Högkvalitativa produkter kan köpas.
Du är här: Hem » Nyheter » Är silikon säker för destillering?

Är silikon säker för destillering?

Visningar:4     Författare:site Editor     Publicera Tid: 2022-01-20      Ursprung:Webbplats

När det gäller destillering går frågan om huruvida silikon är okej att använda i din utrustning eller inte har varit kontroversiell och vi är inte helt säkra på varför. Silikon får en ganska dålig rep inom det destillerande samhället och många hobbyister kommer att hävda att PTFE packningar är det bättre alternativet, men är de verkligen?


Silikonpackningar

Silikon är extremt flexibel, värmebeständig och sanitär - alla de saker som du eventuellt kan önska när du skapar flytande och ångtätningar i ditt system (er). Så varför är silikon som demoniseras så ofta? Svaret på den frågan är inte en enkel eftersom det inte bara finns tillräckligt med omfattande forskning på plastens effekter på alkohol och vice versa, alkoholens effekter på plast. Nu finns det flera videoklipp online av människor som delar sina erfarenheter med silikon för destilleringsändamål, men variablerna inom sina experiment är inte tillräckligt komplexa och regleras inte ganska bra. Många faktorer som värme, fuktighet och starka kemikalier, alla närvarande i destillerier, är inte lika enkelt kontrollerade. På grund av dessa vanliga osäkerheter har silikon ofta demoniserats inom gemenskapen. Från det vi har sett på fältet kan silikon hantera mycket slitage, även om packningar ofta ska ersättas på ditt system som en förebyggande underhållsåtgärd. Det är definitivt inte tillräckligt långsiktigt experiment på plastpackningar, eftersom hantverksbommen hände mindre än ett decennium sedan. Vi rekommenderar att du stänger av dina packningar varannan och två år, oavsett det material de är gjorda av. När det gäller säkerheten går vi att det inte finns något fel med silikonpackningar; De är godkända FDA, och de flesta tredjeparts säkerhetsinspektörer verkar aldrig ha några problem med dem.


Liksom jag nämnde tidigare, är silikon mycket flexibel vilket är bra för tri-klämbeslag.


Om din piping inte är helt spola, är en silikonpackning super formbar och med den enkla åtdragningen av en klämma, har du en underbart gjort tätning. De är superlätt att installera och ta bort, göra rengöring och underhåll av bris.

61

En perfekt fungerande destillationsverk


PTFE packningar

PTFE (eller Teflon Polytetrafluoroetylen) packningar kan ge dig fler problem när du försöker konfigurera din fortfarande. Detta material är inte lika flexibelt som silikon och förändringar under extremt tryck och värme. Låt oss säga att du använder PTFE packningar för att sätta ihop din still, och du går för att starta din körning. När de fortfarande blir het och ångande, börjar dessa packningar ändra textur. Du kan börja märka att dina tri-klämmor inte är så snäva längre och du har inte de bästa sälarna. Nu är det bra på en liten hobbystorlek eller receptutveckling, men om du har en galen lång vodka kolumn ... måste avbryta dig 15-20 + fötter upp i luften för att dra åt dina klämmor är aldrig en rolig tid . Det är en smärta i Derriere om du frågar mig. Men PTFE är definitivt mat säker och FDA godkänd, så länge som fyllmedel, bläck och färgämnen läggs till för att göra packningarna är också. Om du inte har något emot att hantera de enstaka olägenheterna av PTFE packningar, kanske dessa packningar är det rätta alternativet för dig!


EPDM packningar

EPDM (etylenpropylendienmonomer) är ett mycket mångsidigt material som är väderbeständigt, värmebeständigt och ett annat alternativ som är godkänd som livsmedelssäker. Det har en högre betyg än silikon men det kan vara lite dyrare, beroende på broden på din kolumn. Naturligtvis är det inte en löjlig skillnad, men vissa människor tenderar att tänka på den typen av saker när det gäller budgetering. På lång sikt kan du spara lite pengar genom att gå med silikon, speciellt om du planerar att vara mer adamant med dina förebyggande förebyggande underhållsåtgärder och ofta byte av dina packningar.


Det verkar finnas många avvikelser i åsikt inom det destillerande samhället där material gör den bästa sälen, så det är verkligen bara upp till dig att bestämma vad du vill för ditt system (er). Alla har definitivt sina egna preferenser, och deras egna \"rida eller dö \" produkter och material som de kommer att hålla fast vid för alltid.


Om du behöver hjälp med att få din destilleringsutrustning tillsammans bara skjut ett mail till kate@degonget.com och vi hjälper dig gärna! Skål!
Var uppmärksam på oss
Facebook
Twitter
Google
Linkedin
Instagram
DEGONG DTR
Brewery - Kemikalier - Choklad - Kosmetika - Apotek - Industri - Jordbruk - Mat - Mjölk
  • Whatsapp
    Fax: +86 186 1518 5568
  • E-post
    info@degonget.com
  • Telefon
    Tollfri: +86 531 58780867