Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Egenskaper och bryggningsteknik av vete öl

Egenskaper och bryggningsteknik av vete öl

Visningar:8515     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-19      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Med förbättring av människors levnadsstandard och förändringen av konsumtionskonceptet utvecklas ölsorter mot diversifiering. Vete öl är en slags låg alkoholdryck av högkvalitativ vete knopp med vetenskaplig metod.


Vete öl är en fermenterad öl gjord med minst 50% vete groddar och med en original Wort-koncentration av minst 10%. Vete öl välkomnas av fler och fler konsumenter på grund av sin lätta färg, färsk smak och ren och unik smak, och har en bred utvecklingsutsikt.

QQ 截图 20210119110105-min

En, typ av vete öl

1.YEAST TURBIDITY Vete öl (Jästvete öl): Justera extraktinnehållet och jästmängden i flaskan innan du fyller, kräver noggrann drift.

2.Crystal Wheat Beer: En klar vete öl som har filtrerats och innehåller ingen jäst.

För det andra, huvudegenskaperna hos vete öl

1.Tioxidinnehållet är hög, 6 g / l -10 g / 1 eller 0,8% -1,0%, vilket kan ge drinkaren en sval och bekväm känsla.

2.Rich skum, vit och delikat och bra bubbla innehav. Bubblans innehavskapacitet kan i allmänhet nå mer än 250 sekunder.

3.Pure och unik doft. På grund av det höga innehållet av estrar, högre alkoholer och vissa fenolföreningar, har veteölen en elegant smak. Till exempel är öl utrustad med fruktig, blommig och kryddad smak.

4.Vet öl, som en kall dryck med låg alkoholhalt, släcker törst bättre än andra drycker.

5.Vet öl förbättrar matsmältningen. Eftersom den lilla mängden alkohol i vete öl och koldioxiden frigörs kan påskynda aktiviteten hos matsmältningsenzymer i kroppen.

6.Because jäst lagrar ett stort antal värdefulla B-vitaminer (särskilt vitaminer B1 och B2), det är mer hälsosamt att dricka ofiltrerad jästrika öl.

7. Lång hållbarhet. Enzympreparat och Wort Clarification-tekniken kan effektivt avlägsna det överskjutande proteinet i öl, för att förlänga sin hållbarhet.

Vete-öl-inuti-min


Tre viktiga punkter av bryggningsprocess av jästvete öl (grumlig vete öl)

1. Mashing-processen måste gynnas för att stärka sönderdelningen av protein, och matningstemperaturen på 35 ℃ -37 ℃ kan användas i den två avkokningsmosningsmetoden (eller en avkokningsmosningsmetod). Kokningstiden för mosen är 20-25 minuter. Förhållandet mellan fast material i flytande i mos är i allmänhet 1:2,8-1: 3. Slutligen säkerställs jäsningsgraden för att nå 78-85%.

2.Bearbetningsvillkoren för Lauter: 35 ℃ → 50 ℃ (40 min) → 63 ℃ (40 min) → 68 ℃ (40 min) → 78 ℃ → Filtrering → kokning (25-30 min).


Vete-öl-typer-min


3.Key Points of Fermentation Process

Huvudjäsning: Den huvudsakliga fermenteringen är mycket stark, och den slutliga jäsningsgraden kan närmar sig efter 2-4 dagar jäsning vid 18 ℃ -21 ℃. Efter att den huvudsakliga jäst är färdig, återvinns jästen (från botten av konen i kottanken).

Lägg till \"första wort \". Det vill säga det exakta beloppet (6% -7%) av den första worten bör tillsättas, och den första worten ska vara pre-steriliserad. Det tillsatta mängden bör vara ca 12% ur den slutliga fermentationsgraden. Det tillsatta extraktet kan fermenteras för att producera tillräckligt med koldioxid.
Lägg till \"avsluta wort \". Tillsätt en 9% -10% sockerhalt av den nedre fermängande hög mousserande öl från den huvudsakliga fermenteringstanken till blandningstanken och fortsätter jäsning under tryck.

I båda fallen sätter den jäst som användes för post-jäst, och den underliggande jästen används i allmänhet.

4. När blandningen efter huvudjästen måste syre undvikas så mycket som möjligt.


Oavsett om det är vete öl, hantverk öl eller kommersiell öl, så länge du planerar att starta projektet, kommer vi att ge något stöd du behöver. Nedan är visningsfotoet för vårölutrustning.


DEGONG BREWERY PROJECT-MIN

Kom med oss, lära dig mer och få en offert. Vänligen kontakta Alice idag och skicka mig dina krav.

E-post: dgeuipment@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867