Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » 7 alkoholhaltiga drycker du bör försöka i Bulgarien

7 alkoholhaltiga drycker du bör försöka i Bulgarien

Visningar:5     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-11      Ursprung:Webbplats

Att vara ett Balkanland, Bulgarien är i stor utsträckning definierat av alkohol. Bulgarerna dricker när de är glada och ledsna, när de firar och sörjer. Alkohol serveras som en handling av gästfrihet och människor tävlar genom att jämföra kvaliteten på deras hemlagad alkohol eller genom att se vem som kan dricka mer innan de går ut. Om du besöker Bulgarien för första gången, här är några av de mest emblematiska bulgariska alkoholhaltiga dryckerna du bör försöka, inklusive hur och när du ska konsumera dem.


Rakia

Om du är inbjuden till ett bulgariskt hem är du nästan 100 procent att erbjudas ett generöst glas Rakia. Denna starka alkohol destilleras från frukt, såsom druvor, plommon, päron, aprikoser och andra. Det är infunderat med bulgariska nationella stolthet, eftersom många fortfarande producerar sin egen hemlagade Rakia. Det serveras som en apéritif, vanligtvis med en stor tallrik av shopska sallad eller härdat kött och lokala ostar. På frostiga vinterdagar serveras det varmt med honung (och ibland svartpeppar). Dess varma sort är trodde också vara ett botemedel mot förkylningar.

283


Bulgariska viner

Bulgarien har tusentals år av vinraditioner som går tillbaka till de gamla thracianerna, och idag är det stolt över att vara en del av världens vinkarta med lokala varumärken som vinnande priser på internationella vinutställningar. Landets jord, klimat och topografi gör det perfekt för att odla internationella druvsorter, som Merlot, Cabernet eller Sauvignon Blanc, men om du verkligen vill fördjupa dig i den lokala vinplatsen, bör du försöka viner av lokala varianter.


Pelin

Pelin är en bitter vin-härledd dryck. Under fermentationsprocessen läggs örten Artemisia Absinthium (i bulgarsk, pelin, därmed namnet på drycken) till vinet. Pelin kan tillverkas av både vitt och rött vin. Det är relativt svårt att hitta på restaurangmenyer utom på traditionella restauranger, men om du har bulgariska vänner kan du be dem att hitta en flaska hemlagad pelin för dig.

285


Muta

Menta är en mintbaserad stark alkohol som är en av symbolerna på sommaren i Bulgarien. Du kommer att se många människor på stranden sippa uppfriskande ljusa gröna cocktails av muta och mousserande vatten eller menta och sprite. Den djärvaste kombinationen du kan försöka är menta och mjölk. Menta betyder semester, strand och avkoppling i lokalbefolkningen, så det är omöjligt att se det konsumeras under någon annan säsong. Koholen själv är gjord av mintblad (eller mint extrakt), socker och ren alkohol.

286


Mastika

En annan sommaralkoholisk legend, Mastika, kommer att påminna dig om den grekiska Ouzo. Det serveras iskallt och är klart tills du lägger till vatten eller is, vilket gör det molnigt och fyller det med små kristaller. Den starka Anise'en är inte allas favorit, men det är värt att försöka om du vill njuta av en typisk bulgarisk strandupplevelse.


Hantverk öl

Bulgarien är fortfarande en Terra Incognita för ölälskare med bara några hantverk ölbryggerier i det land som mestadels är oerhörda utomlands. Det betyder inte att de inte kan överraska dig med smakkombinationer och djärva experiment. Den rikaste hantverks ölscenen är i Sofia, där du kan hitta det största antalet ölbutiker, ölträdgårdar och specialiserade ölprovningar.

287


Hemlagad likörer

I åratal har bulgarer producerat hemlagade fruktlikörer, med Rakia som bas, med den sura körsbärslikören (Vishnovka) är All-Time-stjärnan. Dessa söta alkoholhaltiga drycker är gjorda av frukt, socker och stark alkohol, och föredras främst av kvinnor.


Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867