Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Bottling öl: 10 tips för Home Brewers

Bottling öl: 10 tips för Home Brewers

Visningar:8     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-24      Ursprung:Webbplats

Tappning öl kan vara tråkiga, vilket är anledningen till många av oss så småningom göra övergången till kegging. Hem bryggerier säger att buteljering är deras minst favorit del av bryggningen. För att hjälpa till att lindra smärta, denna vecka presenterar vi 10 tips om buteljering ditt hem bryggt öl.


1. Kontrollera dina flaskorna innan användning- Inspektera varje flaska genom att hålla upp det framför ett fönster eller ljuskälla och tittar rakt ner flaskan. Flaskor tenderar att chip och spricka antingen runt munnen eller botten av flaskan, och de har också en tendens att samla mögel och annat skräp längst ner. Kasta dåliga flaskor för att undvika en potentiell flaska bomb. Välj välgjorda tyngre flaskor om möjligt och aldrig använda skruva av flaskor!


2. Ta bort etiketter med ammoniak- Blöt återvunna flaskor över natten i en lösning av vatten och ammoniak. Efter blötläggning, kommer du att kunna försiktigt gnugga bort de flesta flasketiketter med händerna. Var noga med att använda gummihandskar och arbeta i ett väl ventilerat område som ammoniakgasen kan vara farligt.


3. Använd en \"Jet Bottle Washer \" och Bottle Brush- Begagnade flaskor har ofta klumpar av mögel i botten som kan vara svåra att ta bort. A \"Jet flaska bricka \" bricka är en enhet som skruvas fast i slutet av din kran och har en ventil på det som aktiveras när du trycker på flaskan över den. En flaska jet kommer att göra processen kort med att rengöra de flesta flaskor. För envis sediment kommer en liten flaskborste ta bort resten. Sanera dina flaskor i en hög kvalitet sanitetslösning innan buteljering.


4. Inte flaskan direkt från fermentorn- Sifon din öl utanför fermentorn och in i en tillfällig priming hink eller damejeanne vid buteljeringen. Minimera stänk, som luft lätt kan oxidera din färdiga öl. Blanda din priming socker i medan öl är fortfarande i priming hink. Detta bidrar till att minska mängden sediment i din färdiga flaskor, och även säkerställa att priming socker jämnt blandas in din öl.

76

Beer tappning utrustning


5. Använd klarningsmedel Långt innan Bottling- klarningsmedel bidrar till att klargöra din öl och minska sediment i de färdiga flaskorna, men de måste läggas i god tid före buteljering. Tillägg såsom gelatin och Polyclar bör läggas till efter aktiv jäsning, men 5-7 dagar innan buteljering för att ge dem tid att lösa så mycket av överskottet jäst och proteiner från det färdiga ölet som möjligt.


6. Väg din Priming Sugar- Undvik för vana att bara lägga 3/4 kopp majs socker till din öl. Sockerarter varierar brett i täthet, så en kopp en majs socker inte kan vara samma som en annan. Beräkna vikten av priming socker som behövs för din målgrupp karbonatisering nivå med ett verktyg som en online-kalkylator och sedan väga socker eller DME innan du lägger den.


7. Köp en flaska gott Capper- Om du någonsin har använt en billig flaska capper, då du förstår hur viktigt detta råd är. Det finns många olika stilar av flask cappers, och allt kan fungera bra, men tillbringar några extra dollar på en välgjord capper. Fråga din lokala homebrew butiksägaren som en han rekommenderar. De extra dollar kommer att spara en hel del smärta och lidande på tappning dag.


8. Syreabsorberande Kapsyler eller inte?- Syreabsorberande kapsyler är ett populärt objekt, men de verkligen behövs? Om du planerar att lagra din öl under en längre tid (ett år eller mer), är svaret troligen nej. Syret i det övre utrymmet av flaskan under buteljering konsumeras delvis av fermentation av den primande socker. Dessutom är CO2 produceras under jäsningen av priming socker som skyddar ölet. Så länge locken är tätt och korrekt förseglad, bör det finnas liten risk för oxidering.

118

Homebrewed koppar öl bryggning utrustning


9. Fyll flaskor till brädden- flaskor behöver den korrekta mängden av headspace (luft) vid toppen av flaskan för karbonatisering och korrekt tryck. Om du använder en stav typ av flaska filler, kan du vanligtvis fylla dina flaskor mycket nära toppen innan du tar bort staven. Detta bör lämna ca 1 \"till 1-1 / 2\" headspace i flaskans hals, vilket kommer att fungera bra för karbon din öl.


10. Förvara dina flaskor ordentligt- Efter att ha tak flaskorna, förvara dem på jäsning temperatur under minst två veckor för att tillåta riktig jäsning av priming socker för karbonatisering. Efter det att lagra din öl på en sval plats borta från ljus. Om du vill ta bort öl snabbare, anser laagering (kall lagring) din öl i kylskåpet. Efter användning, skölj flaskor ren och lagra dem upp och ner för att göra det lätt att rengöra dem nästa gång.


Jag hoppas att dessa tips hjälpa gör tappning nästa sats lite mindre smärtsamt. Tack igen för att kontrollera ut DEGONG artikel, och välkommen att besöka vårhemsidaoch maila mig. Kontakta Kate och min e-post:kate@degonget.comVar uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867