Tillgänglighetsstatus: | |
---|---|
Kvantitet: | |
1500L nyckelfärdig brewhouse utrustning
DEGONG Öl Brewing Equipment Tillverkare pratar om steg och funktioner av Saccharification Temperature Control i ölbryggningsprocessen.
Enligt sackarifieringstemperaturen kan den delas in i följande punkt.
35-40 ℃ Kontrollsteg och funktion |
Dippingssteg:Temperaturen vid denna tidpunkt kallas dopptemperaturen, som bidrar till utlakning av enzymer och bildandet av syra, såväl som sönderdelning av p-glukan.
45-55 ℃ Kontrollsteg och funktion |
Protein sönderdelningssteg:Temperaturen vid denna tidpunkt blir proteinnedbrytningstemperaturen, och kontrollmetoden är som följer:
(1) Temperaturen är förspänd mot den nedre gränsen och mängden aminoterminalproduktion är relativt stor; Temperaturen är förspänd mot den övre gränsen och mängden lösligt kväve genereras mer;
(2) För välupplöst malt kan temperaturen vara högre och proteinnedbrytningstiden kan vara kortare;
(3) För malt som löser sig särskilt bra kan detta stadium också överges;
(4) För missgödd malt bör temperaturen hållas låg och proteinnedbrytningstiden bör förlängas
Vid ovanstående temperatur blir endo-p-1,3-glukan kraftig och sönderdelning av p-glukan fortsätter.
62-70 ℃ Kontrollsteg och funktion |
Sackarifieringssteg:Temperaturen vid denna tidpunkt kallas generellt sackarifieringstemperaturen, och dess kontrollmetod är som följer:
(1) Vid 62-65 ° C produceras mer fermenterbara sockerarter, och andelen icke-sockerarter är relativt låg, vilket är lämplig för att göra öl med hög fermenterbarhet; Samtidigt, vid denna temperatur, har endopeptidas och karboxipeptidas fortfarande partiell vitalitet
(2) Om den styrs vid 65-70 ° C kommer utlakningsgraden för malt att ökas relativt, fermenterbart socker kommer att reduceras relativt, och andelen icke-socker ökar, vilket är lämpligt för produktion av lågt -Fermentering öl
(3) Styrning av 65 ° C sackarifiering kan erhålla det högsta utbytet av fermenterbara extrakt
(4) Genom att justera temperaturen i sackarifieringssteget kan förhållandet mellan socker till icke-socker i öronet styras
(5) Sackarifieringstemperaturen är för hög, vilket är fördelaktigt för verkan av a-amylas, sackarifieringstiden (med hänvisning till den fullständiga tiden för jodreaktionen) förkortas och andelen av icke-socker som produceras är högre.
75-78 ℃ Kontrollsteg och funktion |
Dextriniseringssteg:Vid denna temperatur är a-amylas fortfarande aktivt, och den återstående stärkelsen kan sönderdelas ytterligare, medan andra enzymer hämmas eller inaktiveras.
Kontrollen av sackarifieringstemperaturen när du brygger öl av den självbryggade ölutrustningen är uppdelad i dessa fyra steg, och jag hoppas det kommer att vara till hjälp för dig som brygger öl.
Kopparbryggningsutrustning i Tyskland
Vi har exporterat ett stort antal order till utlandet. Och vårt företag har redan ett gott rykte på detta område.
Kontakta oss |
Vi kan anpassa produktspecifikationer enligt dina krav. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.
0 Kommentar