Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Auxiliaryingredienser för ölproduktion utom vatten, humle, malt och jäst

Auxiliaryingredienser för ölproduktion utom vatten, humle, malt och jäst

Visningar:260     Författare:Auril     Publicera Tid: 2021-01-15      Ursprung:www.downtheroadbrewery.com

De flesta länder i världen använder hjälpmaterial för ölproduktion, med undantag för Tyskland, som strängt följer med sin \"öl ren bryggande lag \" formulerad i 1516. Endast fyra ingredienser, vatten, malt, humle och jäst är tillåtna i Ölbryggning, och inga extra ingredienser är tillåtna. Men nyligen med det framgångsrika samarbetet mellan holländska Heineken och tyska öl har dess politik också lossnat.

94C32C25080995.5633FEE90170-min

1. Syftet med att använda hjälpingredienser

(1) med lågprissatta och stärkelserika spannmål som extra ingredienser kan öka utbytet av wort och förbereda billigört för att uppnå syftet att minska kostnaderna.

(2) När det gäller malt kvalitets- och prisfluktuationer, med rimligt justering av malts förhållande till hjälpingredienser kan kvaliteten på Wort och Beer bibehållas på konstant nivå.

(3) Om socker eller sirap används som en extra ingredienser, kan det öka användningsgraden förbryggeriutrustning(Spara kapaciteten hosÖlbrygghus), och kan också justera förhållandet mellan socker till icke-socker i öronet, minska ölens färg och öka graden av fermentering av öl.

(4) innehållet av protein och lättoxifierade polyfenoler i hjälpingredienserna är signifikant lägre än det för malt. Detta bidrar till att minska ölfärgen, förbättra smaken av öl och förbättra den icke-biologiska stabiliteten hos öl.

(5) Användningen av hjälpingredienser med högsocker och proteinhalt (t.ex. vete) är fördelaktigt för att förbättra ölens skumprestanda.

guwu-min2. De problem som bör ägnas uppmärksamhet vid användning av extra ingredienser.

(1) Att lägga till extra ingredienser bör bidra till att minska ölproduktionskostnaderna.

(2) Sorten och kvantiteten av extra ingredienser bör bestämmas enligt de specifika förhållandena hos malt och den typ av ölproducerad. Om malt enzymaktivitet är otillräckligt, bör lämpligt enzympreparat tillsättas på lämpligt sätt. Innehållet av assimilerbart kväve i malt är lågt, så neutralt protein-enzym bör tillsättas.

(3) Tillsatsen av extra ingredienser bör inte orsaka svårigheter att filtrera ort eller öl.

(4) Tillsatsen av extra ingredienser är fördelaktigt för att förbättra ölkvaliteten, och bör inte medföra speciellt lukt eller högt ölskum och färg.

Frukt-öl-Cover-599Af8E087D74 副 本


3Types av hjälpmedel: ris, majs, vete, sojabönor, socker och sirap.

Ris:Ris kännetecknas av sitt låga pris, lägre protein, polyfenoler och fett än malt och högre stärkelsehalt än malt. Att använda ris som extra ingredienser är lämplig för bryggning av botten femrented ljusfärgad öl. Färgen är lätt, smak är uppfriskande, skummet är känsligt, humle doft är enastående och icke-biologisk stabilitet är bra. De flesta bryggerier använder 20% -30% av ris, och de flesta kan nå 40% -50%.


Majs:Stärkelsen i majs är lättare att sackarify och gelatinisera, och den bryggda öl smakar mjukt och har en speciell doft. Dessutom innehåller majs inte antocyaniner som lätt kan orsaka ölturbiditet, vilket är fördelaktigt för bevarandet av öl. Det måste vara degnerminerat, eftersom majs-bakterierna innehåller mer fett, vilket är lätt att oxidera och förstöra, vilket direkt påverkar skummet, smaken och smaken av öl.


Vete:Vete är inte lämpligt för ölbryggning, så när den används som ett hjälpingredienser är tillsatsmängden relativt liten, endast ca 5% -10%, så länge det används för att förbättra skumprestanda hos öl; Om det läggs till för mycket, kommer det att orsaka öl svårt att filtrera.


Hirs:I Europa där malt saknas kan konsumtionen av hirs vara så hög som 40% under sackarifiering. Extraktinnehållet i hirs är mycket högt, och fettet är särskilt lågt. Eftersom gelatiniseringstemperaturen hos hirsstärkelse är 68 ° -76 ° C är den mycket lämplig att använda hirs att brygga öl.


Sojabönor:På grund av det höga proteininnehållet i sojabönor säger vissa människor att sojabönor kan förbättra mellownessen av öl och förbättra ölskumretentionen. Men proteinet som kommer in i wort är bara en liten del (ca 20%).


Socker:För länder och regioner med rik sockerproduktion kan socker och sirap betraktas som extra ingredienser. Användningen av socker eller sirap som hjälpingredienser är lämplig att använda. Den kan direkt läggas till ölbrödkokaren eller läggas till med öl, vilket kan minska ölens färg, öka graden av jäsning och förbättra smaken av öl. Det bör emellertid noteras när sockerarter och sirap används som hjälpingredienser, dosen ska vara 10% -20%. Överdriven dosering kommer att orsaka undernäring av jäst, svag ölmak och dålig skumprestanda.

majs-millet-ris-buckwheat-closeup-min

4.Syrup: huvudsakligen majssirap och kornsirap.

Corn sirap läggs direkt till bryggkokaren efter att mashing och filtrering är färdiga.

Sammansättningen av kornsirap är mycket lik den för Wort, så kornsirap och wort kan blandas direkt till vortan och koka. Denna typ av wort är i princip densamma som Wort som tillverkas av traditionella metoder. Den slutliga fermenteringsgraden och sockerkompositionen är desamma, men innehållet i Wort-polyfenoler tillsattes med kornsirap är lägre.

Den bästa ersättande-för-ris-sirap


Om du har intresse för ölbryggning, välkommen att kontakta mig fritt.

Kontaktperson: Auril

Mail: market@degonget.com

Tel: +86 18363007358

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867