Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Avancerad destillering: Hantera destilleringsavfall

Avancerad destillering: Hantera destilleringsavfall

Visningar:1     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-25      Ursprung:Webbplats

När din produktproduktion kommer till en viss punkt som var det som inte var något Big Deal, börjar det tidigare att bli något du behöver redogöra för. Hantering av destillering avfall är huvudvärk för destillerier av alla storlekar, men ju större du växer desto större är problemen att bli.


De metoder som används för att bli av med en liten mängd avfall är inte nödvändigtvis det bästa sättet att hantera en stor mängd och det kan ta för att återställa din plan lite för att du inte sitter på bergen av avfallsmaterial eller monteringsböter för felaktig bortskaffande. Korrekta bortskaffningsmetoder kan variera från kommun till kommun och kontrollera alltid med din lokala myndighet innan du genomför någon avyttringsplan.


Destillationsavfall kan komma i flera former och de behöver alla enskilda handlingsplaner för att avyttra i enlighet därmed. Vissa avfallsströmmar kan återvinnas tillbaka till ditt system så att de har en minimal extern effekt, men andra måste behandlas ordentligt innan de kasseras.


En av de viktigaste avfallsströmmarna från destillerier är processvatten och det kan vara antingen mycket enkelt eller en stor smärta beroende på de regler du måste hantera och hur smutsigt vattnet är. Om du inte använder ett slutet loop-system kan det grå processvattnet från kyl- och värmesystem potentiellt återvinnas till andra applikationer som rengöring av vatten eller om den ges OK av din kommun kan skickas ner i avloppet. Tails är en annan avloppskälla som kan behöva särskild uppmärksamhet.

102

Koppardestillationsutrustning


Tillbringande korn kan vara lite svårare att hantera eftersom du har en solid komponent för att ta hänsyn till förutom en flytande komponent. Om du tvättar och sparar har du redan en ganska bra fast separation, men om du destillerar på kornet kommer du sannolikt att använda någon form av kornseparator för att få så mycket av vattnet ut som möjligt. Det finns många anledningar till att torkare material är bättre, om det kommer att kasseras på plats och sedan transportera den extra vattenvikten är ett slöseri med bränsle.


Tillbringande korn är full av användbara näringsämnen i kornet och det är vitaminrikt så att deponering inte är det bästa alternativet. Gårdar och bagerier kan vara bra ställen att ladda ut ditt förbrukade spannmål och om det går till en gård föredrar de flesta boskap ett torrare flöde snarare än en uppslamning. Tillbringade spannmålspolter om några dagar, så att ha alternativ på var du ska skicka det för upparbetning kan hjälpa dig att undvika att skicka den till en deponi.


Huvuden får inte vara en stor källa till slöseri, men de kan utgöra ett problem i vissa kommuner. Vissa destillatorer har experimenterat med återvinningshuvuden tillbaka i systemet på deras nästa sats för att återställa några av de användbara alkoholerna och lägga till fler smakkomponenter. Andra destillerier hamnar med dem för rostfritt stål rengöringsmedel eller sänder dem ut till laboratorier som lösningsmedel och reagenser. Oavsett vilken metod du väljer, var noga med att kontrollera med din lokala kommun på deras föredragna förvarningsmetod för att du är i överensstämmelse.


Att hantera destilleringsavfall är inte en en storlek som passar alla ansträngningar och alla kommer att ha sina egna unika lösningar och hinder för att övervinna. Varje kommun har olika bearbetningsförmåga och krav, så kontrollera alltid med dem först. Ibland måste du få kreativ och hitta alternativ.


Om dina lokala bönder är flakey och bagerierna inte är intresserade, kanske finns det ett gödningsmedel eller någon annan processor som skulle vara intresserad av de fasta ämnena eller avloppsvatten som du genererar. Nätverk med dina lokala tillverkare i andra industrier kan betala utdelningar i det avseendet. Vad är några av dina mest kreativa avfallshanteringslösningar? Kontakta Kate och min email:kate@degonget.com


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867