Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Det är allt öl. Varför mörka öl bubbla går ner?

Det är allt öl. Varför mörka öl bubbla går ner?

Visningar:8520     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2020-12-29      Ursprung:Webbplats

Människor gillar att dricka en kall öl för att svalna på sommaren. Men jag vet inte om du har märkt, men när du häller öl i ett glas, fortsätter bubblorna stigande. Och du kanske tror att bubblorna kommer att gå upp. Men bubblorna i Guinness, världens mest kända stout, är inte. Det har observerats att i stället för att stiga, som i andra drycker som öl eller cola, faller bubblorna i den här stouten, inte så långsamt, att se ut som ett vattenfall på en brun sten. Varför på jorden är det?

Är det en visuell illusion?

Detta är verkligen ett intressant fenomen, eftersom bubblor i en vätska måste stiga på grund av flytkraft och kan inte falla. Dessutom, om bubblorna faller, så så småningom ska bubblorna samlas i botten av koppen. Varför ackumuleras bubblorna så småningom på toppen av koppen när de stabiliseras?

Vissa tror att fenomenet av \"mörk öl faller \" är faktiskt en visuell illusion. Det kan vara att även när ljusa fläckar stiger mot en mörkbrun bakgrund uppfattar ögat ibland dem som faller, precis som fläktbladet vänder sig framåt, och ögat ser ibland fläktbladet som vrider sig bakåt.


mörk öl-min


Men denna förklaring är speciell och gör inte processen klar. Fenomenet fläktinversion är relaterad till frekvensen av fläktbladsrotation, så fläktbladet är ibland inverterat och ibland positivt mot ögat. Det finns inget problem med rotationshastigheten för stoutfallen, och hela tiden faller bubblorna, om de rör sig snabbt eller långsamt. Vissa människor har också experimenterat med att dra ljusa bollar upp mot en mörkbrun bakgrund genom att använda silkgängor som är knutna till bollen, men vad ögat ser är bollen stigande, snarare än illusionen att bollen faller som teorin föreslår.

Är bubblan upp eller ner?

Vid denna tidpunkt undrade forskarna om bubblorna i stout öl faktiskt faller. Om så är fallet, varför går de ner? Varför följer resultaten av droppen till toppen av koppen?

öl-i-pub-min


En forskare som vet hur flytande flöden hävdar att bubblorna i en mörk öl faller nära glasets kant och stiger i mitten. Varför säger du det? Det är ingen tvekan om att bubblorna i mitten av koppen stiger snabbt från botten av koppen på grund av flytkraft. Men bubblorna på kanten av koppen är föremål för vidhäftning och friktion, och höjningshastigheten saktas kraftigt. Är dock avgörande, men är koppen i mitten av bubblan i den snabba uppgången, kommer att driva vätskan som omger den följda snabbt, sålunda bildade en snabb konvektion i koppen, efter att vätskan från mitten till toppen kommer att sprida sig, då Skjut glaset på kanten av vätskedroppen längs glasväggen, den här nedgången kommer att driva bubblan som varit stigande hastighet är mycket långsam rörelse, tillsammans med vätska och bubblor var på kanten av glaset faller.

gå upp och ner-min


Förklaringen är häpnadsväckande. Det är meningsfullt av alla paradoxer som nämns ovan. Människor brukade undra: Varför ser vi bubblor som faller genom väggarna i ett glas, men så småningom konvergerar de alla på ytan? Det visade sig att de bara såg en, och en annan, det vill säga mitten av koppen kan inte se, bubblorna stiger mycket snabbt. Det är den mörka bruna av den stout som blockerar utsikten över vad som händer i mitten av glaset, och vätskenivån är full av bubblor som byggs upp, så du kan inte se vad som händer under vätskenivån, så du kan Se bara bubblorna som faller vid kanten av glaset.


2 tankar-min

Brewhouse ölbryggningsutrustning


Ett stort antal storlekar och konfigurationer av bryggeriutrustning finns här. Var god kontakta mig om du behöver något.

Kontakta Alice idag

E-post: dgequipment@degonget.com


(Obs! Figurkälla från nätverket, om det finns överträdelse, vänligen kontakta mig för att radera)

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867