Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Produkter » Bryggsystem & tankar » Alkoholdestillationssystem » 1000L högkvalitativ varmsäljande whiskyvodka brandy koppardestillationsutrustning

loading

Dela till:

1000L högkvalitativ varmsäljande whiskyvodka brandy koppardestillationsutrustning

Destillation handlar om att separera alkohol från vatten. Alkohol kokar med en lägre temperatur än vatten, så vid uppvärmning avdunstar alkoholånga först och kondenserar sedan i en vätska med en högre alkoholhalt vid kylning. Destillation uppnås vanligtvis genom destillering (tankdistiller och kolumndestiller).
Tillgänglighetsstatus:
Kvantitet:
 • DEGONG-1000L
 • DEGONG
Produktbeskrivning

Brandy koppar destillationsutrustning


Vad är återflödet i destillationsprocessen och hur påverkar den den slutliga andan?

Kokpunkten för vatten är 100 grader Celsius, och kokpunkten för etanol är 78,3 grader Celsius, men det finns många andra alkoholer och homologer som har olika kokpunkter.

Under destillationsprocessen, när alkoholen och homologerna avdunstar, stiger de till toppen av destillatorn, och när de flyttar sig från värmekällan börjar de svalna. När de fryser, faller de tillbaka till stillhet. Dessa fallande congeners kallas återflöde.

Reflux förekommer också i destillationstornet i korrigeringstornet. De tyngsta komponenterna bosätter sig på det första facket, medan de lättare komponenterna löser sig djupare i destillationstornet och bosätta sig på de högre brickorna. Återlopp påverkar den slutliga andan genom att lägga till eller avlägsna smakkomponenter (congeners) från den slutliga andan, beroende på hur det styrs.

Tillverkaren kan styra återflödesflödet med storleken och formen på destilleringens huvud och längden på nacken. En högre nacke betyder att fler homologer kommer att återgå till ett statiskt tillstånd, och en kortare nacke betyder att fler homologer kommer att komma in i andarna genom nacken. Den högre temperaturen håller också congeners i ångform så att de kan komma in i andarna utan att falla tillbaka i still.

Till exempel, i fallet med whisky, desto högre och tunnare är de tyngre komponenterna behålls i destillatorn istället för att fly i kondensorn. Detta kommer att producera en mjukare och mildare whisky.


170


Varför används koppar i destillationsutrustning?

Både potten och pelaren har en sak gemensamt: de är båda gjorda av koppar. Varför ? Den främsta anledningen är att koppar är lätt att forma, har god värmeledningsförmåga och reagerar med svavel, avlägsnande från den slutliga andan. Det är också mycket vackert, och skönhet är mycket viktigt.

Eller med andra ord valdes denna metall på grund av dess fysikaliska egenskaper (duktilitet, god värmeledningsförmåga) och dess kemiska reaktivitet med vissa komponenter i destillatet.


Hur påverkar den statiska formen den slutliga andan?

Det finns flera anledningar som påverkar valet av destillator.

Under lång tid var folk fortfarande inte klara om effekten av statiska former på Anden. Flera former samexistiska. Ibland är destillerns form bara oavsiktlig: ärvd från det förflutna eller köpt begagnad av ekonomiska skäl.

Men på 1980-talet började de respektive effekterna av olika faktorer bättre förstås. Till exempel har botten av den fortfarande som innehåller den vätska som ska destilleras ingen effekt på resultatet. Influential är recirkulationszonen och svanhalsen. Återlopp är ett fenomen som hjälper till att bestämma andelen aromatiska komponenter i destillatet. En smal destillator med en bred svanhals kommer att främja signifikant återloppskokning. Därför kommer det att finnas fler aromatiska föreningar i det slutliga destillatet. Å andra sidan, i en robust destillator med en smal svanhals, är det mindre återlopp, vilket kommer att producera ett mer orörda destillat.

Storlek och höjd spelar också en roll. Eftersom värmen kan variera längs höjden av den högre behållaren möjliggör det mer variabel manipulering av den inre temperaturen för att tillåta den önskade kongeneren att stiga hela vägen till toppen eller stanna kvar i det behövs. Dessa två exempel illustrerar hur storleken på en fortfarande definierar en ande.


Hur påverkar hastighet och kalorier den slutliga andan?

Måttlig uppvärmning leder till långsam destillation. Ångan stiger långsamt och värmer inte svanhalsen. Svanhalsen är fortfarande kall och kommer att producera återflöde. Det kommer att finnas fler ljusa aromatiska komponenter i destillatet. Å andra sidan ökar den snabba destillationen antalet homologer. Så småningom kommer det att finnas rikare komponenter.

En annan åtgärd är längden och lutningen av röret som förbinder gooseneck och kondensorn.

Det är också möjligt att öka återflödet av destillatorn genom att vara utrustad med en kokande boll. En sfärisk partition är byggd mellan vattenkokarens axel och gooseneck. Ångan som stiger från uppvärmningstanken expanderar i detta bredare och något svalare område. Den lägre temperaturen medför att de mest rikliga aromatiska föreningarna kondenseras tillbaka i destillatet. Ett annat sätt att agera: lampglas. Det kan också sättas in mellan axeln och svanhalsen. Det tillåter att fler aromatiska komponenter uppsamlas.

122

500L koppar alkohol destilleri


Kontakta oss

Den särskilda uppmärksamhet vi ger i den slutliga kvalitetsinspektionen av varje arbete är också en garanti för oöverträffad tillförlitlighet och robusthet. Om du har några behov eller frågor, vänligen kontakta oss.

Degong downroad


Tidigare: 
Nästa: 

Kundkommentar

 0 / 5

 0  Kommentar

Ingen kvalificerad postdisplay

Bryggeriutrustning

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867