Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Destillerade och blandade vätskor

Destillerade och blandade vätskor

Visningar:7     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2021-12-21      Ursprung:Webbplats

Sprit är drycker som innehåller renad etanolrenad potable etanol. De är gjorda av fermenterade pures av korn, frukter eller grönsaker. Sådana drycker är låga socker och har ett alkoholinnehåll på minst 35%. Exempel på destillerade sprit inkluderar brandy, gin, tequila, vodka och whisky. Det finns många villkor för denna typ av dryck, inklusive destillerade drycker, sprit, sprit, blandade drycker och alkoholhaltiga drycker. Destillerade drycker inkluderar inte vin eller öl.

Alla former av alkoholhaltiga drycker-öl, vin och sprit - är baserade på jäsning, nedbrytningen av kolhydrater i alkohol. Jäst är katalysatorn för denna process. Liquor-produktion innebär ett ytterligare destillationssteg. Destillation innebär kokande alkoholånga från fermenterad mos vid hög temperatur och samlar den som en kondenserad vätska. Alkoholhaltiga drycker är gjorda av kolhydrater, som är väsentligen sockerarter. De vanligaste sockerarterna som används i destillationsvin kommer från druvor, sockerrör, melass, majs, råg, korn, vete och potatis. Olika ytterligare produkter används i destillationsprocessen för att smaka den slutliga alkoholhaltiga drycken.

Destillation kräver en still. Destillatorn består av tre delar: en behållare i vilken substansen som skall destilleras värms upp; en kondensor, där ångan är flytande; och en mottagare, där produkten samlas in. DEGONG använder koppar eller rostfritt ståldistiller med koppar inuti. Koppar avlägsnar svavelbaserade föreningar från vätskan. Kopparrör minskar också kopparinnehållet i avloppsbiprodukter, som ofta används i djurfoder i stora bryggerier. Koppar används också i destillator eftersom det är en utmärkt värmeledare och korrosionsbeständighet. Ändå är någon korrosion oundviklig, och stillbilder repareras vanligtvis vart åtta år.

Kommersiella bryggerier använder vanligtvis kolumndistiller, vanligen kallad kontinuerlig destillator. Kolumndistillaren har två kolumner eller kamrar. Kolonnen är utformad med en serie graderade nivåer genom vilka vätskan passerar vid uppvärmning. Ång stiger på alla nivåer och blir mer koncentrerad när de går framåt. Kylning startar från den högre nivån i den andra kolumnen.

Kolumndistillaren är en effektivare produktionsmetod än tankdistillaren. Potdestillaren är en enkammardestillerare, i vilken potten är direkt uppvärmd. Kokpunkten för alkohol är 173 grader Fahrenheit, och kokpunkten för vatten under kokpunkten är 212 grader Fahrenheit. Därför, när vätskan upphettas, avdunstas alkoholdelen i form av ånga och separera från den ursprungliga vätskan. Ångan transporteras genom kondenspolen, där den kyls och blir vätska igen. Den första destillationen kommer att producera en vätska med en alkoholkoncentration av 25% till 35% (volym). Därefter koncentreras den alkoholhaltiga vätskan i den andra destillationen för att bringa alkoholhalten till ca 70%. Volymmätningen av alkohol bör inte förväxlas med ett annat mått på alkoholinnehåll som används för andar: bevis. Alkohol är en mätning av alkoholhalten i en dryck. Alkoholnivån för varje klass är lika med 0,5% alkohol, så en dryck markerad med 100 alkohol innehåller 50% alkohol i volym.

Alkoholhalten av destillerade sprit är mycket högre än öl eller vin. Öl har en genomsnittlig alkoholhalt på 2% till 8%, medan vin har en genomsnittlig alkoholhalt på 8% till 14%. Alkoholhalten i öl och vin får inte överstiga 15% (i volym). Överstiger detta innehåll kommer att påverka jästen negativt och kan inte fermenteras. Eftersom destillationsprocessen koncentrerar alkoholen och separerar den från den ursprungliga vätskan är alkoholvolymprocenten av vätska högre.

197

Koppar Alkohol destillationsutrustning


Tillverkningsprocess

Produktionen av alkoholhaltiga drycker är komplicerad. Sätt korn eller grönsaker med hög kolhydratinnehåll i en automatisk mashhink. Tunna är utrustad med en omrörare för att sönderdela fibern i råmaterialet. Mashen värms till kokpunkt för att eliminera tillväxten av skadliga bakterier. Häll sedan mosen i en rostfritt stål hink. Lägg till jäst och starta fermentationsprocessen. Sockret i mosen omvandlas till etanol.

