Tillgänglighetsstatus: | |
---|---|
Kvantitet: | |
Whisky eller whisky?
Huvudskillnaden mellan whisky och whisky är naturligtvis stavningen. Detta återspeglar de ursprungliga skotten och gaeliska derivaterna av ordet \"UISCE Beatha\", vilket betyder livsvatten, med varje variation genomförs till modern användning. Irländsk invandring till Amerika på 1700-talet innebär att vi också hänvisar till amerikansk whisky \"stavad med en e.
Skotsk whisky |
Scotch Whisky stavas alltid utan e. För att vara officiellt kallad Scotch Whisky:
Anden behöver mogna i ek i minst tre år
Produktion och mognad måste äga rum i Skottland.
Singel Malt Scotch Whisky måste göras från 100% maltad korn.
Irländsk whisky |
Irländsk whisky stavas alltid med en e - det här är en viktig skillnad mellan irländsk whisky och scotch whisky.
Irländsk whisky använder lite eller inget torv, så det finns vanligtvis ingen rökighet i dessa whisky.
Irländsk whisky kan innehålla ett destillat av malt, ett korndestillat och en del av kornanda.
Irländsk whisky destilleras tre gånger.
Liksom Scotch Whisky måste irländsk whisky mognad för ett lagligt minst tre år.
BOURBON |
Bourbon är amerikansk whisky som har gjorts från minst 51% majs med råg och maltad korn.
Bourbon är ett mycket litet område i Kentucky där Bourbons ursprungligen producerades, men sedan 1964 har den amerikanska lagen angivit Bourbon kan göras någonstans i USA.
I Bourbon Whisky blandas återstoden från potten fortfarande med mosen för att skapa en \"sur mash\" whisky.
Destillation av bourbon sker vanligtvis i en kolumn fortfarande och sedan en kruka fortfarande, men ibland används endast kolumnstillbilder - Woodford Reserve driver en trippel destillation i pottstills.
Bourbon Spirit är alltid mognad i färska ekfat, som är förkolade för att ge mer smak.
Rye whisky |
Rye Whisky är gjord på samma sätt som Bourbon, men består av 51% råg.
Rye Whiskys skicka för att vara spicier i karaktär.
Tennessee Whisky är gjord på samma sätt som Bourbon, men det är träkolmjölk före mognad.
Japansk whisky |
Japansk whisky kom till att vara på 1920-talet. Det var inspirerat av Scotch Whisky - Skotska akademiska institutioner utbildade de första whisky-tillverkarna i Japan. Det innebär att processen med att göra japansk whisky är mycket lik Skotch Whisky Production, men japansk whisky har ingen laglig minimal mognadstid.
De flesta blandade japanska whiskyerna använder en mängd scotch malt whisky i deras sammansättning - vanligtvis är det åldrat över fem år gammal.
Destillationsutrustning som är nödvändig för produktion av andar
Andra andar |
BRANDY
Brandy är ett vin gjord av grap som sedan destilleras och mogna. Termen \"Brandy\" kommer från den holländska \"BrandJewijn\", vilket betyder \"bränt vin\".
Cognac är en typ av brandy som endast kan tillverkas av vin som produceras i utsedda vuxna regioner i västra Frankrike. Det måste mognas i minst 2 ½ år, och åldern på en flaska konjak representerar den yngsta konjak som används i blandningen.
ROM
Rum är en ande som produceras av fermenterade och destillerade sockerrörsprodukter - oftast melass. Dess ursprung är Karibien, på öar som Jamaica, Trinidad och Kuba.
Rum är färglös till att börja med och är känt som vitt, eller lätt, rom. Färg för mörkt rum förvärvas genom att lägga till karamell, följt av åldrande i fat.
VODKA
Traditionell vodka gjordes av potatis i Ryssland, men det är nu vanligare att producera det från spannmål som vete och majs, och det är gjort över hela världen.
Ofta produceras andan i ett korn whisky destilleri genom att något modifiera hur kaffey fortfarande är uppsättning.
Anden passerar över en bädd av kol till Mellow innan de reduceras till tappningsstyrka.
GIN
För att producera gin krävs en neutral ande, såsom den som används för vodka.
Anden redovisas sedan i ett gin, ofta med användning av botaniska ämnen som enbärbär, angelica, lakrits och kanel.
Kontakta oss |
Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.
0 Kommentar