Tillgänglighetsstatus: | |
---|---|
Kvantitet: | |
DEGONG-500L
DEGONG
Professionell anpassad destillationsutrustning
Jäsa |
De kolsyrade andarna som tillhandahåller fizz i varje alkoholhaltig dryck framställs genom en process som kollektivt benämns som jäsning. Detta är en komplex biokemisk process som involverar sockermetabolism i råmaterialet av den odlade jästen. Detta är den enda kända metoden att göra andar.
En stor mängd sockerrika råmaterial kan fermenteras för att producera etanol och en mängd olika livsmedel, som kan användas för att göra olika andar. Om du använder druvor och bär kan du göra vin. Japansk skull är gjord av fermenterat ris, koji och vatten. Om du använder potatis eller vete kan du producera vodka.
Syftet med jästjäsning är att låta organismer konsumera alla tillgängliga sockerarter, omvandla dem till energi och producera etanol som en biprodukt, vilket är den säkraste typen för konsumtion och en av alla alkoholhaltiga drycker. Yeast kommer att fortsätta att mata på socker och sedan utsöndra alkohol tills alkoholhalten eller ABV når maximalt 15% till 17%, vid vilken tidpunkten kommer jästen inte att överleva.
Fermenterad men inte destillerad andar |
Även om alla alkoholhaltiga drycker måste genomgå jäsning, måste inte alla alkoholhaltiga drycker genomgå en destillationsprocess. Detta är en lista med exempel.
Öl
Öl är gjord av jäsning av maltad korn med bryggerjäst och smaksatt med humle. Maltningsmetoden involverar blötkorn i vatten för att stimulera deras spiring och frisättning av enzymer för att bryta ner stärkelse. I genomsnitt har de flesta öl en alkoholhalt på 4,5%.
Vin
Vin är gjord av jäsning av frukter rik på naturliga sockerarter, såsom druvor, bär och äpplen. Alkoholhalten i de flesta viner varierar, men kan nå en ABV på 13% till 20%.
Hård cider
Hård cider är gjord av jäsning av fruktjuice, vanligtvis äpplen. Dess alkoholhalt kan vara mellan 4% och 7% ABV.
Mjöd
Mead är en ande gjord av jäsning av honung med vatten. Dess genomsnittliga alkoholhalt kan sträcka sig från 3% till 20%.
Skull
Sake är en ikonisk alkoholhaltig dryck gjord av fermenterat ris och kommer från Japan. Koji, även känd som Aspergillus oryzae, är en speciell svamp som kan mogna i mögel, som innehåller det nödvändiga amylaset för att sönderdela stärkelse i ris. Kalkoncentrationen av skull är ca 16% ABV.
Typer av destillerade sprit |
Destillerade sprit har naturligt en högre alkoholkoncentration. Här är några exempel:
Gin
Gin är en destillerad ande, Storbritanniens nationella anda. Det är främst smaksatt med enbärbär och andra växtextrakt. Den genomsnittliga alkoholhalten i gin är 40% ABV.
Brandy
Brandy är i huvudsak ett destillerat vin gjord av jäsning av druvor. Dess alkoholhalt kan nå 35% till 60% ABV.
whisky
Whisky är en destillerad anda gjord av jäsning av korn (inklusive majs, korn, råg och vete). Den har en ABV på 40% till 60%.
Rom
Rum är en destillerad alkoholhaltig dryck gjord av fermenterad sockerrörsirap eller sockerrörsaft. Dess genomsnittliga alkoholhalt är 40 till 75 ABV.
Absintera
Absinthe är en destillerad ande smaksatt med fänkål och andra örter. Den har ett imponerande hög alkoholhalt, med ett genomsnittligt ABV på 75%.
Vodka
Vodka från Ryssland och Polen destilleras från fermenterade potatis, korn eller frukter. Den har en ABV på 40%.
Kontakta oss |
Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.
0 Kommentar