Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Effekt av CO2 på ölsmak i hantverk ölbryggningsutrustning och hur man förhindrar det

Effekt av CO2 på ölsmak i hantverk ölbryggningsutrustning och hur man förhindrar det

Visningar:1828     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-08      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

CO2 är en av de viktiga komponenterna i öl, det kan effektivt förbättra effekten av ölsmaksämnen, förlänga ölens hållbarhet, dricka för att ge människor färsk, spännande smak.

Koldioxid i öl produceras i fermentationsprocessen eller delvis artificiellt tillskott, innehållet av koldioxid i öl är mellan 0,45% och 0,60%, storleken på koldioxidhalten påverkar direkt smak, smak och hållbarhetstid.

När innehållet i koldioxid är otillräckligt kommer skumningen i öl att minskas, stimuleringen av koldioxidgas är för liten, smaken är tråkig och smaklös, öl kommer att förlora sina förfallna egenskaper; När innehållet i koldioxid är för högt, kommer den starka kraften att späka den unika smaken av öl, som arom och bitterhet, och också orsaka fenomenet ölskum och explosiva flaskor.

Om en brygger vill producera högkvalitativ öl, är det därför nödvändigt att fullt ut förstå naturen, kvalitetskraven och kontrollåtgärderna för CO2.


Ölflaska


1.Basiska egenskaper hos CO2

CO2 är färglös, smaklös och luktfri. Det kan lösas i vatten i stora mängder och är lätt att flyta, vilket är en mycket viktig egenskap hos CO2. När CO2 är upplöst i vatten, är upplösningen relaterad till tryck, vattentemperatur och kontaktytytan av gasvätska två faser etc. Innehållet av CO2 i öl mäts vanligen av volymen multipel av upplösning. Vid 1 fysisk atmosfär, vid 15,5 ℃, 1 volym vatten kan lösa 1 volym CO2.

2. Förhållandet mellan vattentemperatur och koldioxidlöshet

Under konstant tryck ökar lösligheten av CO2 med minskningen av vattentemperaturen. I annat fall minskar lösligheten.

Volymen av upplöst koldioxid i 1 volym vatten och upplöst luft är: 0,88: 0,0176 = 50: 1, det vill säga om vattnet löst 1 volym av luft kommer att extruderas 50 gånger volymen koldioxid i luften. Därför bör vattnet som löser upp koldioxid ha så lite luft som möjligt, och renheten av koldioxid bör vara så hög som möjligt. För användning av ölkoncentrationens utspädningsprocess måste tillverkare vara uppmärksamma på ovanstående två faktorer som är viktigt, bör vidta åtgärder för att kontrollera syrehalten.

Tryck-CO2-Beer-Typer


3. Den viktigaste rollen som CO2 i öl

 • Justering av smak, karbonering i öl för att mildra pH-värdet av lösningen av rollen, så att öl i alla slags smak mer samordnade, och ger ölens starka dödande smak, med aptitretande, ventilation, kylningseffekt.

 • Det är fördelaktigt att främja bildandet av ölskum och är fördelaktigt för skumens enhetlighet, stabilitet och hållbarhet;

 • Det kan effektivt förhindra upplösningen av syre, förbättra ölens antioxidationsförmåga och förlänga ölens friskhetstid

 • Spillover av CO2 i öl är fördelaktig för den aromatiska lukten av öl

 • CO2 löst i öl kan hämma tillväxten av miscellany bakterier, förbättra den antiseptiska förmågan hos öl och förlänga ölens hållbarhet

 • Det kan minska pH-värdet av öl, främja utfällningen av humleharts och göra den bittera smaken av öl mer mjuk

I ölproduktion, förutom att Wort Cooling-processen måste syreas, måste andra produktionsprocesser (inklusive bryggning och förpackning) isoleras från syre och minska syreintaget så långt som möjligt. Det finns två huvudansökningar av CO2 i ölproduktion : För det första läggs den direkt till vinkroppen; Den andra används för gasisolering av syre i öl. Särskilda tillämpningar är som följer:


För att minska insatsen av syre och förbättra fräschheten av Wort, bosatte mosen i mashing tanken, kokande tanken och bubbelpoolen med syreisolering och skydd.

I processen med skullfiltrering appliceras CO2-baktryck på fermenter och brite tankar för att förhindra att syre kommer in.

För att säkerställa kvaliteten på det färdiga vinet utfördes CO2-nätet för brite tanken enligt de tekniska parametrarna, såsom högkoncentrationsfermentationsvätska, utspädningsförhållande och CO2-halt av fermentationsvätska

Fermentationsbuljongen tvättades för avlägsnande av flyktiga gröna substanser, såsom diacetyl, sulfid och aldehyd, för att accelerera ölmognad


smak


I påfyllningsprocessen används CO2 för att leda öl, toppvatten, sekundärt vakuum och baktryck av öltank och behållare, som syftar till gasisolering av syre.


Koldioxid spelar en allt viktigare roll i ölindustrin. Det är inte bara smakämnet av öl, som bestämmer kvaliteten på ölsmak, utan även ölens väktare, som spelar en viktig roll för att skydda ölens friskhet och hållbarhet. Det råder ingen tvekan om att kvaliteten på koldioxid, nivån på innehållet och produktionsprocessens kontrollåtgärder är lämpliga kommer direkt att påverka ölkvaliteten. Därför, som ölbryggare, bör vi betala tillräckligt med uppmärksamhet på processkontrollen av koldioxid.


fermenters-xiangqing-min

Brewing fermentation tankar har lagrat infabrik nu


Om du vill veta mer kunskap och användbar information om bryggningsprocessen, eller är intresserade av att köpaölutrustningFör att starta ditt företag. Ring eller maila mig

Kontakta Alice idag !!!

(Figurkälla från nätverket, om det är överträdelse, vänligen kontakta mig för att radera)


downtheroadbrewery alice


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867