Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » En kort historia av Rakia, Bulgariens nationella dryck

En kort historia av Rakia, Bulgariens nationella dryck

Visningar:16     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-10      Ursprung:Webbplats

\"En psykoterapeut kan hjälpa dig, men Rakia är billigare \" - det här är ett modernt ordspråk som många bulgariker svär av. Varje utlänning som har turen att bli inbjuden till en middag av bulgarer kommer att ha ett glas den starka nationella drycken som serveras till dem. Det anses vara en handling av gästfrihet och goda avsikter. Vi dyker in i historien och traditionerna kring Bulgariens nationella dryck.


Vad produceras Rakia från?

Rakia kan destilleras från praktiskt taget alla frukt. I Bulgarien, är druvor, plommon och aprikoser mest använda som råmaterial. En specifik typ är rosen rakia kallas gyulovitsa - det är typiskt för Rose Valley-regionen, och dess smak är mycket rik. Den mest kända plommon rakia regionen är runt bergsstaden Troyan i centrala Bulgarien. Den mest aromatiska aprikos rakia kommer från Tutrakan regionen, nära Donau. Ibland producenter lägga valnötter, honung, eller örter för extra doft, men det är inte så vanligt.

282


Vad gör rakia smakar?

Rakia smakar liknar italienska grappa eller japanska skull. Det är oftast transparent eller ljusgul. Ibland smaken av frukten från vilken den gjordes friheter dominerar (till exempel, päron rakia, kvitten rakia eller aprikos rakia alla har en distinkt fruktig doft). Å andra sidan har druva rakia sällan en viss smak.


hemlagad rakia

Många bulgarer producera sin egen hemlagad rakia, särskilt i städer och byar. Även om industriellt framställda rakia är cirka 40% ABV, kan hemlagad rakia nå så mycket som 60% ABV. Det är en fråga om stolthet för värden för att erbjuda en god kvalitet hemlagad dryck till sina gäster.

283


När och hur man dricker rakia?

Rakia serveras som aperitif, snarare än som en digestif (som liknar starka drycker i Italien eller Frankrike, till exempel). Ett vanligt sätt att smutta det är i gott sällskap av färska eller inlagda grönsaker. Vissa bulgarerna föredrar att hälla vatten i det, särskilt om det är hemlagad, vilket vanligtvis innebär starkare. Hur som helst, de flesta bulgarer hoppa över vattnet. Det är dock viktigt att veta att dricka hemgjord rakia utan vatten är inte för feg.

På sommaren måste rakia kylas, medan på vintern kan värmas med honung och svartpeppar. En viktig själva verket mycket få utlänningar är medvetna om är att bulgarerna är storkonsumenter, och det är inte en bra idé att försöka dricka så mycket som dem. År efter år, är Bulgarien bland de länder som har den högsta alkoholkonsumtionen per capita i världen.

För de största rakia fans, det finns en gigantisk Rakia Fest som äger rum i Sofia i december varje år (datum varierar) med producenter från hela Bulgarien och Europa presenterar det bästa av sitt bästa.


Rakia på Balkanhalvön

Ny forskning har visat att rakia-vilket gör troligen kommit på Balkanhalvön från Asien århundraden sedan. Ordet rakia är arabiskt ursprung, också. Ändå är rakia betraktas som en nationaldryck med bulgarer, serber, turkar, och alla andra länder nästan Balkan. Några av länderna på Balkan har även försökt att registrera det som ett varumärke, inklusive Bulgarien och Rumänien, och det är bra att komma ihåg att frågan \"Vem uppfann rakia? \" Kan vara en känslig.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867