I denna process överförs vätskan som kallas skrubbning till kolonndistilleraren. Tvättvätskan upphettas i den analytiska kolonnen. Tvättvätskan går in i toppen av den analytiska kolumnen och ånga injiceras från kolonnens botten. Ångan passerar genom många perforerade plattor och sedan genom tunnorna som förbinder de två tornen. Den andra kolumnen kallas korrigeringskolonnen och den är utrustad med en kondensor. Det är här vätskan kyler och kondenserar. Vätskan destilleras en andra gång. Det finns många faktorer som påverkar den slutliga alkoholhalten av destillerade sprit: temperatur, vatten och eventuella smakämnen som tillsätts, även kända som kraftvärme. Om alkoholhalten i vätskan överstiger 95%, kommer det att vara smaklöst eftersom kraftvärmen har kokats.

Produktionsprocessen skiljer sig beroende på destillatorn och det producerade vinet. Vissa stillbilder använder kolumndestillationskolonner, medan andra använder pottstillbilder. Vissa ingredienser kräver ytterligare produktionssteg. Till exempel är Scotch Whisky producerad från korn, som måste genomgå en spiringprocess i flera veckor innan jäsningsprocessen kan börja. Detta gör stärkelsen i korn mer löslig. De flesta whisky är destillerade två gånger, men single malt whiskys destilleras bara en gång. Vissa vodka destilleras så många som sex gånger. Trä av fat där vinet lagras påverkar produktens färg och smak. Ursprungslandet påverkar också smaken, och den malt whisky som produceras nära kusten har en salt smak. Längden av åldringsprocessen är en annan faktor som påverkar produktionen av olika sprit.

16

Fermenteringstanken i rostfritt stål


Bourbon

Bourbon är en amerikansk form av whisky som heter Bourbon County, Kentucky. De flesta Bourbon destilleras där, men Bourbon kan tillverkas var som helst i USA där det är lagligt att göra det. Elijah Craig, en baptistminister, krediteras med att uppfinna Bourbon. Femtiofem procent av kornen som används i Bourbon-produktionen måste vara majs, även om de flesta destillatorer använder 70 procent majs. Bourbon måste också destilleras till högst 160 bevis och åldras i nya charred ekfat i minst två år. Efter åldring späds den med vatten och flaskas. Bourbon måste läggas i fatet på högst 125 bevis. Bottningsbevis för whisky måste vara minst 80 bevis.


Gin

Gin antas ha producerats först i Holland i början av sjuttonhundratalet. Det första steget i Gin-tillverkningen är att destillera den neutrala andens alkohol. Ginmakare gör sällan sin egen neutrala anda. De köper vanligtvis det från en destiller som tillverkar neutrala sprit för en mängd olika användningsområden. Det andra steget innebär att man destillerar anden igen, den här gången lägger till olika botaniska ämnen för smakämnen. Gin kräver vanligtvis enbärbär, men andra smakämnen kan tillsättas, såsom citrusskal, ingefära eller karvräsfrön. Destillerat vatten tillsätts för att bringa alkoholhalten till 80 till 95. Dry Gin är den mest populära typen av gin. Det produceras i en kolumn fortfarande. Holländska gin produceras emellertid i en pott fortfarande. Andra typer av gin inkluderar Plymouth Gin, Gamla Tom Gin och Golden Gin. I motsats till populär tro, är Sloe Gin (smaksatt med färska sloe bär) faktiskt en likör, inte ett gin.

64


Likörer

Destillerade drycker med tillsatta smakämnen och ett relativt högt sockerinnehåll. De är smakade med frukter, örter, kryddor, blommor, frön, rötter, växter och bark. De dök upp av det trettonde århundradet och kan ha uppfunnits av nederländska. Liksom med vin och andra sprit var munkar de stora destillerierna av sådana drycker i Europa. Faktum är att vissa typer av likörer fortfarande bär namn som härstammar med de munkar som en gång destillerade dem.


