Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Produkter » Bryggsystem & tankar » Alkoholdestillationssystem » 1000L Whisky Rom Gin Distiller |Koppardestilleri Tillverkare DEGONG

loading

Dela till:

1000L Whisky Rom Gin Distiller |Koppardestilleri Tillverkare DEGONG

Destillation är det andra huvudstadiet av spritproduktion, efter jäsning. Att destillera något betyder att rena eller koncentrera det. I vinvillkor betyder det att dricka fermenterade drycker med låg alkoholhalt, såsom vin eller öl och extrahera endast alkoholkomponenterna. Tack vare fysiken är det lätt att göra.
Tillgänglighetsstatus:
Kvantitet:
 • DEGONG-1000L
 • DEGONG
Produktbeskrivning

Whisky Rum Gin Distiller


Hur görs andar

Destillation har funnits i århundraden och är relaterad till alkemi. Den tidigaste destillern - destillatorn, var föregångaren till dagens pottdestiller-förmodligen uppfunnit omkring 200-300 e.Kr.

Dagens vingårdar sträcker sig från hantverkarens enda krukmage som fortfarande är pieced tillsammans med reservdelar, till det stora, glänsande underlandet, sträcker sig silverpelaren fortfarande till höjden på historien. Men alla gör andar i i princip på samma sätt

Vem som helst kan bli en vinmakare

Följande är en kort översikt över hur man gör andar. Eftersom utbudet av traditioner och regler är mycket bred, beroende på typ av ande och ursprungsort, se det här som en mycket allmän guide. Uppmuntra en fördjupad förståelse av nyanser av rom, whisky och andra spritkategorier.

Med andra ord går de flesta andar igenom följande steg.

84


 • Råvaror odlas, skördas och bearbetas

Oavsett om det är druvor, korn, agave eller andra saker, börjar de flesta av dem med jordbruksprodukter. Råvarorna planteras och skördas, vissa är manuella och vissa är mekaniska och transporteras sedan till vingården.

Därifrån huggas några ingredienser eller marken (agave, sockerrör); pressade (druvor, äpplen eller andra frukter); Malt (korn, som uppmuntrar till spiring under denna period) eller rökt med torv (korn, främst korn).


 • Lägg till jäst för att börja jäsning

Även om vissa råmaterial (frukt, sockerrör, agave) innehåller socker, behöver andra råmaterial (som korn) först omvandla stärkelse till fermenterbart socker. Detta uppnås genom att laga kornen i varmvatteninnehållande enzymer. I whisky och ölmakning kallas denna process sackarifiering, och den resulterande vätskan heter Wort.

Vid denna tid överförs fruktjuice, wort etc. till fermentorn och jäst introduceras. Vissa producenter köper kommersiella jästvarianter, andra producerar proprietära jäststammar, och vissa är beroende av naturligt förekommande vildjäst. Fermentation varar vanligtvis 3 till 5 dagar, men vissa stillbilder kan vara så länge som 7 till 9 dagar.

Fermentation anses vara den viktigaste processen för att producera arom och smak. Till exempel anger romtillverkare att minst 50% av romsmaken orsakas av jäsning.


 • Destillation vrider vätska till ande

Destillationsprocessen värmer fermentationsvätskan till kokpunkten, fångar ångan i kokvätskan och kondenserar sedan den tillbaka i en vätska när den kyls.

Detta kommer att koncentrera alkoholhalten, men det kräver också separation av nödvändiga och oönskade element.

Den första och mest flyktiga föreningen, som kallas \"huvudet \", avdunstar först. Dessa oönskade föreningar jämförs ofta med nagellackmodover. Nästa kommer den ideala smakföreningen, kallad \"hjärta \". Det sista kvar är \"svans \", som luktar lite som gummi eller grönsaksluckan av overcooked broccoli. Separera svansen, kassera eller omdestillera. Beslutar när man ska göra den första \"skära \" att fånga så mycket av hjärtat som möjligt medan du skär av svansen anses vara en del av vinmakerns konst.

Vanligtvis destilleras andar flera gånger. Till exempel, i Scotch och Irish Whisky, är det vanligt att destillera 2 till 3 gånger för att skapa lättare, jämnare egenskaper. Samtidigt är vodka känt för sina flera destillationer, som driver en ande som är så neutral som möjligt.

Generellt sett görs andar med två typer av stillbilder. Vattenkokaren har fortfarande en rund kropp som liknar en vattenkokare, vanligtvis tillverkad av koppar och brukar producera starkare, mer läckra andar. Samtidigt har kolonndestilleraren en lång och tunn kammare som liknar en kolonn, kan tillverkas av koppar eller rostfritt stål och är känt för sin lättare destillatstil.

62


 • Destillat mognar i träfat eller andra behållare

Efter destillation överförs sprit som whisky, brandy och andra \"bruna sprit \" till ekfat för att mogna. Detta steg skapar den välbekanta gula färgen av många sprit, liksom aromer och smaker av vanilj, torkad frukt eller kryddor.

Efter den första åldringen överför vissa tillverkare destillatet till ett annat fat för \"efterbehandling. \"

Vissa sprit placeras i glas eller lerbehållare, snarare än trä, som ett sätt att förtjocka andarna utan att lägga färg, smak eller arom. Många Sakes (vodka, gin) släpper helt mognadsprocessen.


 • Blanda och matcha bevis för att förfina andan

Med undantag för enstaka fatprodukter, mixar de flesta tillverkare tillsammans för konsistens. Processen lägger också till smak och komplexitet. Till exempel kan en whisky tillverkare blanda olika vätskor från olika fat tillsammans för att skapa en whisky som är signifikant varmare eller sötare. Det är också vanligt att rum och konjakproducenter blandar destillat från olika år.

Även om vissa andar flaskas vid cask styrka, späds de flesta andar med vatten till en utsökt alkoholnivå i en process som kallas proofing. Några tillverkare försöker också använda andra vätskor än ren H2O för provning.


 • Filtrera för att öka poleringen

Före tappning filtreras andarna för att avlägsna stora och små partiklar och \"polerad \" vätskan. Detta kan innefatta en enkel metallskärm som används för att avlägsna kolflingor eller kol (kol) filtrering vid hällning av bourbon från cylindern. Detta tar bort färg, smak och föroreningar. Denna teknik är lämplig för alla slags sprit. .

Vodka är i synnerhet känt för flera filtrationer med hjälp av komplexa och ofta exotiska material: kvarts, lava, diamantpulver, kokosnötskal, allt.

Dessutom kyler många tillverkare andarna, speciellt konserverad destillerad whisky, genom att sänka andens temperatur till några grader under fryspunkten och sedan passera vätskan genom en serie filter.


 • Några efterbehandlingar

Vid denna tidpunkt är vissa andar redo att flaska och skickas ut ur porten. Men för andra är den ursprungliga andan bara utgångspunkten. Till exempel, för att göra gin, gin och andra botaniska medicinska neutrala sprit blöts eller destilleras. Spict rom, smaksatt whisky och andra sprit, liksom likörer och andra söta andar, börjar också med andar, som sedan infunderas eller blandas med andra ingredienser. Oavsett vilken teknik som används, är målet fortfarande detsamma: att skapa en trevlig häll.

53


Kontakta oss

Ett brett utbud av modeller kan uppfylla de olika kraven på varje marknad och se till att du alltid kan hitta en lösning som passar dig. Om du vill veta mer detaljerad information om vår utrustning, vänligen kontakta oss.

Degong downroad


Tidigare: 
Nästa: 

Kundkommentar

 0 / 5

 0  Kommentar

Ingen kvalificerad postdisplay

Bryggeriutrustning

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867