöst att visas nästan så snart som en gäst steg genom dörren. Samma typ av trolldom går för glaset, som kan fyllas på som det träffar bordet, så se till att du inte slutar för tidigt, om du inte är förtjust i drycken!

Eftersom unga urbanites också utvecklar en aptit för drycken, har många barer i stora städer, inklusive Bukarests gamla centrum lagt till ţuică till menyn. Snart kommer huvudstaden att se tillägget av en traditionell rumänsk vinbar som tillsammans med lokala etiketter också kommer att tjäna upp till 50 typer av ţuică.

Vill du ta din upplevelse lite längre? Om du besöker Rumänien på vintern, beställa ett glas ţuică fiartă - ţuică kokta med pepparkorn, kryddnejlika och honung.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867