Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Produkter » Bryggsystem & tankar » Koniska jäsningstankar » 200L-1000L Micro Copper Alcohol Column Distiller Vodka Whisky Gin Destillationsmaskin

loading

Dela till:

200L-1000L Micro Copper Alcohol Column Distiller Vodka Whisky Gin Destillationsmaskin

Beroende på typ av ande kan producenten använda en tankdestillerare eller en kolonndestiller för destillation, vanligtvis gjord av koppar. Potdestillation är den mest traditionella och äldsta metoden för att göra andar. Kolumndistiller kallas ibland coffey destiller eller patentdestillerare.
Tillgänglighetsstatus:
Kvantitet:
 • DEGONG-300L
 • DEGONG
Produktbeskrivning

Kopparalkolonndistiller


Hur fungerar destillation?

I samband med alkoholhaltiga drycker, när den initiala fermenteringen erhålls, börjar destillationsprocessen.

Destillation är en teknik för att göra alkohol, parfym, eteriska oljor eller renat vatten. Detta är en komplicerad process, men baserat på ett enkelt faktum: etanol kokar före vatten. Så, med andra ord, kommer etanol att förånga först. Denna teknik använder sig av de olika kokpunkterna i de olika vätskorna som utgör fermentationsbuljongen. Vatten kokar vid 100 grader Celsius, medan etanol kokar vid 78 grader Celsius. Sedan skiljer de sig från varandra under uppvärmning. När de avdunstar vid olika tider, svalnar de ner och tvingar dem att kondensera. De blir alla flytande igen vid olika tidpunkter, och det här är det ögonblick som destilleriet griper för att samla dem separat. Den vätska som uppsamlas först av destillatorn kommer att ha en högre etanolkoncentration än den initiala vatten / etanolblandningen.

Destillatet samlas vanligtvis vid tre stunder, från framsidan (eller huvudet), sedan hjärtat och svansen (eller feint). De olika delarna av alkoholvätskan kallas destillat. Varje del har ett annat antal homologer. Huvudet och svansen kasseras vanligtvis eller destilleras eftersom de är iboende giftiga. Vissa människor använder dem som städare. Destillatorn skiljer huvudet från hjärtat på en exakt skärpunkt, vilket är en teknik som lärt sig genom erfarenhet.

Vi har nu nämnt termen liknande ord många gånger. Congener är den allmänna termen för alla ämnen i jäsningen före destillation, det är inte vatten eller alkohol. De lägger till smak för andan eller deras stil. Vissa sprit måste vara mycket rena, som vodka, de flesta congeners kommer att filtreras ut.

Beroende på typ av ande kan producenten använda en tankdestillerare eller en kolonndestiller för destillation, vanligtvis gjord av koppar.


Vilken destillering används huvudsakligen?

Pottdistillare

Potdestillation är den mest traditionella och äldsta metoden för att göra andar.

Använd olika tekniker för att värma potten från botten. Krukan är fortfarande som en kruka på benet. Den är gjord av koppar större delen av tiden, men det kan också vara rostfritt stål. Krukans form, som är ganska stor i botten, smalnar gradvis och böjer uppåt i ett tunt rör som kallas mask (även känd som svanens nacke eller lens arm). Nackens form hjälper till att separera ånga. Ormen är en spole, nedsänktes sedan i kallt vatten. Det är just nu att alkoholdampen kondenserar i en vätska.

Under destillationsprocessen separerar ett verktyg som ser ut som en liten låda i mitten av spolen huvudet (den komponent som avdunstar först) från hjärtat (premiumalkohol, även kallad etanol) och den falska (svansen).

Låt oss sammanfatta de olika delarna av potten fortfarande:

 • Pannan är en behållare där vätskan som ska destilleras hälls i och upphettas;

 • Pannan är täckt på toppen, vanligtvis i form av ett koniskt rör, där ånga stiger;

 • Gooseneck var ursprungligen bågformad (därav namnet), och nu är det rakt på mer modern utrustning för att få ånga i kondensorn;

 • Spolen eller kondensorn är ett spiralrör i en cylindrisk behållare. Den senare är fylld med kallt vatten. Som ångspiralerna genom spolarna kyls de av temperaturen hos det kalla vattnet i vilket spolarna är belägna. När de når slutet av spolen, kommer de långsamt att kondensera för att återställa sin flytande form.

Potdestillation kräver vanligtvis två destillationer för att uppnå den önskade effekten. Hjärtat (och svansen, om tyngre congener behövs för att ge ytterligare smak) destilleras igen. Detta leder till huvudfunktionen av tankdestillation är satsbehandling. Den första satsen sätts i en destillator och upphettas, alkoholen avdunstar och den slutliga vätskan erhålls är ett lågalkoholdestillat, vilket kallas lågkvalitativt vin i produktionen av whisky och lågkvalitativt vin i produktionen av konjak. Efter den första satsen rengörs destillatorn, huvudet och svansen kasseras, och destillatet destilleras igen. Detta leder till ett annat destillat med en högre alkoholkoncentration.

Valet av denna teknik, potdestillation, beror på vilken typ av sprit som du vill göra. Och enligt lagen behöver vissa alkoholkategorier fortfarande använda specifika burkar för att upprätthålla konsistensen och integriteten i kategorin.

Numera kan potten fortfarande ha viktiga dimensioner, men det kommer aldrig att användas i industriproduktion och är mer lämplig för mindre operationer.

165

3000L Copper Pot Distiller


Kolumndistillare

Kolumndistiller kallas ibland coffey destiller eller patentdestillerare. De uppfanns under vågen av den industriella revolutionen (1700-talet) och består av två sammankopplade långa pelare.

I grund och botten fungerar det som en burk, men processen kommer aldrig att avbrytas som en burk. Det flytande destillatet måste passera genom två torn tills det blir det slutliga destillatet med en alkoholhalt av 95%.

Vätskan upphettas med ånga / ånga och faller sedan och kyls genom en serie perforerade plattor i den första kolumnen (korrigeringskolonnen). Destillation är processen att koncentrera alkoholhalten i en vätska genom upprepad destillation. I korrigeringstornet tvingar närvaron av brickor vätskan för att genomgå flera destillationer. Ångan tar bort alkoholen från den ursprungliga tvätten och tar den till det andra tornet (analysator), där den cirkulerar tills den kan kondensera.

De kontinuerliga plattorna samlar vissa typer av kongener på en viss nivå, så att destillatorn kan behålla några för att uppnå önskad smak. Destilleraren kan verkligen bestämma vilken bricka de olika destillerade fraktionerna är i och kan använda en serie fällor för att ladda de komponenter han / hon vill ha. Alternativt kan destillatorn fortsätta processen tills det inte längre finns någon fermentationsvätska för att mata. Kolumndistiller kan ge högre noggrannhet.

Denna destillationsteknik tillåter stora mängder alkohol att produceras från samma basmaterial, med hög precision och ibland hög renhet, men du kan inte ha olika \"batches \" med specifika känsligheter och smak.

150

1000L kopparkolonndestillationsutrustning


Hybriddestiller

Hybrid Distiller har många former och storlekar. I grund och botten har hybridtyp fortfarande egenskaperna hos en kolonndestillerare och en tankdestillerare. Det består vanligtvis av en korrigeringskolumn som ligger på en tank.

Denna typ av destillering ger vingårdar med större flexibilitet i produktionen, och de kan använda samma destillering för att producera olika typer av sprit.

160


Kontakta oss

Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.

Degong downroad


Tidigare: 
Nästa: 

Kundkommentar

 0 / 5

 0  Kommentar

Ingen kvalificerad postdisplay

Bryggeriutrustning

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867