Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Ölens historia

Ölens historia

Visningar:0     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-03-03      Ursprung:Webbplats

Brewing är lika gammal som civilisation. Övergång från nomadisk jakt och samling till etablering av bosättningar var jordbruket en källa till näringsämnen för avdunstning, och spannmål var de första domesticerade grödorna för att påbörja jordbruksprocessen. Ordet öl kommer från latinska biberen, vilket betyder \"att dricka, \" och det spanska ordet Cerveza kommer från den grekiska gudinnan av jordbruket, Ceres.


ANTIK HISTORIA

Historiker har spårat rötterna att bryta tillbaka till antika sumeriska och egyptiska folk genom studien av hieroglyphics och cuneiform karaktärer som pekar på att tro på att konsten är cirka 6000 år gammal. En sumerisk tätning som hittades innehöll ett gammalt recept på öltillverkning. Piktogrammen verkar bilda ett korn infused bröd sjönk i vatten som blev ett smörjmedel för nöje bland dessa folk. Det är hypoteserat att en bit bröd eller korn oavsiktligt blev våt och började jäsas och en berusande mash var resultatet. Med tanke på de gudinna bilderna som används på tätningen antas det att det sumeriska folket tillskrivna ära för gudarna för den här himmelska drycken. Ytterligare artefakter från den här antika eran, peka på att tro att sumerierna hade över 20 typer av öl.


Efter att Babylonierna befann sig i Mesopotamiens land, antog de detta öltillverkning och blev också mästare av handeln så mycket att öl från Babylon distribuerades så långt som Egypten. Babylonisk linjal, Hammurabi, som är mest kända för den uppsättning lagar som han skapade känd som Hammurabi-koden, kommer sannolikt att skylla på den breda spridningen av öl. En av lagarna i koden etablerade en daglig ölration. Denna ration var beroende av individens sociala ställning; Till exempel fick en normal arbetstagare 2 liter, tjänstemän 3 liter, administratörer och högpräster 5 liter per dag. I dessa antika tider var öl inte sålt, men använde som byteshandel.


De gamla var kända för att spika sina drycker med en mängd konstiga ingredienser-morötter, olivolja, myr myrtle, ost, mugwort, även hallucinogener som hampa och vallmo. Som du kan tänka dig, var den här gamla bryggen grumlig och ofiltrerad, men folket var kloka och utnyttjade ett slags dricksstrå för att filtrera bryggningsrester.


Utöver Mesopotamien visar artefakter oss att öl producerades i många unika former runt om i världen; Till exempel har tibetaner en öl som är känd som Chang och söder och Centralamerika brygger en majs öl som heter Chicha.


Efter att Egypten lyckades av grekerna och romarna fortsatte öl att uppskattas. Innan vin var den dominerande drycken av valet i Medelhavet, var öl drink av val. I Rom bryggdes öl bara i det yttre områdena i det romerska riket där vin var svårt att erhålla och betraktades som en barbarisk dryck. Men gamla människor av Tyskland ansåg öl inte bara ett offer för gudarna, men de bryggde också öl för sin egen njutning. Tidiga civilisationer i Tyskland fann de humörförändrande egenskaperna hos öl övernaturligt och förgiftning ansågs vara gudomlig. De tänkte på öl, som en anda eller gudhaltig substans som gav dem som skulle delta.


Odling av korn spred norr och väst och bryggning följde. Den romerska kyrkan började styra över produktionen av öl. Eftersom Christian Abbeys var centrum för jordbruk och vetenskap, använde de sin kunskap för att rena processen med bryggning. Även om det fortfarande fanns lite till ingen kunskap om platsen för jäst i jäsningsprocessen, var ölproduktionen ett medel för att finansiera dessa samhällen. Öl välkomnade i en gång nomadiska grupper i byliv och användes ofta som betalning för arbete.


82

Degong ölbryggningsutrustning


Renässanshistoria

Vid det femtonde århundradet innehöll flamländska öl humle, och vid sextonde århundradet hade humle fått allestädes närvarande användning som konserveringsmedel i öl, ersatte den tidigare använda barken och löv.

Inrättandet av tyska standarder för bryggerier var monumentala till ölens framtid. Dessa föreskrifter incitamentade Förslaget till ReinheitSgebot av 1516 - en av de mest historiskt kända ölrenhetslagarna. Denna pant av renhet krävde gränsen för endast fyra specifika ingredienser vid framställning av öl: vatten, maltad korn, maltat vete och humle.

Även om jäst inte var ett av de fyra tillåtna elementen, var det ett undantag från regeln, på grund av bristen på förståelse för hur instrumental av en roll det spelade i bryggningsprocessen. Detta ReinheitSGebot-förslag krävde att tyska öl är av högsta kvalitet i världen och satte sin öl bortsett från sina ölkomponenter i andra europeiska länder.


Louis pasteur kom på ölproduktionscenen i mitten av nittonde århundradet, och hans arbete avslöjade syftet och förklaringen på hur jäst var inflytelserik i processen. Bara år senare producerade bayerska jäst en enda cell och belastning av bottenfermentering av lagerjäst då tyska bryggerier började göra öl genom lagring.


I varmare årstider hålls bryggning obefintlig på grund av de vilda jästarna som skulle söka öl. Men Brew Masters upptäckte att bryggning i de kalla månaderna och lagrade öl i grottor i de närliggande Alperna påverkade stabiliteten till öl och förbättrade den med en renare smak eftersom de kemikalier och bakterier som är ansvariga för att molniga öl inte kunde trivas i kalla temperaturer.

Förskott i lagring och processer sped produktionen och tillgängligheten av öl och 1612 öppnade det första kommersiella bryggeriet i New York City efter kolonister som annonserades i Londons tidningar för erfarna bryggerier. Harvard College tillsammans med en handfull av våra presidenter, inklusive George Washington och Thomas Jefferson hade sina egna brewhouses.


MODERN HISTORIA

Den moderna eran av bryggning i USA började i slutet av 1800-talet med kommersiell kylning (1860), automatisk tappning, pastörisering (1876) och järnvägsfördelning. Vid slutet av 1800-talet var det ungefär 2 500 bryggerier som arbetar i USA omfamnade många av de klassiska bryggstilarna. Sedan 1919 var den nationella förbudslagen från 1919 (vanligen kallad volymer) den möjliga lagstiftning som antogs för att åstadkomma genomförandet av den artonde ändringen av den amerikanska konstitutionen, som etablerade nationellt förbud mot alkoholhaltiga drycker. Under denna tid var de mindre bryggerierna i viloläge som de större anläggningarna limpade med produktion av spannmålsmalter och nära öl som lämnade bara 160 bryggerier som överlevde förbud. År 1935 kan ölen introduceras och ölproduktionen fortsatte att spika.


Andra världskriget, medförde motsvarande matbrist och därmed ökad substitution av adjunger för malt och en lättare öl resulterade. Kvinnor dominerade arbetskraften och en lättare öl appellerade till dem. Efter kriget tillgodoses de stora nationella bryggerierna till smaken på den expanderade ölmarknaden.


Vid 2000-talet producerade Förenta staterna enbart 6,2 miljoner fat öl årligen med den amerikanska bryggindustrin på totalt 51 miljarder dollar. U.S. Nu har en rekordhög 3 700 aktiva \"tillåtna bryggerier \" övervakade av alkohol Tobacco Skatt och Trade Bureau.


Så heres till öl: en potent concoction som historiskt har använts i 100 + medicinska recept i en enda kultur, som används i spädbarnsceremonier, och till och med som ett fordon för moderna uppfinningar.Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867