Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Destillation av alkohol-en kort historia

Destillation av alkohol-en kort historia

Visningar:20     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-05      Ursprung:Webbplats

Destillationen av alkohol - en kort historia

Om du gillar bra alkoholhaltiga drycker (som whisky) frågade du förmodligen dig mer än en gång var och hur allt började. Och om du är en av de människor som är så fascinerad av goda andar, har du förmodligen också en moonshine fortfarande någonstans, i ditt hem. Därför, ännu fler skäl att ta reda på omhistoria av alkoholdestillation.


Ge ett tack till araberna

Du kan bli förvånad, men början av destillation är faktiskt tillskrivna araberna, eftersom de kom fram med tanken på ren destillation, någonstans runt 8: e århundradet. Förvånansvärt för dessa människor som inte får dricka, tog de sin passion ganska seriöst och fann nöje på att destillera alkohol och bara göra ren, stora alkoholhaltiga drycker. Destillation existerade i området sedan 500 B.C., men du kan tacka kemi, speciellt som utförs av persiska och araber, för vilken destillation är idag.


Ordet i sig kommer emellertid från latinskt \"de-stillare \", vilket i grunden menade processen att separera vätskan genom förångning och kondensation; Aristoteles var faktiskt en av de första som föreslog idén om att destillera andar (du, världen var tvungen att vänta på araberna för att genomföra det).


Nu, om du också är nyfiken på ordet \"alkohol \", så kommer du gärna att veta att det användes i det engelska ordförrådet sedan 1500-talet. Termen spårar emellertid sina rötter tillbaka till den arabiska \"Al-Kohl \", med \"Al \" betyder \"\" och \"Kohl \" som representerar det pulver som används som eyeliner av damer (en term fortfarande i bruk idag). \"Al-Kohl \" (eller \"alkohol \", som vi använder det idag), skulle det, därmed börja som en medicinsk lösning för att se ögonen. Det blev mer av det som är känt för det idag - vilket betyder en sprit - bara någonstans i 1700-talet.

216

Koppar Alkohol destillationsutrustning


Och eftersom du inte kan ha destillation av alkohol utan vasen där du gör det, uppfanns den alembiska. Tydligen är dess rötter något fortfarande tvivelaktiga, eftersom vissa människor spårar sin historia tillbaka till åren 200-300 AC, i Egypten (var kan du bli förvånad, men det skapades av två systrar), medan andra tror att det framkom i Samtidigt med destillationsprocessen, på 9-talet, på de arabiska jordarna. Ordet kommer emellertid från den grekiska \"Ambix \", vilket betyder en kruka med en liten mun, som förändrades av araberna i \"Ambic \", som i kombination med \"Al \" som nämnts ovan, leda till namnet på \"al ambosc \", senare europeiserade som alembic.


Destillation runt om i världen

Men destillerade alkoholhaltiga drycker fanns inte bara på de arabiska territorierna, men också i Japan, där Shochu destillerades från skull, i Indien, var de gjorda från melass och ris, såväl som i det som nu är känt som Georgia, där Skhou gjordes av mare mjölk. Därför var destillation av stor betydelse på den asiatiska kontinenten.


På europeisk mark anses romarna den första som destillerar alkohol, främst vin, medan, senare, stater som Spanien, Portugal eller Frankrike, började den tunga processen med destillering av andar först efter kontakten med den arabiska världen.


Real destillation, mer eller mindre som vi vet det idag, gick djupt i Europa, under medeltiden, med den första destillationen av alkohol som märktes på 1200-talet, i Salerno, Italien. Brandy kommer att visas under första hälften av 1400, och alla destillervärden blev alltmer populär varje dag, eftersom de ansågs medicinska läkemedel för den svarta döden.


Vad sägs om idag?


Destillationsprocessen har inte drabbats av stora förändringar, eftersom det har dykt upp, med de klassiska, typiska alembiska koppar stillbilder som är allmänt spridda inte bara på den europeiska kontinenten, men också i Amerika. De traditionella metoderna är fortfarande anställda, som betraktas som bättre än moderna tekniker, särskilt av dem som gör en passion ut ur destillering av alkohol och till exempel att skapa moonshine.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867