Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Brewing och destillation

Brewing och destillation

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-02      Ursprung:Webbplats

Vad är skillnaden mellan öl, sprit och vin? Den första och mest uppenbara svaret är deras viktigaste ingrediensen. Öl och många andar såsom whisky är gjorda runt korn, medan vin och liknande drycker är härledda från druvor. Men dessa produkter skiljer sig långt utöver vad de verkar vara, och kan spåras tillbaka till hur de gjordes. Generellt sett finns det tre huvudtyper av alkoholhaltiga drycker - bryggt, destillerat och bryggt. Brewing är naturligtvis hur öl görs. Destillerade drycker inkluderar alkohol - whisky, tequila, vodka, etc. Det finns vanligtvis flera steg i tillverkningen av alkoholhaltiga drycker, men de är inte nödvändigtvis används av varje sektor. De är mältat, malda, mosade, filtrerades, kokt, jäst, filtrerades och destillerades.


Mältning är processen för blötläggning kornet (dvs korn) i vatten, gror och torkning därav. Både öl och spannmål är spannmålsbaserade produkter. Groning är i huvudsak processen för hur ett frö växer i en växt. Den torkas sedan och en del människor även grillat kornen. En av de mest viktiga syften av groning är att producera enzymer, såsom a-amylas och beta-amylas, att konvertera stärkelse till socker. Det kan också komplicera färg och smak. Bryggerier blanda maltextrakt med vatten för att bilda en lösning som kallas vört, som är en stapelvara i de flesta bryggeriindustrin. Brewers kommer att lägga sin egen unika blandning av andra ingredienser för att skapa sin signatur öltyper och smaker. Vörten blandningen kokas för att tillåta proteinerna att aggregera, och bryggaren kan vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att inget av proteinet som finns kvar i vätskan skapar en obehaglig smak. Efter det, kyles den och sänks till rätt temperatur. Kylning vörten är mycket viktigt; eftersom nästa steg är att lägga jäst för att jäsa öl, värme dödar jästen. Malt destillerade drycker, å andra sidan, typiskt använda majs och / eller råg som katalysatorer för att producera socker; och pre-malt substanser, som minskar viskositeten hos lösningen och minskar risken för klumpbildning. Försockringen är den tekniska termen för blandning och upphettning av korn för att aktivera stärkelse till socker. När det gäller bryggning och destillering; mältning / mosa uppnår ändamålet att bryta ner säden till socker och slutligen alkohol.


17

DEGONG ölbryggeri utrustning


Då finns det fräsning. Slipning, eller någon variation av slipning, används i alla tre områden av den alkoholhaltiga dryckesvärlden. För öl, fräsning krossar kornet i förberedelse för mashingprocessen. Det är mycket lik användningen av korndestillerade produkter. När det gäller vin är inga korn involverade i vinframställning, men krossningen av druvor är en närbesläktad process som kan betraktas som en vingård motpart.


Filtrering och kokning är två steg som är unika för bryggindustrin. Filtrering separerar urorn från kornet och ger bryggeret möjlighet att späda vätskan till det optimala alkoholhalten. Kokning är självförklarande-det värmer och steriliserar urlan; Humle och andra ingredienser läggs sedan till för att skapa smaker, smaker och undertoner är bryggeriet efter.


Under filtrering och kokning används endast för bryggning, är jäsning ett vanligt förfarande. För bryggerier är det här när jäst läggs till i veckan. I destillerade drycker kan de grundläggande ingredienserna variera {korn, frukt, etc.}; Men fermentering uppstår alltid när jäst läggs till blandningen. I fallet med vinframställning blandas jäst med krossade druvor; Fermentationsprocessen initieras. Efter att produkten fermenteras - åldras med vinet - det filtreras för att avlägsna eventuella föroreningar som kan vara närvarande i blandningen. Distilleries filtrerar sällan sina produkter på ett liknande sätt, eftersom det inte är nödvändigt med på grund av arten av processen. Slutligen anländer vi till destillation. Som namnet antyder existerar det endast i den destillerade dryckesindustrin.


424

DEGONG Koppar Distillery Equipment


Kanske kan en av de vanligaste problemen kringgrävas kring den stickande / brinnande känslan som vissa destillerade drycker kan orsaka. Få - om några - öl producerar denna känsla. Därför är det meningen i vissa fall att anta att brännskador endast är närvarande i drycker med högre alkoholhalt; Detta är inte nödvändigtvis sant. Det händer eftersom alkohol drar en liten mängd absorberad fukt från huden, och den brinnande känslan är någon form av anmälan till kroppen som den är lite torrare än tidigare. Det utvidgar också blodkärl, vilket skapar en varm känsla efter att drycken passerar genom halsen. Även om detta kan låta mycket skadligt på grund av uttorkning av hudceller, så länge drycken är ansvarig och inte överskott, är det verkligen inte ett problem.


Nyfiken om att välja blandningsutrustning eller tankar för brygg- och destillationsindustrin?Besök vår bransch sida här.


5

DEGONG rostfritt stål fermenteringstankarVar uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867