Visningar:1835 Författare:Alice Publicera Tid: 2021-01-07 Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/
Utrustningen städas efter varje brygger, inklusive tankar, rör och rördelar. Brewery.Cleaning krävs när varje sats är klar, krävs en stor månadsrengöring, och regelbunden inspektion och underhåll av ölutrustningen krävs. Användningen av högkvalitativ utrustning bör se till att utrustningen är ren och användbar, vilket ger en perfekt produktionsmiljö för varje sats ölbryggning.
Rengöring av CIP-system
Grundläggande rengöringsprocess av CIP-system
1. Den första spolen av vatten
Den första vattentvätten kallas också \"Förtvätt \", vilket huvudsakligen är att tvätta bort den materiella resten och viskös vätska i den rengjorda utrustningen, behållarna och rören så långt som möjligt, så att den kan komma in i tvätten (vätska) tank så lite som möjligt. Vattnet som används för förtvättning dräneras vanligtvis bort; För att spara vatten är förhandsvattnet ofta den återvunna delen av eftervattnet.
Och förstvattningstanken är i allmänhet relativt stor, förundersökningsprocessen behöver cirka 10-15 min, desto större är utrustningen rengöras, ju längre tvätttiden. Den enklare rengöringsutrustningen som används, såsom rengöringsbollformen, desto längre sköljtid.
2.CID eller alkalisk tvätt
Alkalisk tvätt eller surt tvätt är att rengöra utrustningen noggrant med alkaliskt detergent eller surt rengöringsmedel på basis av tvättning före. Avlägsnande av kvarvarande organiskt material, inklusive klibbiga granulerade rester, såsom stärkelsegranulat, humleharts, protein, sintrad pasta och karamell på uppvärmningsytan, såväl som utfällda fasta fasta ämnen etc.
Denna tvättprocess tar lång tid, ca 20-40 min. Detta är huvudrengöringsproceduren för CIP-rengöring, och den verkliga tvättningseffekten återspeglas huvudsakligen i denna process.
3.Andra sköljning
Den andra tvätten kallas också \"efter tvättning \", är i alkalisk tvätt- eller surtvätt, resterande i behållaren, rörledningen av alkali eller syra skölj, tills vattnet ut ur neutralen.
4.Disinfektant sköljning
Desinfektionsmedel Tvättning är att säkerställa att vid kall betning, vidare uppfyller de aseptiska förhållandena för utrustning och rörledningar, ofta efter slutet av eftertvätt och sedan använda den lämpliga koncentrationen av desinfektionslösning för återvinning av tvättning.
Det är bäst att välja ett desinfektionsmedel efter tvättning, den återstående vätskan kommer inte att ha någon effekt på produkten, orsakar inte korrosion till utrustningen, såsom perättiksyra, klordioxid, väteperoxid etc., så att det inte finns något Behöver repetera tvätt med sterilt vatten. För att säkerställa produktkvaliteten och livsmedelssäkerheten hos modern ölbryggning är det starkt motsatt användningen av formaldehyd-fungicider för att sterilisera stora tankar, brite tankar och ölrör, eftersom formaldehydresten kommer att orsaka drickskyddsproblemet med öl.
5.steril vatten spolning
Försiktighetsåtgärder för sterilt vattenspolning
För det första är beredningen av sterila vattenkrav relativt höga, inklusive förvaringsbehållare och rör, inklusive utrustning måste uppfylla villkoren för asepsis.
Den andra är att det aseptiska tillståndet för sterilt vatten inte kan uppfylla kraven, då tvättningseffekten är kontraproduktiv.
Den tredje är att göra CIP-spolningsprocesstiden utsträckt, spolvatten ökade.
Brewhouse-system med varmlutbehållare kan leverera bryggningsförmåga
Om du behöver mer information om bryggeriet, var god kontakta Alice. Bilden ovan är av den bryggeri som vi gjorde för vår europeisk kund, du kan referera till den. Naturligtvis kan all ölutrustning anpassas, du behöver bara berätta för dina ytterligare krav. Jag kommer att be ingenjören att designa en unik ritning för dig att granska.
Kontakta Alice idag
E-post: dgequipment@degonget.com
(Figurkälla från nätverket, om det är överträdelse, vänligen kontakta mig för att radera)