Tillgänglighetsstatus: | |
---|---|
Kvantitet: | |
make whisky |
Traditionellt malt tillverkning
Den skördade kornet levereras till malt fabriken. Blötlägg korn, sedan på den för hand på malt golvet för ett par dagar. Det sista steget är att torka malt.
Fräsning och mäsk
Bottenmalt faller direkt in i mäsken, som blandas med varmt vatten i tre steg. Värmen i vattnet utlöser en maltreaktion, som frigör socker i vattnet och omvandlar den till vört.
Jäsa
Häll vörten i en av stål spolnings vätskor. Sedan lägga två stammar av torrjäst. Dessa valdes inte bara på grund av deras konsekventa avkastning, men ännu viktigare, de producerar utmärkta smaker. Denna levande jäst omvandlar sockret i vörten till alkohol. Låt detta jäsning pågå i mer än 90 timmar-vilket är mycket längre än den genomsnittliga jäsningstiden i whiskyproduktion. Under de två första dagarna av denna process kommer jäst strävar efter att tillverka alkohol och lotionen nå en topp på cirka 8% ABV. Men efter det, alkohol inte längre kommer att produceras, så de flesta vingårdar slutföra jäsningen där. Men om tredje och fjärde dagar fortsätter kommer den andra etappen inträffar där tvätten är full av bakterier.
Starta destillation
Redo att börja destillation, är det första steget i vår destillationsprocessen att tvätta destillat-även känd som Mary. Genom kokning den fermenterade lotion för flera timmar, kan låggradig vin samlas; en vätska innehållande alla alkohol och smakföreningar i lotionen de.
Då måste du välja den bästa delen från lågvärdiga viner endast dessa kan komma in i sprit och bli whisky. Av denna anledning är låggradig vin destilleras i en andra fortfarande. De första vätskor som flödade ut ur den ännu var grov \"förgrund \" och de var avsatt. Nästa är \"core \" av operations whisky i framtiden, som endast samlas in för ett par timmar, och andarna som strömmar ut ur fortfarande bli tyngre och mer fet. Detta är den sista delen, som kallas \"feke \", som också har lagts åt sidan.
De fruktiga estrar som produceras under jäsningsprocessen kommer att visas i början av destillation, så för att fånga dem i anden, vi ser till att växla från toppen till hjärtat i ett par minuter. Reduktionen av falska rörelser uppstår också tidigare än vanligt-vilket innebär att de tyngre och grövre föreningar som visas i slutändan inte kommer in i anda.
Redo att gå in i skopan
Heart-cut vin är en färglös, fruktig ande, kallat nytt vin, med en alkoholhalt på 75%. Ovanlig jäsning och skärpunkter, det är smidigt nog och fylligt, inte annorlunda än grappa eller livsvatten. Det reduceras till 63,5% genom tillsats av demineraliserat vatten, och därefter kan det vara fat. Sätt i andarna i ekfat och lägg dem i lageret i minst tre år och en dag, men det kan vara längre.
Med tiden blir alkoholen mild och slät och kommer att extrahera smak och färg från träet. Fyller en serie olika typer av fat, kommer dessa att producera olika smaker av whisky. En gång mogen, kommer flera fat att väljas och blandas i en sats, varvid varje fat introducerar olika egenskaper. Whiskyen reduceras sedan till 46% tappningsstyrka och flaska med hand på destilleriet.
Kontakta oss |
Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.
0 Kommentar