Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Ölprocessen kontrollerades av PLC

Ölprocessen kontrollerades av PLC

Visningar:8520     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-02-02      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

Ölproduktionsteknik består huvudsakligen av Wort-förberedelse, öljäsning, ölfyllning och andra tekniska processer, och produktionsprocessen, det vill säga brewhouse / mashing. Kontrollen av ölmosningsprocessen är den viktigaste delen i hela ölproduktionsprocessen. Kontrollen av processindexet spelar en avgörande roll i stabilitet, smak och andra tekniska index av öl. I ölproduktionskontrollen upptar PLC en mycket viktig position, det kan bilda ett styrsystem med perfekt kontrollfunktion tillsammans med datorn, för att lösa temperaturkontrollproblemet i mashingprocessen.

Utvecklingsstatus för PLC
Ur teknikens synvinkel kommer de nya prestationerna av datateknik att tillämpas mer på design och tillverkning av programmerbar kontroller, det kommer att bli snabbare beräkningshastighet, lagringskapacitet är större, mer intelligenta sorter visas; Från produktskalan kommer det att vidareutvecklas till riktningen för extremt små och ultra-stora; Från produktens kompatibilitet kommer sortimentet av produkten att vara rikare, mer fullständiga specifikationer, perfekt människa-maskingränssnitt, komplett kommunikationsutrustning kommer bättre att anpassa sig till behoven hos olika industriella kontroller. Från utvecklingen av nätverket är PLC och andra industriella kontrolldatornätverk för att bilda ett stort styrsystem utvecklingsriktningen för PLC-tekniken.

Sammansättningen av PLC
Från strukturpunkterna är PLC uppdelad i fasta och modulära två. Fixed PLC innehåller CPU-kort, I / O-kort, displaypanel, minnesblock, strömförsörjning och så vidare, dessa element kombineras till en icke-avtagbar helhet. Modular PLC innehåller CPU-modul, I / O-modul, minne, strömmodul, basplatta eller -ställ, dessa moduler kan konfigureras i enlighet med vissa regler.

PLC kontrollpanel

PLC Controlled Brewhouse System


PLC-programmering kan användas på tre sätt
(1) Det är programmerat med en generell handhållen programmerare, som endast kan programmeras med uttalanden i det angivna databasen. Denna metod är låg effektivitet, men den är mer lämplig för produkterna med liten systemkapacitet och liten dosering, och det är liten i storlek, lätt att felsöka på plats och låg kostnad.
(2) Det är programmerat med en grafisk programmerare, programmeraren med hjälp av stegdiagramprogrammering, bekväm och intuitiv, den allmänna elektriska personalen på kort tid kan tillämpas fritt, men programmets pris är högre.
(3) Det är användningen av IBM-persondator och PLC-programvaruprogrammering, det här sättet är det mest effektiva sättet, men det mesta av företagets PLC-utvecklingsprogram är dyrt, och det här är inte lätt att fästa.
Därför, enligt systemets storlek och svårighet, längden på utvecklingscykeln och huvudstaden i det rimliga urvalet av PLC-produkter.

Produktionsprincipen för ölmashing
Ölproduktionsteknik består huvudsakligen av Wort-förberedelse, öljäsning, ölfyllning och andra tekniska processer, bland vilka Wort-förberedelse är allmänt känd som Brewhouse. Syftet med mashing är att lösa upp det malt av maltens innehåll (inklusive tillsatser) av fysiska och biokemiska medel, det vill säga genom kokning, styrning av temperatur och pH etc. och med hjälp av enzymer för att uppnå maximal avkastning och minsta förlust. Uppgiften för Brewhouse är att se till att sammansättningen av Wort kan vara lämplig för reproduktion av jäst och jäsning smidigt på grundval av ekonomisk och rimlig.

1000Brewhouse01

Brewhouse System

Egenskaper hos Beer Brewhouse Control System
Styrsystemet riktar sig huvudsakligen till brewhouse och fermentationsprocessen av ölproduktion, kompletterar den automatiska kontrollen av hela processen med ris och maltfoder, mashing och jäsning, som uppfyller kraven i kontrollprecisionen av ölmashing och jäsning och antar Prediktiv kontroll och kaskad kontroll respektive för olika parametrar av ölmashing enligt deras olika egenskaper. Egenskaperna hos sackariseringsprocesskontrollen är för det första att processerna med gelatinisering, mashing, filtrering, kokning och förtydligande utförs intermittiskt och varje process måste styras över tiden.

Beer mashing produktionsprocess
Tillverkningen av Wort är allmänt känd som Brewhouse, som hänvisar till slipning av malt och hjälpmaterial, mashing och filtrering av mos, liksom processen med kokning och kylning av wort. Mashing-processen sätter huvudsakligen ris och malt och andra råmaterial i gelatiniserings- och mosskruka efter dammavlägsnande, slipning och blandningsuppslamning och utför uppvärmning och värmebevarande i strikt överensstämmelse med processkurvan för ölproduktion. Under enzymernas verkan är malt och andra hjälpmaterial fullständigt upplösta, och sedan filtreras tork- och vetekornen och separeras. Den filtrerade Wort kokas, indunstas och koncentreras för att nå den erforderliga koncentrationen av processen. Samtidigt tillsätts humle i processen. Den kokta worten skickas till en bubbelpool klargörande tank för förtydligande och kyld sedan av tunna plattor till ca 10 ± 0,5 ℃ och skickas till en jäsningstank.


Bryggprocess

Bryggningsprocess


Jag ser fram emot att höra från dig så att vi kan ge dig konfigurationen och citatet du behöver för ditt ölprojekt för att se om din budget är lämplig. Oavsett om du köper bara enstaka tankar som fermentor, eller du vill köpa en komplett uppsättning ölutrustning, blir Degong ditt bästa val. Hittills har vi våra egna produkter över hela världen, du kan enkelt besöka utrustningen i den lokala situationen. Var försiktig med att vi bara ger vad du behöver, för att inte sälja din utrustning.

Kontakta Alice idag och e-post: dgequipment@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867