Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Effekten av vatten på öl

Effekten av vatten på öl

Visningar:30     Författare:Kate     Publicera Tid: 2021-01-05      Ursprung:Webbplats

Vatten är inte bara ett av de viktigaste råvarorna av bryggning, utan också de mest använda råvarorna. Nyckeln till kvaliteten på öl ligger i kvaliteten på öl.

Vatten är inte bara en viktig del av det mänskliga livet, utan också det första elementet av ölproduktion, och det första valet. Vatten innehåller en viss mängd katjoner och anjoner, effekten av dessa joner på enzymet i mashingprocessen, transformationen av substanser, kompositionen av wort och fermentering. Processen och förpackningen och fyllningen har en viss inverkan. Så länge du väljer rätt vatten, kommer ölproduktionen att vara hälften framgångsrik och utvecklingen kommer att ha en grund. Om vattenkvaliteten inte är bra, kan kvaliteten på öl inte garanteras, inklusive smak, färg, skum, smak och så vidare. Kvalitet är inte bara ölföretagens liv, utan också nyckeln till öl för att vinna marknaden.

De flesta moderna ölproduktionsbaser har sina egna klara fjädrar eller nära högkvalitativa vattenkällor, så att de kan säkerställa kvaliteten på sina produkter, men för de flesta bryggerier som inte har högkvalitativa vattenkällor eller till och med nära föroreningskällor, Vatten som används för ölproduktion måste behandlas på allvar.


750 文章 4-min


Vattnet som används för att göra öl kallas \"ölblod \". Egenskaperna hos världens berömda öl bestäms av det vatten som används för att producera dem. Vattnet som används för ölproduktion är detsamma som det vatten som behövs av människokroppen. Det måste vara kvalificerat och överensstämma med industristandarder. Om det inte uppfyller dessa krav kan kvaliteten på ölproduktionen inte garanteras och de fysiska och kemiska standarderna för öl kan inte uppfyllas.


750 文章 5-min


I allmänhet är det mjukt vatten bra för att göra lätt öl, och hårt vatten med hög karbonatinnehåll är bra för att göra stark öl. Vattnet som används för att brygga öl måste uppfylla dricksvattenstandarder, men det finns också några speciella krav. OtoDay ölproducenter kommer att Kortfattat introducera dessa krav enligt följande:

Färg:

Vattnet som används för att brygga öl bör vara färglöst, transparent, fritt från suspenderad materia, och fri från sediment. Annars kommer det att påverka transparensen av wort och göra öl lätt att producera molnigt nederbörd fenomen

Lukt:

Vattnet som används för att brygga öl ska vara luktfri och osmältning, och får inte vara salt, bitter eller astringent.

Järnsalter:

Järnhalten i vattnet som används för att brygga öl är mindre än 0,3 mg / l. Om järnhalten är mer än 0,5 mg / l kommer tanninerna i Wort att reagera med järn för att göra Wort Black i färg och göra den färdiga ölen ha en obehaglig järnlukt, vilket också påverkar tillväxt, reproduktion och normal jäsning av jäst.

Klorid:

Innehållet av klorid i det vatten som används för bryggning av öl bör vara 20 ~ 60 mg / l. En liten mängd klor kan öka aktiviteten av amylas och främja sackarifiering. Natriumklorid är också en näringsämnes ingrediens för jästtillväxt, men för högt innehåll kommer att påverka smaken av öl.

Andra tungmetalljoner:

Spårmängder av koppar och zink i vattnet som används för att brygga öl är fördelaktiga för metabolismen av bryggerens jäst. Spårmängder av zink är fördelaktiga för reduktionen av aldehyder och flyktiga syror i öl. Hav, tungmetalljonöverdos var giftigt mot jäst, inhiberad enzymaktivitet och lätt orsakade ölgrumlighet.

Alkalinitet och hårdhet:

Alkalinitet och hårdhet är särskilt viktiga i ölbryggning. Soft vatten under 8od krävs för lätt öl, och hårt vatten över 12od för mörk öl. Hårdheten av vatten är inte så lågt som det är bra. Experimentet visar att vattenhårdheten inte är bra för tillväxt och reproduktion av jäst. I fermentationsprocessen kommer det att finnas långsam hypoglykemisk, jäsningstid är för lång, lätt att infektera bakterier och andra fenomen. Så hårdheten hos Vatten bör baseras på den typ av jäst som används och typen av produkt.


750 文章 3-min


Med så mycket kunskap om effekterna av vatten på öl bör båda bryggerierna och homebrewers vara uppmärksam på bryggningsprocessen eftersom vatten är känt som ölens blod. \"Det är naturligtvis inte bara det vatten som bestämmer kvaliteten på Öl, men också malt, humle, bryggningsutrustning och så vidare.

DEGONG är en professionell tillverkare avbryggningsutrustningVi kan erbjuda högkvalitativa tjänster. Oavsett om du är nybörjare eller en professionell, kan vi ge dig det du vill ha.


750 文章 5-min


Tillhandahålls av GD Kate

E-post: michelle@degonget.com

Whatsapp: +86 178 6052 5597

Några bilder från nätverket om det finns överträdelse, vänligen kontakta.

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867