Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » EPDM VS Silicone packningar

EPDM VS Silicone packningar

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-19      Ursprung:Webbplats

Vi har tidigare diskuterat några av skillnaderna mellan olika typer av packningar och idag kommer vi att borra ner i några mer specifika fördelar och nackdelar för våra två mest populära packningstyper, silikon och EPDM. Det finns flera typer av silikon och EPDM-produkter där ute och vad vi ska täcka är matkvalitetsversionerna av båda produkterna. Vi kommer inte komma in i hardcore kemi av det som utgör var och en av dessa produkter, men vi kommer att titta på olika egenskaper och hur de påverkar destillationsprocessen.


Distilling Gaskets jämförelser

Alkohol stillbilder är en ganska krävande miljö, vilket material som helst som används för att få dem att komma i kontakt med vilka kemikalier som är närvarande i tvätten tillsammans med värmen och det svaga trycket som kommer från att koka tvätten. Lyckligtvis är både silikon och EPDM ganska kemiskt resistenta och värmebeständiga, silikon kan hantera temperaturer upp till 550 grader Fahrenheit medan EPDM kan \"bara \" tolerera upp till 300 grader Fahrenheit. Du bör fortfarande aldrig komma någonstans nära antingen max temperatur så båda är fortfarande livsdugliga alternativ.


Både EPDM och silikon delar en svaghet, de är benägna att absorbera olja och kolväte och kan svälla eller ha ett lägre livslängd för vissa applikationer. Detta kan låta som en dealbreaker för etanolproduktion sedan etanol är en kolbaserad molekyl, men det är inte en stor oro i denna ansökan. Etanol beter sig annorlunda än oljor och både silikon och EPDM kan användas säkert i sin produktion.


De mest flexibla materialen kommer att försämras över tiden när de utsätts för uppvärmnings- och kylcykler, så att dina packningar ska vara en del av ditt förebyggande underhållsschema. När du fortfarande tar bort dig för rengöring bör du inspektera dina packningar och ersätta det som ser ut. Det är alltid mycket frustrerande när ditt produktionschema slås av eftersom du inte ersatte en billig del när du redan stängde.


En av de viktigaste skillnaderna mellan de två materialen är att EPDM-packningar är mer resistenta mot nötning och slitage än silikon och kan användas i mer dynamiska tillämpningar. Detta gör EPDM en klar vinnare för ventilförseglingar eller någon annan applikation där tätningen kontaktar en rörlig del.

160

Koppardestillationsutrustningen visas


Välj din destillationspackning

Så där har du det, det här är de viktigaste skillnaderna mellan EPDM och silikagel i destillationsvärlden. De har alla många andra underbara egenskaper, men de påverkar inte destillationsprocessen. UV-motstånd är bra, men de flesta av oss lagrar inte vår utrustning ute. Det finns fortfarande mycket att diskutera om packningar och alla destillat, så kontakta oss, eller om du har några frågor, kommer vi gärna att peka dig i rätt riktning. Kontakta Kate och min email: kate@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867