Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Egenskaper hos olika vinfermentartyper

Egenskaper hos olika vinfermentartyper

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-01      Ursprung:Webbplats

Egenskaper

  • Glaskarboys och Demijohns

    Enkel och billig

    Små satser av vitt eller rosévin

    Perfekt för nybörjare vinmakare

  • Plasthinkar och lager

    mångsidig och billig

    Öppna topp för rött vinstans ner

    Perfekt för nybörjare vinmakare

  • Träfat

    trångt påverkar smaken av druvsaft lagrad inuti

    Perfekt för åldrande och malolaktisk jäsning

    används för jäsning av chardonnay och liknande druvor

    svår att behålla

    dyr

    Ej lämplig för rödvinering

  • Rostfria tankar

    Mycket mångsidig; Kan användas för jäsning, åldrande och lagring

    kemiskt inert, smaklös och luktfri (bästa representation av frukten)

    erbjuder en hög temperaturkontroll (glykoljacka, isolering)

    Mycket lätt att behålla och sanera

    extremt hållbar

    kostnadseffektiv (låg kostnad per gallon och håller resellvärdet i årtionden)

    Bra val för både röd och vit vin jäsning


16

DEGONG rostfritt stål fermenteringstankar


  • Trä tankar

    liknande egenskaper till ett träfat (syrgas, karaktär, koncentration), men har en större yta

    också svårt att behålla

    mer ekonomisk än ekfat

    Kan användas för antingen röd eller vit vinfermentering, men inte båda (färgöverföring på grund av pigmentretention)

  • Betongtankar

    kan kastas i nästan vilken form som helst som är tänkbar

    fungerar som en temperaturstabilisator (cool under heta dagar och varma under kalla nätter)

    Mikro-oxygenering och koncentration

    måste rengöras regelbundet

    kan vara i årtionden innan du spricker

    dyr

    Bra alternativ för erfarna vinmakare

  • Lerkrukor

    Äldsta Wine Fermentertyp (används för över 8000 år)

    Stor isolering (lågtemperaturfermentations)

    naturligt stabil

    Mikro-oxygenering och koncentration

    svårt att skaffa

    Arbetskrävande vinproduktion

    liten volym

    Svårt att sanera (kan spricka under varmt vatten)

    Rekommenderas för ekologiska och naturliga vinmakare


Det finns ett par stora punkter att tänka på innan du väljer en vinfermentor. Den viktigaste är den typ av vin du kommer att göra - vit, röd eller ros. Detta kommer att styra dig antingen mot öppna fermenterare för rött vin, eller stängda topp (förseglade) fermenterare för vitt vin och ros.


En annan är hur mycket av det druvtecken och arom du vill behålla. Om du vill bevara den fruktiga smaken, ska du titta mot inerta fermenterare.



Slutsats

Eftersom det är med varje beslut i vinframställningsprocessen, är det inte ett enkelt val.


Medan det finns gott om fermentationsfartyg att välja mellan, finns det inget enda bästa alternativ. Var och en av dessa typer av vinfermentertyper har sina fördelar och nackdelar. Du måste hitta din egen blandning av mångsidighet, hållbarhet och fermentationskontroll.


I slutändan kommer beslutet ner till vinens smaker du vill accentuera.




Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867