Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Bildandet och lösningen av ölfärg i bryggningsprocessen?

Bildandet och lösningen av ölfärg i bryggningsprocessen?

Visningar:1823     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-14      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Färgen på öl kommer från rå malt, och färgförändringsregeln i hela ölproduktionsprocessen är som följer:


öl


1.Feeding och sackarification: Chromabildning och stigning, pigmentmaterialutlakning;

2.wort filtrering och tvättkorn: Färgreduktion på grund av tvättkornvatten;

3.wort kokar: färgen fördjupas på grund av bildandet av nya pigment

4.Wort Förtydligande: Ibid.

5.Fermentering och filtrering: På grund av pigmentmaterialet minskade utfällningen och filtrering utmärkt grad;

6.Pasteurisering i förpackningar: något ökat

Ölfärg-min

Lösning

1.Malt mörk och ljusa färger matchar

2.Malt krossning till hud bruten inte krossad, ris fint;

3.Separate vete skål och vetemjöl för att minska produktionen av pigment i huden

4. Sackbarifieringen använder det externa enzymberedningen

5. När fodervattens pH är högt är polyfenolerna i vete skål lätt att lösa upp. När worten kokas, gör oxidationspolymerisationen färgen fördjupas. Därför tillsätts gips i gelatiniseringen för att förbättra vattenkvaliteten och den pH-ökning som orsakas av förekomsten av karbonathårdhet gör att pigmentmaterialet löser sig mindre.

6.Akaliskt vatten ska inte användas för tvättvatten. I allmänhet bör mjölksyra användas för att justera den till 6,2 till 6,3. Överdriven tvättavfall har stor inverkan på chroma och kommer också att göra de bittera substanserna i maltvete hudläckning, så det återstående sockret styrs generellt mellan 1,5 och 2,5 grader.

7. När du kokar, stäng luftfönstret för att undvika kontakt med luften, vilket fördjupar oxidationen Chroma of Wort. En lång kokningstid kommer också att fördjupa chroma.

8. I utfällningstiden är tiden för lång, lätt att producera pigmentämnen, i allmänhet 15 minuter;

9. Kyltiden för Wort ska vara kort för att förkorta existensstiden för varmört och förhindra fördjupning av färg.

brygga process-min


Sammanfatta

1. Processkontrollmetoden bör anta svarmetoden enligt olika råvaror och olika ölsorter.

2.Metoden för att blanda råmaterial och förbättra hjälpmaterialförhållandet beror på maltkvalitet

3. Det är nödvändigt att styra krossningsgraden, separat vete skål, tillsätt gips, mos och pH-värde av badvatten, kontrollera koncentrationen av kvarvarande socker, mäta den måttliga kokningsintensiteten och förkorta uppehållstiden för varmört vid hög temperatur.

4. Den engångs kokande sackarifieringsmetoden och det tillsatta enzymsockarifieringsmetoden bör väljas i enlighet med maltkvaliteten och kraven på ölvarianter.

5. När det antas alla tekniska åtgärder för att minska veckans färg, bör den övergripande kvaliteten på veckan och utbytet av sackarifikation beaktas fullt ut, och andra tekniska parametrar bör justeras om det behövs.

6. Det är nödvändigt att ha en fördjupad förståelse för annan teknik som påverkar kvaliteten på veckan.


DEGONG BREWERY-MIN

Brewery fermentation tankar i fabriksanläggning


Om du vill lära dig mer om ölbryggningsteknik och färdigheter, eller vill köpa ölutrustning för att starta din ölverksamhet. Välkommen att gå med oss.

Kontakta Alice idag

E-post: dgequipment@degonget.com

(Figurkälla från nätverket, om det är överträdelse, vänligen kontakta mig för att radera.)


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867