Rom

Rum är producerat från fermenterade melass eller sockerrör. De flesta länder inom Karibien får sina melasser från Brasilien. Det finns tre huvudkategorier av rum: kubansk, jamaicansk och holländsk östindisk. Det finns också olika kvaliteter av rum: lätt rom, guld rum, kryddat rum, mörkt rum, smaksatt rum, överförto rom och premium rom. Det finns ingen föredragen destillationsmetod för att göra rum. Vissa producenter använder pott stillbilder medan andra använder kolumn stillbilder, men de flesta rum är åldras i Bourbon-flaskor. På grund av det varma klimatet i Karibiska regionen, rummen åldrar snabbare än Scotch eller Cognac, som är gjorda i kallare klimat.

Spanska talande länder som Kuba och Panama producerar vanligtvis ljusa rum med en ren smak. Engelska talande länder producerar mörkare rum med tyngre smak. Jamaica anses av många att vara den bästa makaren av rum. Franska talande länder som Haiti och Martinique producerar sitt rum från sockerrör i motsats till melass och de växer vanligtvis sin egen sockerrör.


Tequila

Tequila är gjord genom jäsning och destillering av den söta sap av agaveanläggningen. Det kan vara färglöst eller vara en blekguldfärg. Tequila är gjord i och runt den lilla staden Tequila, i Mexiko's Jalisco-provinsen. För att klassificeras som tequila måste vätskan produceras från blå agave växter som odlas i ett exakt avgränsat område som täcker fem mexikanska stater: Guanajuato, Jalisco, Michoacan, Mayarit och Tamaulipas. Mexikansk lag säger att Tequila måste göras med minst 51 procent Blue Agave; De återstående 49 procenten av ingångsmaterialet är vanligtvis sockerrör. Tequilas märkt 100 procent Blue Agave anses vara bäst. Tequila har 40 till 50 procent alkohol i vikt.


Vodka

Vodka är både luktfri och färglös. Dess exakta ursprung är okända, men det hade sannolikt sin start i Polen eller Ryssland. Ordet vodka kommer från slaviska ordet voda (eller woda), vilket betyder vatten. Drycken gjordes först från destillerad potatis och sedan från majs. De flesta vodkas är dock gjorda av spannmålsprodukter som vete. Distillers kan äga fält och producera själva kornet eller köpa den från leverantörer.

Vodka har ett särskilt högt alkoholinnehåll. Vodka kan ha ett bevis så hög som 145, men vatten läggs till för att få beviset ner till ett intervall mellan 80 och 100. Vodka blandas ofta med andra drycker och är en huvudingrediens i sådana populära drycker som skruvmejslar och blodiga marys.


Whisky

Denna vätska, som stavas antingen whisky eller whisky, är en förkortad form av usebaugh, ett ord engelska tog från det irländska gæliska språket, vilket betyder livets liv: Uprise betyder vatten; Baugh, eller Beada, livsmedel. Whisky är en bred kategori av destillerad sprit, som täcker ett antal typer av ande. Varje typ har en unik produktionsmetod som varierar med mängd vatten som används, ingredienser, typ av ekkask i vilken whiskyen lagras och sättet att destillation. Dessa metoder har en effekt på färg och smak.

Rak whisky innehåller Bourbon, Tennessee Whisky och Rye Whiskey. Den är gjord av minst 51 procent av ett visst korn, får inte överstiga 160 bevis (80 procent alkohol) och måste åldras i ekfat i 2 år. Blandad whisky är en kombination av två eller flera 100 bevis raka whiskyar blandade med neutrala sprit, kornsprit eller ljusa whisky. Malten i malt whisky får till viss del groa och sedan destilleras två till tre gånger. Ljus whisky har destillerats till en hög alkoholnivå, typiskt mer än 160 bevis och späds sedan med vatten i större utsträckning än hårdare whisky. Det får sin särskiljningsförmåga att lagras i Charred Oak Containers. Sådana whisky används vanligtvis för blandning. En-malt whisky är endast gjord av maltad korn och från en enda destillation.

För att en whisky ska betraktas som scotch whisky måste det överensstämma med standarder som anges i skotsk lag. Det måste produceras med skotskt vatten och korn. Dess alkoholstyrkan får inte överstiga 94,8 volymprocent. En högre nivå skulle äventyra sin smak. Det måste åldras i minst tre år i Skottland, även om de flesta är 5 till 10 år. Efter åldrande kan Scotch Whisky vara flaska någon annanstans.

53


Om du är intresserad av mer bryggningsutrustning och bryggkunskap, vänligen kontakta oss.Contact Kate och min email:kate@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867