Visningar:0 Författare:site Editor Publicera Tid: 2021-12-28 Ursprung:Webbplats
En av de mest frustrerande sakerna när man köper öl kan hälla öl (var försiktig för att inte röra upp sedimentet, om det finns något), det ser ut som lera från glaset, eller sämre, köpa det i en bar öl, det ser ut samma.
Vi vet att det är populärt att erbjuda en öl som liknar Misty, men personligen föredrar vi att bryggeri har lagt mycket ansträngning för att skapa en öl som inte bara smakar och luktar bra, men ser också bra ut. Så som ett hembrygger, hur ser vi till att vår öl är ljus?
Det finns två typer av dis, biologisk och icke-biologisk dis, här är vi ägnas åt icke-biologiska dis.
Proteinet och polyfenolerna i humle är de två huvudsakliga orsakerna till dis, men de kan också orsakas av följande skäl:
Kalciumbristan
Vete-härledda tillsatser
Under modifierad malt
I de flesta fall, även om öl ser ut som lera, beror det på proteinet och polyfenolerna i öl.Tekniker för att begränsa innehållet av protein och polyfenoler i Wort är:
Använd låg protein malt
Använd irländsk moss
Snabb kylning
Kyl din öl
Håll massan borta från fermentationstanken
Dessa tips är sunt förnuft, och vi antar att de flesta av oss gör det eller försöker göra det. Men vad händer om du vill använda många humle i din IPA, oavsett vad du försöker, ser det fortfarande ut som lera? Finns det något annat sätt att göra ljus öl? ja!
Du kan:
Lägg till dem i ditt FV i slutet av jäsning och sedan tappning
Överför öl till flaskfat, lägg till sperma och sedan flaska
Överför öl till andra etappen för att lägga till sperma, låt det stå i 24-48 timmar, och sedan flaska det
Överför öl till en keg för att lägga till sperma, låt den stå i 24-48 timmar, överför sedan till en andra keg för karbonering.
Eller du kan göra någon kombination av dessa; Koka lite vatten, såsom 100-200 ml, kylt till under 90 ° C, tillsätt sedan 2,5-5 gram gelatin och omrör / rotera tills det är upplöst.
För varje brygger är det mycket viktigt att experimentera och bestämma den lämpligaste planen för dem. Hastigheten, kvantiteten och tiden kommer att variera beroende på öl och dis.
Jag tror att dimfri öl är en bättre och mer professionell produkt. Folk föredrar mindre astringent och mjukare kvalitet på ljus öl.
Kontakta oss
Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.Contact Kate och min email:kate@degonget.com