Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Destillationen i potten fortfarande

Destillationen i potten fortfarande

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-02-15      Ursprung:Webbplats

Principen om destillation

Följande diagram visar den huvudsakliga inställningen av ett skotsk malt whisky destilleri med två pottstillstånd. Destillerier med tre pottstillstånd och trippeldestillation förlängs med ett steg motsvarande. Många stora destillerier har fyra, sex eller flera pottstillbilder, som inte drivs i serie men parallellt.

Anslutningen av potten stillbilder kan vara ännu mer komplexa, om exempelvis det första destillatet från flera tvättstills eller från flera produktionscykler leds till en enda ande. Ett förhållande av 3: 2 eller 4: 3 av tvättstills till andliga stillbilder är också vanligt. Du kan också trippel destill med två pottstillstånd genom att destillera slutprodukten av den andra destillationen igen i den tömda andan fortfarande.

Diagrammet visar ett enkelt destilleri med en tvätt fortfarande och en ande fortfarande.


344

Funktionellt diagram av en pott fortfarande destilleri


Tvätta fortfarande

Tvätten har fortfarande en enkel uppgift: den används för den första destillationen av tvätten, eller i vanlig engelska: öl. Stillbildernas kapacitet och tvättbackarna är vanligtvis samordnade.


När het ånga leds in i värmekylarna, börjar tvätten fortfarande värma tvätten. Genom värmebestämmelsen (konvektion) inuti den fortfarande är tvätten vänd. Tvätten stiger längs de varma områdena på cylindrarna och sänker tillbaka längs de kallare områdena.


Efter ca 30 minuter blir det intressant: ovanför värmecylindrarna börjar vätskan koka, och lätta substanser (övervägande smakbärande estrar) stiger in i luften ovanför vätskenivån.


Den konstanta tillförseln av gasformiga ämnen leder till ett litet övertryck i stillheten, och gaserna stiger in i nacken på still. Men de får inte långt. Väggen av fortfarande är fortfarande för kall, och de förångade ämnena kondenserar vid väggen. När tiden går med fler och fler droppar ackumuleras vid väggen och bildar större droppar som strömmar tillbaka i potten.


Med stigande energiinmatning börjar hela tvätten koka vid en temperatur av ungefär 173 ° F (78 ° C). Hela värmer fortfarande upp, och den flytande ytan blir turbulent. Den höga värmeingången genererar mäktiga bubblor och de flytande skummen och stänk upp till den övre delen av nacken.


Därför har tvätta stillbilder små fönster i nacken, genom vilken bubblande tvätt kan ses. För om tvättstemperaturen på tvätten är för hög kan vätska komma in i kondensorn via Lyne-armen. Detta skulle inte vara så illa om tvätten inte innehöll fasta delar av kornkornen, som täppa till kondensorns tunna rör.


Därför måste stillan vara vaksam. Distilleries som inte har tid att titta på den kokande sätta tvålen i tvätten, som förstör tvättens ytspänning och förhindrar att den kokar över. Eftersom tvålen flyter vid 122-140 ° F (50-60 ° C) och endast koks vid temperaturer som överstiger 212 ° F (100 ° C) kan inga tvålmolekyler komma in i destillatet.


165

DEGONG Kopparpott fortfarande


Den första destillationen i tvättstills tar ungefär 4 till 7 timmar. Tvätten har fortfarande en temperatur av ungefär 173 ° F (78 ° C), förångningspunkten för etanol. Hela värmeingången används för avdunstning av alkoholen.


Destillationen slutar vanligtvis efter 4 timmar. Förutom 1% ABV har all alkohol avdunstat och har samlats in i den låga vinmottagaren.


Men den låga vinmottagaren innehåller inte bara alkohol utan även alla ämnen med en lägre kokpunkt än alkohol, liksom vissa ämnen med högre kokpunkt. De har slagits ut ur molekylgrupperna med den bubblande vätskan och har dragits in i den låga vinmottagaren tillsammans med de lätta alkoholmolekylerna. Bland dessa molekyler är också mycket vatten, vilket bildar en azeotrop med alkoholen. Efter den första destillationen har de låga vinerna typiskt en alkoholhalt på 20% till 25%.


Efter destillation förblir potten (även kallad tvätt) i tvätten fortfarande. Den har en kvarvarande alkoholhalt på cirka 1%. Men inte bara alkohol utan också värdefulla proteiner och mineraler från kornkorn kvar i potten ale. Därför är potten Ale att tömma fortfarande potten, koncentreras genom avdunstning och säljs som högkvalitativt djurfoder.


Eftersom de stora pottens stiller bara har en väggtjocklek på några millimeter (ca.3 / 16 \") är de mycket känsliga för övertryck och negativt tryck. Det värsta fallet är därför kollapsen av en fortfarande orsakad av negativt tryck. När destillationen har blivit stoppad är potten ale dränerad och potten kyler fortfarande, negativt tryck skapas inuti. Om det blir för högt påverkar potten fortfarande med ett högt bang. Eftersom det hände mer än en gång tidigare, var och en Pot har fortfarande en automatiserad tryckavlastningsventil som håller tryckbalansen med miljön. För att fylla och tömma stillbilderna finns det en annan ventilventil som vanligtvis drivs samtidigt med pumparna.Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867