Tillgänglighetsstatus: | |
---|---|
Kvantitet: | |
DEGONG-5000L
DEGONG
Whisky Tequila Copper Pot Distiller
Det finns två typer av destillation: singel destillation och kontinuerlig destillation |
Destillation är produktionen av en högre renhetsvätska genom upphettning av vätskan och kylning av ångan (ånga) som har avdunstats. Destillation utförs i vinet för att öka alkoholhalten. Kokpunkterna för vatten och alkohol är olika. Med användning av denna skillnad i kokpunkter kan endast alkohol avdunstas, så att en vätska med högre alkoholhalt än den ursprungliga vätskan kan göras. Genom att öka frekvensen blir skull bättre bevarad.
Pottdestillationsanordning
En enda destillering (tank destillering) används för enkel destillation.
Som namnet antyder är det en engångsdestillationsmetod som bara destillerar mängden mos (material som ska destilleras) placerat i still.
Alkoholhalten i potten destillatorn är ca 3 gånger den av den ursprungliga vätskan.
Till exempel, i fallet med whisky är frekvensen av mos ca 7 grader, så du kan göra skull på ca 20 grader.
Genom att överföra detta vin till en stillhet och destillering igen kan alkoholhalten ökas ytterligare.
På detta sätt upprepas inte destillationen i potten flera gånger, medan för många alkoholhaltiga drycker, såsom whisky, måste destillationen utföras två till tre gånger.
Genom att göra detta kan skull med en temperatur på ca 40 till 90 grader göras.
Vid denna tidpunkt, beroende på hur många gånger skullen produceras, kommer mängden återstående smak av råmaterialet att förändras.
Naturligtvis, desto lägre frekvens, desto bättre kan smaken av ingredienserna bibehållas.
Frekvensen av vätska som produceras på detta sätt är för hög, och den är inte lämplig för dricks eller åldrande i fat.
I de flesta fall späds med vatten för att justera frekvensen.
Därefter används alkohol för lagring, åldrande och transport.
Kontinuerlig destillation
Kontinuerlig destillation är en destillationsmetod som använder en kontinuerlig destillering (även kallad en kolumndistiller eller en patentdestiller).
Denna metod används huvudsakligen för att göra skull med hög alkoholhalt effektivt utan att lämna för mycket rå smak.
Det började användas på 1800-talet och är en ny mekanisk destillationsmetod jämfört med tanken fortfarande.
(Det är därför det är en destillation \"maskin \" snarare än en destillation \"container \")
Mekanismen för kontinuerlig destillation
Principen för kontinuerlig destillation, i enkla termer, är att en kontinuerlig destillator innehåller flera destillatorer.
Mekanismen för enstaka destillation upprepas i kontinuerlig stillastående.
Det kallas kontinuerlig destillation eftersom det kontinuerligt kan lägga till mos och upprepa destillation i still.
Till skillnad från Analog Pot Distiller behöver du bara köra Distiller en gång för att göra vin med ett ganska hög alkoholinnehåll, ca 90 grader.
Du kan effektivt öka alkoholhalten.
Vätskan som produceras genom kontinuerlig destillation utspädes också med vatten för att justera frekvensen, precis som i fallet med enkel destillation.
Vid denna tidpunkt ökade ju högre frekvensen till exempel frekvensen till ca 90 grader, desto mindre smak av ingredienserna.
Med andra ord är dess smak tydligare än den för skull gjord av en still.
På detta sätt är kontinuerlig destillation effektiv, tidsbesparande och oroväckande, så det är mer lämpligt för massproduktion.
Gryta skull |
Malt whisky
Tequila
Cognac (Brandy)
Autentisk shochu som potatis, vete och ris
Awamori
gin
Lite rom
För många gins används kontinuerlig destillation och enkel destillation tillsammans.
Eftersom potten destillation kräver tid och ansträngning, är det en trend, men det finns en trend att använda lite dyrare skull.
Det används också i alkoholhaltiga drycker med starka smaker som malt whisky, tequila och potatis shochu.
Kontinuerlig destillation |
Bourbon
Korn whisky
Armagnac (Brandy)
Vodka
Lite rom
Skaldjur shochu
Neutral sprit
1. I vissa fall används tankstillbilder.
2. Neutral sprit är baslut som gin och likör.
Jämfört med tankstills tenderar det att användas för alkoholhaltiga drycker med en lättare smak.
Därför används vodka, ljusrym och skaldjurs shochu också vanligt i cocktails.
Förresten är kornwhisky gjord för blandad whisky, och när den blandas med malt whisky blir det blandad whisky.
Kontakta oss |
Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.
0 Kommentar