Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Ölsteriliseringsmetoder och deras fördelar och nackdelar

Ölsteriliseringsmetoder och deras fördelar och nackdelar

Visningar:898     Författare:Auril     Publicera Tid: 2020-12-25      Ursprung:Webbplats


Ölsteriliseringsmetoder och deras fördelar och nackdelarFör att säkerställa den biologiska stabiliteten hos öl och underlätta långvarig lagring, kommer öl att steriliseras.

För närvarande finns det tre huvudsakliga ölsteriliseringsmetoder som används i produktion: Flash Pasteurization, tunnelpasteurisering. Och steril filtrering: Dessa tre metoder har sina egna fördelar och nackdelar.

öl


Varje steriliseringsmetod är att döda levande jäst och bakterier i öl genom uppvärmning. Så länge som operationen är standard kan den biologiska stabiliteten hos öl förbättras, och öl kan lagras vid rumstemperatur i flera månader utan försämring. Samma mål kan också uppnås genom att använda aseptisk filtrering. Den grundläggande principen är: Låt öl passera genom filtret för att avlägsna mikroorganismer i öl.

ölfilter


Närtunnelpasteuriseringanvänds, bottled öl eller konserverad öl skickas till steriliseringskanalen genom ett transportband. I steriliseringskanalen sprutar varmt vatten för att göra temperaturen på öl når 60 ° C, håll den i 10 minuter och slutligen spraya kallt vatten för att kyla öl.

tunnelpasteuriseringsmaskinVid användning av flashpasteuriseringsmetoden passeras öl genom två värmeväxlare. I den första värmeväxlaren, använd varmt vatten för att värma ölen till 71 ° C och håll den vid denna temperatur i 20 sekunder. Använd sedan den andra värmeväxlaren för att kyla öl.

Flash Pasteurization Machine

Dessa tre steriliseringsmetoder har sina egna fördelar och nackdelar. De kommer att skada ölens smak. Den viktigaste frågan är \"i vilken utsträckning dessa steriliseringsmetoder skadar smaken av öl? \" Och \"hur skadar de?\"

Steril filtrering kommer att försvaga ölens mellowness, påverka ölens smak och minska ölens färg. Det täta filtret kan avlyssna alla makromolekylära substanser i öl, såsom protein, dextrin, melanoidin. Dessa ämnen ger öl en viss smak, färg och smak. Därför är aseptisk filtrering mer lämplig för produktion av lätt öl (såsom produkterna från flera stora öltillverkare i USA). Det är inte lämpligt för produktion av mörk öl och öl med en stark känsla av mellowness. Instart av att använda ett mikroporöst membran med en porstorlek på 0,22 nanometer, producerar vissa öltillverkare flaskigt rent utkast öl genom att använda ett mikroporöst membran med en porstorlek på 0,65 nanometer för att minimera skadan som orsakas av aseptisk filtrering till smaken. I själva verket innebär denna metod en viss risk. Vissa stavformade bakterier får inte avlägsnas och kommer att förbli i öl.

Intro-1590693722

Pasteurisering har orsakat viss skada på öl eftersom det accelererar oxidationen av öl: graden av skada beror på steriliseringstemperaturen, steriliseringstiden och potentiell oxidation av själva öl. Självklart, desto mindre luft i flaskhalsen och den mer ordentligt hanterade heta wort, desto mindre skada orsakad av pastörisering. Det är värt att nämna det, trots detta, kommer pastörisering fortfarande att orsaka viss skada, men dess negativa effekter kommer inte att avslöjas omedelbart.

När det gäller att främja oxidationen av öl, däremot är den skada som orsakas av flashpasteurisering mindre än tunnelpastörisering. Även om temperaturen under blixtsterilisering är högre är varaktigheten kort. Dessutom utförs omedelbar sterilisering innan ölen är fylld, så det upplösta syre när ölen är uppvärmd är relativt liten. Flash pasteurisering, som steril filtrering, kräver aseptisk fyllning. Om öl som har genomgått flashsterilisering och aseptisk filtrering är förorenad av bakterier under fyllning, kommer tapplödet inte ha biologisk stabilitet. Aseptiska fyllnadslinjer och påfyllningsverkstäder måste hållas rena som ett sjukhusoperatör och kirurgiska verktyg.

1584021211_3ED354F4-74A1-42F2-819C-27C8628CA7322-min


När det gäller vilken steriliseringsmetod som ska användas behövs vissa undersökningar. Jämför den pastöriserade öl i olika åldrar, till exempel en månad, två månader eller tre månader, med den öl som just fyllts för att utvärdera oxidationsstabiliteten och pastöriseringsskador på öl. Den ursprungliga kostnaden för användning av aseptisk filtrering är relativt låg, men filtermediet är dyrt och ersättningskostnaden är hög. På lång sikt är pastörisering relativt billig. Varje steriliseringsmetod kan producera öl med stabil kvalitet, men var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Tillverkare bör göra avvägningar baserat på deras faktiska förhållanden.


Om du har intresse för ölbryggningsutrustning eller ölsteriliseringsmaskin, kontakta mig fritt.

Kontaktperson: Auril

TEL / WHATS: +86 18363007358

Mail: market@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867