Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Destillationens historia

Destillationens historia

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-07      Ursprung:Webbplats

Upptäckten av destillation hänför sig generellt till arabiska alkemister i VIII-talet Spanien. Från då gjordes med medicinska sirap med starkare alkohol. Den faktiska processen var dock hålls hemlig fram till 1286, då Montpelier University professor Arnold de Villeneuve beskrev den första destillatorn. Han krediteras med att upptäcka denna underbara \"Fountain of Youth \"; drycken som var svaret på alla problem. Även idag är många överens med sin teori, vilket kan förklara den mängd sprit vi dricker regelbundet. Den magiska drycken var känd som \"Aqua Vitae \" (vatten i livet) eller \"Aqua Ardens \" (eldsvatten). Detta motsvarar beskrivningen av whisky av amerikanska indianer som accepterade den underbara traditionen av förgiftning från européer. De kallade helt enkelt det \"Firewater. \"

277

Den tidiga arabiska destillationsanordningen som kom att vara känd som alembic.

År 1500 publicerade tyska Alchemist Hieronymus Braunschweig Liber de Arte Destillandi (boken av destillationen) den första boken som enbart är dedikerad till målet av destillation, följt av 1512 med en mycket utökad version. År 1651 publicerade John French konsten av destillation den första stora engelska boken om ämnet.


Ett citat från boken:

Hur man gör aqua vitae och ande av vin ur vinet

Ta av vilket vin du vill. Sätt det i en koppar fortfarande, två delar av tre är tomma. Destillera det med en mask tills ingen anda kommer av. Då kommer den här andan att tjäna för att göra några sprit av grönsaker, men om du skulle ha det starkare, destillera det igen och hälften kommer att vara kvar som en insipid slem. Och om du skulle få det ännu starkare, destillera det igen, för varje destillation kommer att lämna en moskap av slem eller däromvänd. Så ska du ha en ren och stark ande av vin.

Det överraskande faktum är att den majoriteten av amatördestillatörerna använder exakt samma konfiguration för att göra moonshine hemma. Principerna för destillation som John French beskrev för 400 år sedan tillämpas fortfarande av många amatörer idag som kan ses på bilden nedan. Från den tiden på tinkturer gjordes med starkare alkohol. De första alkoholerna destillerades från fruktviner som gjorde dem dyra och bortom nå av Commoners.


Den traditionella potten producerade fortfarande alkohol på cirka 30% och att göra en starkare anda, måste operationen upprepas många gånger. Nästa genombrott inträffade när vi lärde oss att få socker från sockerrör och betor. Cane Plantations hade svampade över hela de karibiska öarna och Europa hade blivit kär i söt mat. Dyrt honung ersattes med billigare sockersocker och vi började njuta av våra växtbaserade läkemedel. När vi hade upptäckt hur Toobtain socker från sockerbetor som växte väl i kalla klimat, sjönk priset på socker lägre och socker blev tillgängligt för alla. Alkoholhaltiga drycker blev sötare fortfarande, och vi började dricka mer. Sedan lärde vi oss att förbereda korn, råg, vete, ris och potatis för att göra alkoholer och många nya typer av drycker som vodka, gin, rom och whisky dök upp.


Fram till XIX-talet var alkohol avdestillerad med samma utrustning som Arnold de Villeneuve beskrivet i 1286. Detta producerade 35% styrka alkohol med dålig smak, men smaken maskerades genom tillsats av socker och örttextrakt. För att få alkohol starkare än 60% måste processen upprepas många gånger som i stor utsträckning ökade produktionskostnaderna. År 1817 deltog Johannes Pistorius, tysk bryggeriägare, en modern destiller som kunde producera 85% alkohol i en enda operation. Hans design hade startat en revolution i destilleringsutrustning design och idag kan vi producera hög kvalitet 96,8% ren alkohol i en enda operation.

166

Traditionell kopparpott fortfarande


Vi visste hur man skulle göra vin 10.000 år sedan. Det var troligtvis upptäckt att när viss frukt lämnades obehandlad, skulle dess egenskaper förändras och frukten skulle ha en annan smak. Upptäckten av alkohol var en gåva från gudarna och den förklaringen gjorde mening. Länder som ligger runt Medelhavsområdet var de första som upptäckte konsten att jäsning och de hade rätt kombination av lätt att fermera frukter som druvor, fikon och datum. Det varma klimatet möjliggjorde skapandet av nya drycker som etablerade en handel. Medan italienarna krediteras med att skapa olika typer av vin genom att lägga till örter och kryddor, Persien, Egypten och Kina var bekant med vinframställning.


Låt oss göra något klart; Vi har druckit mycket svaga andar för det mesta av vår historia. Vin erhålls genom fermentationsprocessen där jäst som är naturligt närvarande i frukt omvandlar socker till alkohol. När nivån på ca 16% alkohol erhålles, är jästdysen, period. Deras arbete bidrar till deras undergång; De är på självmordsuppdrag; Den alkohol de skapar dödar dem. Vinet serverades vid något tillfälle som det var en social dryck som togs upp för nöje. Öl var en annan alkoholhaltig dryck som vin som går tillbaka till början av vår tid. I det ögonblick som vi visste hur man skördade Barley upptäckte vi förmodligen hur man skulle göra öl. Ölstyrkan var vanligtvis cirka 4-6% alkohol i volym så det var också en svag ande.


Örter och kryddor var alltid av stor betydelse vid beredningen av alkoholhaltiga drycker. Den främsta orsaken till att lägga till örter och kryddor till alkoholhaltiga drycker var till nytta av sina medicinska krafter. Vin ansågs vara ett utmärkt fordon för administrering av ett växtbaserat läkemedel, eftersom det extraherade mer av de aktiva ingredienserna än en enkel vatteninfusion. Dessutom bevarade alkohol i vin blandningen från att förstöra. En av de mest kända gamla matsmältningsdryckerna var ett hjärtligt vin som kallas Hippokras - namnet härrör från de grekiska läkemedlet Hippokrates. Dess latinska namn var Vinum Hippokraticum - Vin av Hippocrates. Det gjordes genom att sätta in en blandning av kryddor, såsom kanel, kardemumma, korn av paradis (en art i ingefärafamiljen) och lång peppar, i rött eller vitt vin sötat med socker eller honung. Vid den här tiden var de flesta orientaliska kryddor så dyra att endast adeln kunde dricka hippokrar. En av de mest kända forntida hippokrarna var Wormwood Wine, en bitter tonic beredd genom att steeping en handfull malurt (Artemisia Absinthium) i rött eller vitt vin. Hippokras var en medicinsk bitter drink som var tänkt att stimulera matsmältningsjuicerna, utvisa flatulens och förhindra kolik. Hippocrates rekommenderade Absinthe för gulsot, anemi, reumatism och menstruationsmärtor. Hippokrasserna av medeltida och elizabethan gånger var ganska sirapiga tinkturer, ursprungligen sötade bara med honung. Människan har gjort tinkturer i tusentals år, men de första producerades inte för nöjet att dricka men för medicinska ändamål. De tidiga extrakten gjordes med vin och örter, ibland med honung, och var allmänt bitter de genererade inte mycket efterföljande. Det tog oss mer tid att upptäcka hur man gör drycker som kan göra oss fulla snabbare. Den upptäckten är känd som destillationsprocessen.

181
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867