Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Ölcylindrisk konisk fermentor och jäsning, låt oss veta mer information

Ölcylindrisk konisk fermentor och jäsning, låt oss veta mer information

Visningar:1827     Författare:Alice     Publicera Tid: 2021-01-21      Ursprung:https://www.downtheroadbrewery.com/

För närvarande är den cylindriska koniska fermentorn den allmänna fermentorn, tankens huvudkropp är cylindrisk, toppen av tanken är cirkulärbåge, botten är konisk, tanken är utrustad med kylning och isolering, är en helt sluten fermentor.

jäsning


Egenskaper hos konisk jäsningstank

 • Botten är konisk, lätt att ladda ur jäst när som helst i produktionsprocessen, vilket kräver användning av kohesiv jäst

 • Tanken själv har kyljacka, vilket är lätt att styra jäsningstemperaturen, förkorta fermentationsperioden och minska risken för färgning av bakterier. Kvaliteten på öl är stabil.

 • Utsidan av tanken är utrustad med isolering, som kan placeras utanför tanken, vilket minskar byggnadsinvesteringen, vilket sparar golvområdet och underlättar expansionen.

 • Användningen av sluten tank, lämplig för CO2-tvätt och CO2-återvinning, jäsning kan också utföras under ett visst tryck.

 • Fermentationsvätskan i tanken har en CO2-gradient på grund av vätskans höjd (det vill säga bildandet av densitetsgradient). Genom kylkontroll kan naturlig konvektion göras i fermentationsbuljong, och ju högre tanken är desto starkare blir konvektionen. På grund av förekomsten av stark konvektion förbättrades jästens fermenteringskapacitet och jäsningsperioden förkortades.

 • Fermentorn kan styras av instrument eller dator, vilket är lätt att använda och hantera.

 • Kan använda CIP automatisk rengöringsenhet, lätt att rengöra.

 • Konisk tank är bekväm att bearbeta (kan behandlas på plats), stark genomförbarhet. Utrustningskapaciteten kan justeras flexibelt beroende på produktionsbehoven.

Hur konisk fermentor fungerar

Anledningen till kort fermentationsperiod och snabb fermentationshastighet i formtankjäsningsmetoden är de hydrodynamiska egenskaperna hos jäsningsvätskan i kottanken och resultatet av att använda modern öljäsningsteknik. I den statiska tryckskillnaden, fermenterad vätskedensitetsskillnad, frisättningen av koldioxid och den övre tanken för att kyla temperaturen under kraften, såsom tankfermenterad vätska, producerade stark naturlig konvektion, förbättrar jäst- och fermenteringsvätskekontakten, främjas Metabolismen av jäst, öljäsningen accelererades dramatiskt, förkortades öljäsningscykeln betydligt.

fermenters-xiangqing-min

Cylindro-koniska öl fermenterare Degong Tillverkare


Tankens diameter och höjdförhållande är vanligtvis 1: 2-1: 4, och den totala höjden är bäst att inte överstiga 6M, för att inte orsaka stark konvektion och påverka sedimenteringen av jäst och stelning. Arbetstrycket hos den allmänna fermentorn styrs vid 0,2 MPa-0,3 MPa. Tankens inre vägg måste vara jämn och platt, den inre väggen i den rostfria ståltanken ska poleras, och beläggningen på den inre muren av den rostfria ståltanken ska vara likformig, utan konkav och konvex yta och utan granulär utbuktning .

Kottvinkel
Generellt mellan 60 ° -90 °, vanligen använd 60 ° -75 °, för att underlätta sedimentering och separation av jäst.

Kylmärken och kylområde
Indirekt kylning används ofta i konisk fermentorkylning. Generellt, halvcirkelrör, krökt rörjacka eller millerplatta i lågt temperatur och lågt tryck (-3 ℃, 0,03 MPa) med flytande sekundär kylmediumkylning.

Eftersom ölens fryspunktstemperatur är i allmänhet -2,0 ℃ - 2,7 ℃, för att förhindra den lokala frysningen av öl i tanken, bör kylmediet temperaturen vara ca -3 ℃. Inhemska använder ofta 20% - 30% alkohol vattenlösning eller 20% propylenglykol vattenhaltig lösning, som ett kylmedel.

Isolering

Isoleringsmaterial kräver liten värmeledningsförmåga, låg volym, mindre vattenabsorption, icke brandfarlig och andra egenskaper. Vanligen använda isoleringsmaterial som polyuretan och mineralull. Isoleringsskiktets tjocklek är i allmänhet 70 mm - 100 mm.

Hel tanktid
Tiden från den första satsen av wort i tanken till den sista satsen av wort i tanken kallas fullständig tanktid. Långtankfyllningstid, stor jästproliferation, mer a-acetyllaktinsyra metabolisk biprodukt, högdiacetyltopp, i allmänhet 12H-24H, företrädesvis inom 20 timmar.


detalj-min

Fermenter-komponenter


Om du vill börja brygga öl kan du börja med hembryggningsutrustning, till exempel en liten uppsättning utrustning, 50L, 100L, etc.

Innan du börjar din ölverksamhet, undersöker den lokala efterfrågan och marknadsförhållandena och starta sedan din expansionsplan. Vi har allt från hembryggningsutrustning till barutrustning till industriell ölutrustning. Individuella bryggor system, fermenter och brite tankar kan användas, eller de kan vara komplett ölutrustning.

Nedan är min kontaktinformation, du kan enkelt hitta mig.

Kontaktperson Alice och hennes email: dgequipment@degonget.com

Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
 • Whatsapp
  Fax: +86 186 1518 5568
 • E-post
  info@degonget.com
 • Telefon
  Tollfri: +86 531 58780867